Ochtendjas

Ochtendjas voor binnen

Toch nog een ruim begrip; kleding voor binnen. Uieteraard denken we onmiddelijk aan de badjas en het huispak. Maar ook aan nachtkleding of een versleten joggingpak.

Badjas voor binnen

Hoewel sommigen van ons met alles de straat op gaan (ik zag laatst iemand in een badjas over straat gaan om een aantal blokken verder bij haar moeder op de koffie te gaan!) zullen de meeste van ons een badjas alleen binnen dragen. :-)

Sauna badjas - badjas voor buiten

Uiteraard zie je de badjas wel in de sauna of aan het zwembad. Hoe was dat eigenlijk vroeger?

De geschiedenis laat ons zien dat (t)huiskleding niet iets is van deze tijd. In het begin van de vorige eeuw droegen mannen vaak een zogenaamd rookjasje, een korte kamerjas die zijn naam te danken had aan het feit dat de heer des huizer in dit jasje een sigaar placht aan te steken, vaak met bijpassend cognacje.

Voor de dames bestonden er ook kamerjassen, deze groegen de jassen alleen in gezelschap van de naaste familie, terwijl de heren best bezoek konden ontvangen in hun "huisjasje".

Het was zelfs chique en niet voor iedereen weggelegd.

Ochtendjas online bestellen

Een eeuw later kleden we ons dus nog steeds vaak om als we binnenshuis zijn.

Veel van ons zijn pas echt hun dagelijkse beslommering kwijt als de werkoutfit verwisseld is voor iets makkelijks en de benen op tafel kunnen. Zo wordt het gevoel thuis te zijn versterkt.

Wat er wordt verstaan onder kleding voor binnen is heel persoonlijk. Wellicht kunnen we het beter hebben over kleding voor thuis. Een oud t-shirt van je partner, een badjas, een pyjama of een oude wijde jurk, het kan allemaal.

Maar waar je ook voor kiest; belangrijkste is dat je je goed voelt in wat je draagt. En dat geldt voor buiten maar zeker ook voor binnen.

Vind hier de ideale ochtendjas momenten , voor de perfecte start van de dag!

Badjassen online bestellen

Wij van badjasparadijs.nl hopen je hiermee te kunnen helpen. Wij bieden het grootste online badjassen aanbod. Alle badjassen zijn direct uit eigen voorraad leverbaar. Vandaag besteld is morgen je huisjas geleverd. Comfort en genieten staat centraal.

Voel je thuis in een badjas van badjasparadijs.nl

ochtendjas