Kleuren die mooi bij elkaar passen

Kleuren die mooi bij elkaar passen

Een badjas hoef je meestal niet te combineren. Het is een volledige outfit van één kledingstuk (behalve als je er sokken bij wilt dragen). Toch is het leuk om te kijken naar kleuren die mooi bij elkaar passen. Je kunt je badjas altijd laten borduren of een extra ceintuur kopen!

Licht en donker

Als ik denk aan kleurencombinaties, dan gaat het meestal om contrasten. Grote contrasten maken een outfit lekker opvallend en daar houd ik wel van. Eerst dus maar eens kijken naar combinaties van lichte en donkere kleuren. Zwart en wit zijn daarbij logische opties. We hebben superveel badjassen die van zichzelf al zwart en wit zijn. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij het merk Rebelle .

Een hele gave damesbadjas vind ik de zwart-witte badjas van Rebelle met giraffeprint. Panterprint of zebraprint zie je heel vaak, maar giraf is veel minder gebruikelijk en dat maakt deze badjas extra leuk. Natuurlijk hoeft een contrast van licht en donker niet per se zwart-wit te zijn. Ook marineblauw en babyblauw kunnen een mooie combinatie van licht en donker vormen.

Fel en rustig

Een combinatie van felle en rustige kleuren kan ook heel gaaf zijn. Daarbij is het soms zelfs zo, dat de ene kleur de andere juist feller of rustiger laat lijken. Knalroze is bijvoorbeeld een nogal opvallende kleur, maar als je met roze borduurt op een witte badjas , dan ziet dat er eerder schattig uit dan super opvallend.

Natuurlijk kun je je ook afvragen welke kleuren nog rustig zijn als je ze combineert met felle kleuren. Zwart is best een rustige kleur, maar als je daar een neonkleurige borduring op hebt, dan geeft het eerder vibes van een avondje uit, haha. Superleuk, maar misschien niet helemaal de rustige uitstraling die je voor ogen had. Een felle kleur met rustige accenten kan natuurlijk ook. Een knalrode badjas kan supermooi zijn met een grijze ceintuur, bijvoorbeeld.

Fel op fel

Maar waarom zou je je badjas rustiger moeten maken, als je ook gewoon de meest opvallende kleuren met elkaar kunt combineren? Sommige kleurcombinaties die vroeger echt niet konden, die zijn de laatste paar jaar juist weer super populair. Roze met oranje bijvoorbeeld, of felpaars en kobaltblauw. Van die kleuren die best dicht bij elkaar liggen en daardoor óf geniaal bij elkaar passen, óf enorm vloeken, haha.

Om maar vast te bewijzen dat blauw en paars een prima combi kan zijn, hebben we een blauwe badjas met grote, paarse stippen tussen onze kinderbadjassen zitten. Wil je een lekker felgekleurde damesbadjas? Dan is de unicorn-badjas leuk voor jou! Deze is felblauw, roze en geel en springt dus zeker in het oog. Natuurlijk kun je met ceinturen en borduringen zelf combinaties maken. Roze en lichtgroen vind ik zelf altijd een mooie combinatie.

Maak je eigen kleurencombinatie met een badjas met naam
  1. Badjas met borduring - katoen -  4 kleuren
    Cadeau TIP!
    Badjas met borduring - katoen - 4 kleuren
    Normale prijs € 57,50 Speciale prijs € 47,50
  2. Draagbare deken kinderen - met naam borduren
    Draagbare deken kinderen - met naam borduren
    € 42,50
  3. Sauna kimono met naam borduren – 9 kleuren
    Sauna kimono met naam borduren – 9 kleuren
    € 55,50
  4. Satijnen kimono dames ruffle borduren – 4 kleuren
    Satijnen kimono dames ruffle borduren – 4 kleuren
    € 46,50
  5. Baby badjas met naam – katoen – 5 kleuren
    incl. slabber
    Baby badjas met naam – katoen – 5 kleuren
    € 29,50
  6. Velours badjas met kroon + naam borduring
    nieuw
    Velours badjas met kroon + naam borduring
    € 79,50

Alles rustig

Zoek je een badjas die je aan kunt doen naar de sauna? Dan is een combinatie van superfelle kleuren waarschijnlijk het laatste wat je wil, haha. Rustige kleuren kun je vaak gemakkelijk opdelen in warme en koude kleuren: grijs en blauw zijn meestal koud. Bruin, zand en beige zijn eerder warme kleuren. Als je een mooie combinatie zoekt, dan zou ik kiezen voor óf warm, óf koud om een coherente uitstraling te creëren.

We hebben een paar merken in onze catalogus die daar heel goed in zijn. Cawö maakt bijvoorbeeld badjassen die vaak een subtiele combinatie van verschillende kleuren grijs of blauw hebben, waardoor ze er mooi uitzien en toch rustig blijven. Ook het merk Vandyck is goed in het combineren van rustige kleuren.

Kleine of grote contrasten

Ik heb het nu gehad over grote en kleine contrasten. Is één van de twee beter dan de andere? Dat denk ik niet. Het gaat er uiteindelijk om dat je een look krijgt die jou bevalt. Oranje en blauw staan tegenover elkaar op het kleurenwiel en complementeren elkaar daardoor prachtig. Hetzelfde geldt voor paars en geel of rood en groen – al doet die laatste combinatie mij altijd meteen aan kerst denken.

Ik denk wel dat het het mooist is als kleuren iets met elkaar gemeen hebben. Oranje en blauw staan heel mooi bij elkaar als ze ongeveer dezelfde toon en verzadiging hebben… nou ja, dat zeg ik nu, maar marineblauw en feloranje is eigenlijk ook een top-combinatie. Denimblauw en feloranje ook. Oké, misschien zijn oranje en blauw gewoon altijd een goede combi. Slecht voorbeeld, haha!

Mijn favorieten

Zoals jullie vast wel weten, ben ik zelf gek op badjassen die lekker opvallen en ik hou dus ook wel van felle kleuren en combinaties met grote contrasten. Toch kunnen ook pastelkleuren supermooi bij elkaar staan. Een van mijn favoriete kleurenpaletten is bijvoorbeeld roze, paars en lichtblauw – of dat nu felle kleuren of juist pastelkleuren zijn. Het grappige is dat dit kleurenpalet een hele andere uitstraling krijgt als je het combineert met wit of met zwart.

In het verlengde daarvan: de tie-dye fleecedeken met mouwen is qua kleuren echt een van mijn lievelingsproducten in onze catalogus. Huismerk Badrock heeft het daar echt voor elkaar gekregen om een heleboel verschillende pastelkleuren te kiezen die allemaal geweldig bij elkaar passen en er super vrolijk uitzien.

Een van mijn rustigere favorieten is de uniseks badjas met strepen in pasteltinten. Deze badjas is wit met verticale strepen in de kleuren blauw, paars en grijs. Het is best een voor de hand liggende combinatie, maar de kleuren zijn echt heel goed gekozen!

Groetjes!

SAS