Badjas was richtlijnen

Badjas wasvoorschriften

Dames badjas, heren badjas, kinderbadjas, badjas met capuchon & sauna badjas

Om optimaal te kunnen blijven genieten van uw nieuwe badjas hebben wij een aantal wastips voor je:

* Gerbuik voor een  Badjas wit een wasmiddel speciaal voor de witte was. Deze wasmiddelen bevatten optische witmakers en houden uw witte badjas....wit

* Gebruik voor een  Badjas zwart een wasmiddel speciaal voor donkere of zwarte was. Zo blijft jouw badjas langer zwart.

* Was je gekleurde badjas mee met de bonte was en met een wasmiddel voor de gekleurde was.

Chloor en andere bleekmiddelen houden de was weliswaar wit, maar tasten ook de kwaliteit van de stof aan. Gebruik daarom geen chloor of andere bleekmiddelen bij het wassen van je badjas.

* Was je badjas op 30 of 40 graden. Bij hogere temparaturen kunnen wij niet meer instaan voor de duurzaamheid en de krimp van uw badjas.

* Katoenen badjassen zullen bij de eerste was- en/of droogbeurt iets krimpen.

Badjas met naam

Indien je een badjas met naam , print, bij ons hebt besteld geven we je graag hieronder een aantal nuttige tips.

Let op! De print op deze badjas voelt op dit moment hard aan, maar zal na het wassen net zo zacht worden als de rest van de badjas.

Ontdek hier enkele nuttige tips voor het wassen van de badjassen met bedrukking. De bedrukking krijg na 5 wasbeurten zijn definitieve kleur (off-white).

Tip 1: een volle wasmachine!

Probeer bij iedere wasbeurt de machine zo goed mogelijk te vullen. Zo bespaar je water en energie en vermijd je voordal dat de badjassen sneller gaan slijten. Ook pluisvorming is het gevolg van wassen in een te weinig beladen machine.

Tip 2: kleur bij kleur!

Nieuw badlinnen in donkere of bonte kleuren was je het beste de eerste twee keer apart met weinig wasmiddel. Het is evenwel ecologsicher om het nieuwe badlinnen gewoon bij uw eveneens donker, eerder gewassen linnen toe te voegen.

Tip 3: 40 graden is OK!

Badlinnen kan je makkelijk op 40 graden wassen i.p.v. de gebruikelijke 60graden. Zo blijven de badjassen zachter en de kleuren briljanter.

Tip 4: géén azijn!

Gebruik nooit azijn om de kleuren de badjassen te fixeren. Vandaag wordt er immers met andere kleurstoffen gewerkt dan in grootmoeders tijd!

Tip 5: droogtips.

Weet dat de  badjassen pas na 5 wasbeurten haar optimale droogeigenschappen krijgt. Badjassen drogen aan de waslijn bespaart energie en geeft minder slijtage. Door het natuurlijk drogen kunnen ze wel iets minder zacht aanvoelen.

Wij wensen je veel draagplezier.

Team badjasparadijs.nl