Luchtige damesbadjassen voor de zomer

Luchtige damesbadjassen voor de zomer

We hebben al een paar lekker warme dagen gehad en eerlijk gezegd ben ik alweer helemaal klaar voor de zomer. Terwijl de prachtige lentebloemen nog in bloei staan, en ik dus al vooruit aan het kijken naar de mooiste luchtige damesbadjassen voor de zomer. Welke is jouw favoriet?

Korte satijnen kimono’s

De meest logische kandidaat is de korte satijnen kimono van ons merk Satin Luxury . Nu zeg ik ‘de’ kimono, maar eigenlijk zijn dit twee verschillende modellen en een heleboel kleuren! Eerst maar eens over de twee modellen: Beide zijn het korte kimono’s met driekwartmouwen. Het ene model is echter recht afgewerkt en het andere heeft ruffles bij de mouwen en onderkant van de badjas.

Deze twee badjasmodellen zijn ook te koop in verschillende kleuren. Het rechte model is te krijgen in het zwart, wit, roze, lichtroze en champagne – oh en met panterprint, als je van lekker opvallend houdt. De badjas met ruffles kun je kopen in bordeauxrood, olijfgroen, blauw en goud. Welke je ook kiest: satijn is een lekker dunne stof. Daardoor houd jij het niet alleen lekker koel in de zomer, maar kun je je lichaam ook nog eens mooi accentueren.

Kimono badjassen van Satin Luxury
  1. Satijnen kimono pantermotief
    Satijnen kimono pantermotief - dames
    € 32,95
  2. Kimono satijn – 5 kleuren
    Kimono satijn – 5 kleuren
    € 32,95
  3. Satijnen kimono dames – licht roze
    Satijnen kimono dames – licht roze
    € 32,95
  4. Satijnen kimono dames – champagne kleur
    Satijnen kimono dames – champagne kleur
    € 32,95
  5. Satijnen badjas kimono met borduring
    Satijnen badjas kimono met borduring
    € 39,90
  6. satijnen kimono dames wit
    Satijnen kimono dames – wit
    € 32,95

6 producten(en)

Lange badjassen van satijn

De korte kimono’s zijn niet de enige satijnen badjassen die we in huis hebben. Je kunt ook kiezen voor een lang model. Daar hebben we er drie van, op dit moment, en ze zijn allemaal even mooi. Staan warme kleuren jou vaak goed? Dan is de baksteenrode satijnen badjas met een print van witte tijgers echt prachtig. Het is een super elegante badjas met een exotische uitstraling.

Ben je meer een type voor koele kleuren? Dan kun je beter gaan voor de lichtblauwe badjas met een print van kraanvogels. Kraanvogels zijn iets minder exotisch dan witte tijgers, maar ik kan me niet herinneren dat ik er ooit een in het echt heb gezien, haha. Ze zijn in ieder geval heel elegant. We hebben ook nog een lekker lange, zwarte ochtendjas van satijn met een print van pastelkleurige vlinders en veren. Dat contrast van kleuren maakt deze badjas een echte eye-catcher!

Lange satijnen badjassen
  1. satijnen kamerjas vlinders - kimono extra lang
    Satijnen kamerjas lang - vlinders
    € 44,95
  2. Satijnen kamerjas pantermotief
    Satijnen kamerjas pantermotief - heren
    € 44,95

Liever een katoenen badjas?

Satijn is een supermooie stof, maar ik weet ook dat niet iedereen er fan van is. Als je snel last hebt van zweet, is satijn bijvoorbeeld niet ideaal, omdat het weinig vocht opneemt. In dat geval kun je beter kiezen voor een dunne badjas van katoen voor in de zomer. Goed nieuws: die hebben we ook in huis, haha. Het merk Pastunette heeft een supermooie katoenen badjas in het assortiment.

Deze korte, katoenen badjas is knalgeel, dus hij is lekker opvallend. Geel is typisch zo’n kleur die bij sommige mensen geweldig staat en bij anderen wat minder. Ik vind het zelf altijd prachtig als meiden met een hele donkere huid felle, lichte kleuren zoals geel dragen. Het geeft zo’n mooi contrast! Als koele en donkere kleuren jou beter staan, dan is geel misschien niet de juiste keuze. Gelukkig is dit niet de enige badjas in ons assortiment, haha.

Korte katoenen badjassen
  1. Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
    Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
    € 49,99
  2. Rits badjas Cawö strepen - katoen
    Rits badjas Cawö strepen - katoen
    Normale prijs € 139,90 Speciale prijs € 119,95
  3. Dames badjas sixties
    Dames badjas Sixtie's
    € 89,95
  4. Badjas Flip Flops
    sale
    Badjas Flip Flops / Badjas Aegean Apparel
    Speciale prijs € 59,95 Normale prijs € 64,95
  5. Badjas Girl Talk
    sale
    Badjas Girl Talk / Aegean Apparel badjas
    Speciale prijs € 59,95 Normale prijs € 64,95

Teddybeer-badjas

Als je een dunne badjas zoekt om met andere kleding te combineren (of je kleedt je gewoon graag heel risky) dan kan ik de teddybeer-badjas aanraden. Deze is ook gemaakt van dun katoen. Anders dan de meeste badjassen gaat deze echter dicht met een strikje aan de voorkant. Daardoor sluit hij niet helemaal, maar hangt de voorkant altijd een beetje open. Hij is superleuk om over een pyjama heen te dragen, of over je zomerkleding als je ’s avonds laat nog in de tuin wilt zitten.

De print van deze badjas maakt me altijd vrolijk. De zwarte achtergrond en beige print ziet er van een afstandje heel luxueus uit. Kom je dichterbij, dan zie je dat die beige print bestaat uit allemaal teddyberen, haha. Hij is dus echt super schattig, maar ook lekker elegant!

Kleuren en de zon

Een badjas kun je natuurlijk thuis dragen, maar als de zon fel schijnt, is het ook niet gek om bijvoorbeeld een badjas mee te nemen naar het strand. Je kunt hem gebruiken om je huid af en toe even rust te geven van de zon, als je verder geen schaduw in de buurt hebt. Let er dan wel op dat de kleur van je badjas bepaalt hoe goed dat werkt.

Als je een badjas in de zon wilt dragen, dan is het belangrijk om een goede balans tussen licht en donker te vinden. Een witte badjas laat vrij veel zonlicht door en laat je huid dus minder goed tot rust komen. Een zwarte badjas neemt veel zonlicht op, maar daardoor ook veel warmte. Op een hete dag houd je dat waarschijnlijk niet lang vol. Een badjas met een beetje een middentoon is daarom waarschijnlijk de beste keuze. Niet te licht, niet te donker.

Badjas mee op vakantie

Als je een badjas mee wilt nemen op vakantie, dan raad ik sowieso een dunne badjas aan. Niet alleen omdat je op vakantie meestal hoopt op warm weer, maar ook om de praktische reden dat een dunne badjas minder ruimte inneemt in je koffer. Een satijnen kimono past er altijd nog wel bij. Een dikke saunabadjas van badstof… dat wordt toch wel een beetje proppen, haha.

Toch is het echt wel een goed idee om een badjas mee te nemen. Je vakantie is meestal bedoeld om lekker in te ontspannen. Welk kledingstuk is daar nu geschikter voor dan een badjas?

Groetjes!

SAS