Badjas maken in Infinite Craft

Badjas maken in Infinite Craft

Na een dag werken doe ik graag iets waar ik maar heel weinig aandacht bij nodig heb en waar ook maar heel weinig fout kan gaan. Toen ik hoorde van het spelletje ‘Infinite Craft’ leek me dat dan ook een prima manier om een luie avond mee door te brengen. Wat denken jullie, kan ik het woord badjas maken in Infinite Craft?

Wat is Infinite Craft?

Eerst even een korte uitleg voor de mensen die dit spel nog helemaal niet kennen. Infinite Craft is heel simpel: je begint met vier elementen: water, aarde, vuur en wind. Die kun je oppakken en bij elkaar leggen om nieuwe elementen mee te maken. Water en aarde wordt bijvoorbeeld ‘plant’ en vuur en wind wordt ‘rook’.

Nu klopt dat niet helemaal, want het spel is in het Engels. Ik denk dan ook dat het heel lastig gaat worden om het woord ‘ badjas ’ te krijgen, maar ‘bathrobe’ gaat me misschien wel lukken. Ik heb de laatste tijd al veel zitten puzzelen, dus ik heb al een hele berg elementen, maar als ik een andere browser gebruik, dan kan ik opnieuw beginnen zonder al mijn andere voortgang te verliezen. Let’s go!

Hoe gaan we beginnen?

Ik denk niet dat we meteen ‘bathrobe’ gaan krijgen met de elementen die we nu hebben. Water heeft natuurlijk wel iets met badjassen te maken. Als ik het combineer met vuur krijg ik ‘steam’. Misschien kan ik vanaf daar terechtkomen bij ‘sauna’ en dan moet het niet zo lastig meer zijn om op ‘bathrobe’ uit te komen. Steam+building? Maar building heb ik nog niet, dus voorlopig moet ik het met steam+earth doen en dat maakt… modder. Feest, haha.

Oh, wat ik nog niet heb gezegd is dat dit spel AI-gestuurd is. Het is dus niet zo dat de maker van tevoren alle mogelijke combinaties op heeft geschreven. Er is een AI die over de combinaties nadenkt en de meest logische uitkomst zoekt. Hierdoor komen heel veel dingen trouwens op hetzelfde uit. In een poging om verschillende landen te maken kwam ik bijvoorbeeld steeds terug bij vampiers en mummy’s… Wie het snapt mag het zeggen, haha.

We hebben sauna!

Ik dacht, ik blijf even knutselen en schrijf verder als ik iets interessants heb, maar dat ging eigenlijk belachelijk snel! Wind en water maakt samen ‘wave’. Als je dat met modder combineert dan krijg je ‘beach’ en beach+steam maakt sauna. Misschien gaat dit wel super makkelijk! In dat geval ga ik natuurlijk nog wel verder. Kijken of ik ‘ katoenen badjas ’ kan maken, of ‘ ochtendjas van fleece ’ of ‘ kinderbadjas ’. Nou ja, in het Engels natuurlijk dan.

We hebben sauna, hoe nu verder? Vanuit ‘plant’ kan ik misschien terechtkomen bij ‘cotton’? Eens zien wat er gebeurt. Dit gaat veel minder makkelijk, in ieder geval. Ik ben ondertussen via ‘plant’ en ‘flower’ terechtgekomen bij ‘seaweed’ en ‘mermaid’. Nu zijn zeemeerminnen wel heel gaaf, maar ze dragen geen badjassen , dus we moeten even terug de andere kant op.

Nog steeds geen kleding

Update: met zon en strand kon ik ‘vacation’ maken en als ik dat combineerde met sauna kreeg ik spa. Goed, we hebben nu een sauna en een spa, maar ik ben natuurlijk op zoek naar de kleding die we daar dragen! Als ik spa+sauna combineer krijg ik trouwens ‘sweat’. Deze AI heeft duidelijk een positief beeld van een ontspannen dagje wellness, haha. Spa+beach=resort. Het schiet niet echt op, haha.

Op de een of andere manier heb ik ice tea gemaakt en daarvandaan ‘ice spa’ en ‘ice resort’. Ik weet niet zo goed wat ik me daarbij voor moet stellen… Je hebt wel van die kryo-sauna’s, geloof ik, waar het super koud is. Dat zou dan goed zijn voor je bloedsomloop ofzo. Zelf nooit geprobeerd! Ik zit liever in de warmte.

Bijna daar… hopelijk

Ik ga niet alles vertellen wat ik tot nu toe heb gemaakt, want het is te veel. Ik kwam via plant uit op tabak en probeerde vanaf daar naar katoen te komen… het was een hele reis en ik weet nu dat marihuana+resort Amsterdam maakt, lol. Maar via ‘iceberg’ en ‘cactus’ kwam ik op ‘pinguin’ en met ‘flower’ wordt dat ‘tuxedo’. Ik ga er geen vragen over stellen, haha. Nu hebben we kleding, kijken of we op ‘bathrobe’ uitkomen.

Tuxedo en sauna maakt ‘sweat’. Goed, met een net pak in de sauna, dat werkt ook niet zo goed. Tuxedo en resort is ‘casino’, dus ook niet ideaal. Hmmm… Nu krijg ik allemaal mensen die een pak dragen tijdens het werken: butlers, obers, hotelmedewerkers, James Bond… Oh en ‘concierge’ en ‘swamp’ wordt samen ‘Loch Ness monster’, even dat je het weet.

Hier vind je wél de badjas die je zoekt!
  1. Cawo dames kimono met strepen – luxe katoen
    Cawo dames kimono met strepen – luxe katoen
    € 139,90
  2. Dames badjas fleece - Noors dessin - Pastunette
    Dames badjas fleece - Noors dessin - Pastunette
    € 59,99
  3. D-Robe badjas met capuchon - groen (witte bedrukking)
    D-Robe badjas met capuchon - groen (witte bedrukking)
    Normale prijs € 149,95 Speciale prijs € 99,90
  4. D-Robe badjas met capuchon - panter - groen
    Limited edition
    D-Robe badjas met capuchon - panter - groen
    Normale prijs € 169,95 Speciale prijs € 99,90
  5. Badjas met borduring - katoen -  4 kleuren
    Cadeau TIP!
    Badjas met borduring - katoen - 4 kleuren
    Normale prijs € 57,50 Speciale prijs € 47,50
  6. D-Robe badjas met capuchon - panter
    Limited edition
    D-Robe badjas met capuchon - panter
    Normale prijs € 169,95 Speciale prijs € 99,90

6 producten(en)

Ik stop niet tot ik hem vind!

Ik heb ondertussen ‘pyjama’ en allerlei sauna- en hotel-gerelateerde woorden. Kan iemand me uitleggen waarom ‘bedroom’ en ‘mudbath’ samen ‘mud room’ wordt en niet ‘bathroom’? Goed, via allerlei omwegen heb ik ‘pajamas’ en ‘costume’ gecombineerd tot ‘robe’. Nu nog ergens ‘bath’ vandaan halen en dan ben ik er!

Ik stop wel voordat ik hem vind…

Ik ga hier misschien later nog mee door, maar ik ben ondertussen bijna 300 elementen verder, heb 6 'first discoveries’ die nog niemand anders in dit spel ooit gevonden heeft en ik heb nog steeds geen ‘bathrobe’, lol. Kijk hoeveel elementen ik heb die met badjassen te maken hebben! Echt flauw dat ik hem niet kon vinden…

Groetjes!

SAS