De tweede golf: opnieuw thuisblijven?

 tweede golf

In de zomer leek het allemaal zo goed te gaan, maar sinds een paar weken zitten we toch echt overduidelijk in de tweede corona golf. Het is tijd om opnieuw thuis te blijven, te Sykpen met vrienden en ons werk via Zoom te doen – en natuurlijk om weer in  badjas aan het werk te gaan.

True Bandits damesbadjas streep Ibiza-style

Tijd om optimistisch te blijven

Laten we eerlijk zijn: niemand vindt het leuk dat alle regels weer scherper worden en natuurlijk vindt ook niemand het leuk dat er weer mensen ziek worden. Waar een pandemie vorig jaar nog een plot voor een enge film of een science-fiction boek leek, is het nu de vervelende realiteit. Toch denk ik dat dit juist een moment is om positief te blijven. Verplicht thuis werken heeft bijvoorbeeld ook positieve kanten. Voor mij is een van die positieve kanten uiteraard dat ik weer in mijn  badjas aan het werk kan.

Cawo rits badjas voor heren - antraciet
  1. Cawo rits badjas voor heren - antraciet
    Cawo rits badjas voor heren - antraciet
    € 139,90

Ik heb er eerder dit jaar al wel over geschreven, maar het blijft relevant en voor mij een lichtpuntje in deze situatie: in plaats van mijn nette werkkleding, die altijd net te stijf is om comfortabel in te bewegen, kan ik nu lekker in mijn badjas aan het werk gaan. In tegenstelling tot begin dit jaar, kunnen de kinderen gelukkig wel weer gewoon naar school en met een werktafeltje in de logeerkamer heb ik eigenlijk een prima werkplek. Natuurlijk doe ik tijdens mijn Zoom meetings wel even een trui of jasje aan, maar de rest van de dag loop ik lekker in mijn badjas.

Fleece badjas teckels – capuchon badjas ritssluiting

Een nieuwe lockdown doorkomen

Voorlopig zijn veel dingen nog open, maar zoals de grafiek gaat, zou het mij weinig verbazen als de regels de komende tijd nog meer aangescherpt gaan worden. Daarom is het ook handig om je af te vragen hoe we een nieuwe lockdown door gaan komen. Tuurlijk, de hele dag een beetje werken in je badjas klinkt prima, maar zoals we in april al we hebben gemerkt, is de lol daar snel vanaf. Daarom schrijf ik hieronder een paar tips op die mij in april en mei geholpen hebben. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben:

  • Houd een ritme aan. Dat werd al vanaf het begin gezegd, maar het is echt belangrijk. Zonder ritme beginnen de dagen vrij snel in elkaar over te lopen en dan raak je gauw de draad kwijt.
  • Verwen jezelf regelmatig. Het is een rare tijd en daarom is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Kook eens uitgebreid, of koop iets leuks voor jezelf (een nieuwe badjas? Haha).
  • Zorg dat je genoeg sociaal contact hebt, maar ook tijd voor jezelf neemt. Het is oké om af en toe alleen te willen zijn als je de hele tijd met dezelfde mensen in huis zit, of om even te skypen met iemand anders. Variatie is goed, ook in sociale contacten.
Blauwe damesbadjas stippen
  1. Blauwe damesbadjas stippen
    Blauwe damesbadjas stippen
    € 34,95

Nu hoop ik natuurlijk van harte dat we een beetje door kunnen zoals alles nu gaat, op moment van schrijven, en we deze tips helemaal niet nodig gaan hebben, maar we kunnen maar beter voorbereid zijn!

Groetjes

SAS