Duurzame badjas


Steeds meer mensen maken zich zorgen om de toekomst van de planeet. Duurzame producten worden daarom steeds populairder. Een badjas trek je aan om te relaxen, dus het laatste wat je wilt als je er een aan hebt is je zorgen maken om het milieu. Met een duurzame badjas ontspan je een stuk relaxter en verantwoorder. We stellen graag de meest duurzame badjassen uit ons assortiment aan je voor. Alle  badjassen op deze pagina zijn verantwoord geproduceerd en daarmee de beste keuze als je wilt dat je badjas het milieu zo min mogelijk belast.


Duurzame badjas kopen

Duurzame badjas

 1. Kimono katoen wafelstructuur sauna
  Sauna badjas wafelstof
  € 49,95
 2. Van Dyck badjas denim biologisch katoen - unisex
  Premium kwaliteit
  Van Dyck badjas denim biologisch katoen - unisex
  Normale prijs € 119,95 Speciale prijs € 69,95
 3. Unisex badjas kokosnoot - crazy comfort
  Unisex badjas kokosnoot - crazy comfort
  € 79,50
 4. Sauna kimono met naam borduren – 9 kleuren
  Sauna kimono met naam borduren – 9 kleuren
  € 55,50
 5. Sauna wafelbadjas dames - zeester
  Sauna wafelbadjas dames - zeester
  € 69,99

Katoenen badjassen met een Oeko-Tex keurmerk

Bij Badjasparadijs vinden we het belangrijk dat onze badjassen met zoveel mogelijk zorg voor het milieu geproduceerd zijn. Al onze  katoenen badjassen hebben daarom een Oeko-Tex Standard 100-keurmerk. Dit is een keurmerk voor textiel dat in eerste instantie controleert of de kleding veilig is voor de persoon die het draagt. De gevaarlijke stoffen die het product onveilig zouden kunnen maken zijn echter ook stoffen die het milieu zwaar belasten. Hierbij kun je denken aan schadelijke kleurstoffen, zware metalen en bestrijdingsmiddelen die bij het kweken van de katoenplanten gebruikt kunnen worden. Ieder onderdeel van een badjas met dit keurmerk is vrij van dit soort stoffen.

Wat een keurmerk van Oeko-Tex extra betrouwbaar maakt is het feit dat het onderzoek naar de schadelijke stoffen wordt uitgevoerd door onafhankelijke controleurs. Een ander groot voordeel daaraan is de kennis die deze controleurs hebben. Als het op schadelijke stoffen aankomt, verandert de wetgeving regelmatig en we leren ook nog bijna iedere dag wat nieuws over de materialen die we voor kleding gebruiken. Deze deskundigen zorgen ervoor dat op alle bekende gevaren gecontroleerd wordt. En dat doen ze met alle onderdelen van de kleding. Als je een  badjas met rits of knopen koopt, controleren ze ook de sluiting op het gebruik van schadelijke stoffen.

Katoenen badjassen zijn er in alle soorten en maten. De traditionele  badstof badjas vind je bijvoorbeeld onder ons assortiment aan badjassen van katoen. Deze badjassen nemen veel vocht op en zijn daarom perfect om op een natte huid te dragen. Maar ook wafelstof badjassen zijn van katoen gemaakt. Het katoen is alleen op een andere manier geweven, waardoor het dunner en lichter is. Voor veel mensen is een badjas van wafelstof de perfecte saunabadjas . Maar ook als badjas om mee te nemen op een warme vakantie is een wafelstof badjas ideaal, omdat zo’n  badjas relatief weinig ruimte in je tas of koffer inneemt.

 1. Unisex badjas panter - crazy comfort badjassen
  Unisex badjas panter - crazy comfort
  € 79,50

Duurzame badjassen van Crazy Comfort

Als het op duurzaamheid aankomt, is Crazy Comfort een badjassenmerk dat de moeite waard is. In de eerste plaats vallen de badjassen van Crazy Comfort op door hun vrolijke, kleurrijke ontwerpen. Maar wie op zoek is naar een kleurrijke badjas die het milieu zo min mogelijk belast, kan met een gerust hart een Crazy Comfort badjas dragen. Het merk is namelijk heel serieus bezig met duurzaamheid en wat het met zijn badjassen kan doen om bij te dragen aan een betere toekomst. Daarom is Crazy Comfort op zoek gegaan naar manieren om hun leuke,  comfortabele badjassen zo duurzaam mogelijk te produceren.

Iedere badjas van Crazy Comfort heeft een Oeko-Tex Standard 100-keurmerk. Dat is dus al een goed begin. Verder garandeert het merk dat 80 procent van het katoen waar hun badjassen van gemaakt zijn helemaal ecologisch is. Crazy Comfort badjassen zijn echter niet alleen van katoen. Om hun badjassen extra zacht te maken, gebruiken ze ook 20 procent polyester. Het mooie aan polyester is dat het van gerecycled materiaal gemaakt kan worden. Crazy Comfort gebruikt polyester dat volledig gemaakt is van gerecyclede petflessen. Zelfs de kartonnen verpakkingen waarin het merk zijn badjassen verstuurt is verantwoord. Dat karton voldoet aan alle FSC-normen, waardoor een verantwoorde afkomst gegarandeerd is.

Met hun productieproces bewijst Crazy Comfort dat het heel goed mogelijk is om aan het milieu te denken, maar tegelijkertijd ontzettend leuke badjassen te maken. Het merk laat weten dat duurzaamheid in hun DNA zit. En de moeite die Crazy Comfort in het gebruik van verantwoorde materialen gestoken heeft bewijst dat dat meer is dan een marketingstunt. Voor duurzame badjassen kun je op Crazy Comfort rekenen.

 1. crazy comfort badjas -Unisex badjas retro
  Unisex badjas retro - crazy comfort
  € 79,50

Bamboekatoen is een duurzame keuze

De laatste jaren zijn steeds meer bedrijven kleding van bamboekatoen gaan maken. Eigenlijk klopt die naam niet, omdat er geen katoenplant aan te pas komt. Maar om als kleding te dragen heeft bamboe veel goede eigenschappen gemeen met “gewoon” katoen. Het voelt ongeveer hetzelfde aan – veel mensen vinden bamboekatoen zelfs nog net wat zachter – en het neemt veel vocht op. Bovendien ademt de stof vrij goed, wat inhoudt dat je niet zo snel last krijgt van vieze zweetluchtjes in je bamboekatoenen badjas . Ook voor de gevoelige huid is bamboekatoen een goede keuze.

Kijken we naar de voordelen voor het milieu, dan is het vooral een pre dat bamboe zeer sterk is. Bamboe zal niet snel last krijgen van ziektes, waardoor er geen pesticiden of andere bestrijdingsmiddelen nodig zijn om het te laten groeien. Verder stelt bamboe heel weinig eisen aan de grond waarop het groeit. Zelfs op arme grond kan bamboe zonder veel extra water en meststoffen groeien. En omdat bamboe onder de grond steeds nieuwe uitlopers produceert, hoeven kwekers het na de oogst niet opnieuw aan te planten. Bamboe is daarmee milieuvriendelijk en bijzonder eenvoudig te kweken.

Zoals je ziet is ons assortiment aan badjassen zeer ruim. Ook als je milieubewust wilt kopen. We hopen je op weg te helpen naar de badjas die voor jou de beste keuze is, maar ook voor de wereld om je heen.

 1. Luxe badjas met capuchon - sauna (katoen/fleece)
  40% korting
  Luxe badjas met capuchon - sauna (katoen/fleece)
  Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 55,00