Lang haar en badjassen

Lang haar en badjassen

De titel van deze blog is ‘lang haar en badjassen’, maar eigenlijk wil ik het vooral hebben over lang haar afdrogen na het douchen of badderen, haha. Nu weet ik echt wel dat ik niet super lang haar heb (het komt niet tot mijn onderrug ofzo), maar ik denk dat het lang genoeg is om hier iets zinvols over te kunnen zeggen.

Eindeloos afdrogen

Stiekem ben ik altijd een beetje jaloers als ik zie hoe snel mijn man klaar is met afdrogen als hij uit de douche stapt. Hij hoeft zijn handdoek echt maar een paar keer door zijn haar te halen en hij is ready to go. Met lang haar duurt dat een stuk langer. Zeker als je een beetje voorzichtig probeert te doen om je haar gezond te houden, ben je eindeloos aan het wrijven en deppen, in de hoop dat je haar niet breekt of klit.

Soms als ik weinig geduld heb om mijn haar helemaal goed af te drogen, gebruik ik ook gewoon een badjas met capuchon , haha. Natuurlijk is het dan wel een beetje oppassen dat je haar niet in een hele rare positie opdroogt, zodat je achteraf geen onhandelbare krullen en plukken overhoudt, maar als je je badjas met een beetje beleid aantrekt, dan kan het echt veel tijd schelen!

Een badjas met capuchon helpt je haar afdrogen!
  1. D-Robe badjas met capuchon - groen (witte bedrukking)
    D-Robe badjas met capuchon - groen (witte bedrukking)
    Normale prijs € 149,95 Speciale prijs € 99,90
  2. D-Robe badjas met capuchon - panter - groen
    Limited edition
    D-Robe badjas met capuchon - panter - groen
    Normale prijs € 169,95 Speciale prijs € 99,90
  3. D-Robe badjas met capuchon - panter
    Limited edition
    D-Robe badjas met capuchon - panter
    Normale prijs € 169,95 Speciale prijs € 99,90
  4. D-Robe badjas met capuchon - army
    D-Robe badjas met capuchon - army
    Normale prijs € 169,95 Speciale prijs € 99,90
  5. D-Robe badjas met capuchon - panter roze
    Limited edition
    D-Robe badjas met capuchon - panter roze
    Normale prijs € 169,95 Speciale prijs € 99,90
  6. D-Robe badjas met capuchon - groen
    D-Robe badjas met capuchon - groen
    Normale prijs € 149,95 Speciale prijs € 99,90

6 producten(en)

Het komt overal tegenaan!

Nog zo’n ding met lang haar: als je toch te ongeduldig bent en je haar nog wat druipt als je je andere kleding al aan het aantrekken bent, dan komt dat natte haar overal tegenaan. Vooral super onhandig als je op een stoel of bank met stoffen bekleding gaat zitten. Dat droogt ook gewoon niet snel op. Het is helemaal irritant als je haar tegen je shirt of zelfs broek aan hangt terwijl het nog nat is.

Ook daar kan een badjas natuurlijk een prima oplossing voor zijn. Je kunt je badjas over je haar heen trekken, al is dat bij een badjas zonder capuchon wel een beetje ongemakkelijk, haha. Heb je wel een capuchon, dan kun je je lange haar daar eventueel ook in hangen. Natuurlijk heb je dan wel weer de kans op rare krullen als je haar zo opdroogt… maar daar is vast wel wat op te verzinnen!

Een shirt over je hoofd trekken…

Maar stel je nu voor dat je niet lui bent, maar in plaats daarvan jezelf helemaal aan het optutten bent. Misschien ga je een avondje uit of wil je er goed uitzien voor een feestje. Dan is het natuurlijk zonde om nadat je je haar (en make up) hebt gedaan nog kleding aan en uit te moeten trekken. Maar goed, met nat haar bezig met make up, terwijl je je nette kleding al draagt? Dat is ook wel weer riskant.

Je voelt de oplossing natuurlijk al aankomen: de meeste badjassen zijn wijd genoeg om over andere kleding heen te dragen. Je kunt dus prima een wijde, katoenen badjas aantrekken over je party outfit en zorgeloos bezig gaan met je haar en make up. Zo heb je veel minder kans dat er poeder, foundation of haarspray op je mooie kleding terecht komt.

Katoenen badjassen voelen prima aan als je nog niet helemaal droog bent
  1. Cawo dames kimono met strepen – luxe katoen
    Cawo dames kimono met strepen – luxe katoen
    € 139,90
  2. Badjas met borduring - katoen -  4 kleuren
    Cadeau TIP!
    Badjas met borduring - katoen - 4 kleuren
    Normale prijs € 57,50 Speciale prijs € 47,50
  3. Zebra damesbadjas taupe - fleece
    Premium kwaliteit
    Zebra damesbadjas taupe - fleece
    Normale prijs € 89,99 Speciale prijs € 89,95
  4. Kimono wafel badjas olijfgroen
    nieuw
    Kimono wafel badjas olijfgroen
    € 49,95
  5. cawo herenbadjas met capuchon sauna katoen
    Cawo herenbadjas donkergrijs - met capuchon
    Normale prijs € 129,90 Speciale prijs € 89,90
  6. Badjas velours katoen - 4 kleuren
    nieuw
    Badjas velours katoen - 4 kleuren
    Normale prijs € 49,95 Speciale prijs € 39,95

6 producten(en)

Bathrobe curls

Ik had het eerder al over gekke krullen die je niet in je haar wilt hebben, maar wist je dat badjassen ook gebruikt worden om juist mooie krullen mee te maken? Het gaat dan niet om de hele badjas, maar om de ceintuur ervan. Als je een katoenen ceintuur hebt, dan kun je die als een soort haarband over je hoofd heen leggen. Je haar kun je er dan omheen krullen.

Ik heb dit laatst een keer geprobeerd en het werkt echt! Je moet er wel op letten dat je haar echt goed droog is voordat je de ceintuur weer uit je haar haalt. Anders heb je eventjes mooie krullen, maar kam je die er ook direct weer uit. Volgens mij wordt het vooral gebruikt als een manier om je haar in de loop van een nacht te krullen. Een föhn en haarlak kunnen vast ook helpen om de krullen te laten zitten.

De leukste damesbadjassen van katoen

Ik noemde hierboven specifiek een ceintuur van katoen en dat is omdat katoen heel goed water absorbeert. Natuurlijk is het niet de enige stof die dat kan (we hebben bijvoorbeeld ook bamboekatoen en microvezel) maar het is wel de meest populaire. Een badjas van fleece zou ik niet aanraden voor na het douchen, want dat absorbeert nauwelijks water.

Katoenen damesbadjassen hebben we heel veel bij Badjasparadijs. Ons huismerk Badrock maakt bijvoorbeeld mooie basics in allerlei kleuren. Zoek je een luxueuze badjas? Dan zijn de merken Cawö en Vandyck misschien iets voor jou. Scrol vooral eens door ons assortiment – we hebben katoenen damesbadjassen in alle kleuren van de regenboog.

Katoenen badjassen van Cawö, Badrock en VanDyck
  1. cawo herenbadjas met capuchon sauna katoen
    Cawo herenbadjas donkergrijs - met capuchon
    Normale prijs € 129,90 Speciale prijs € 89,90
  2. Kimono heren katoen - Cawo
    Kimono heren katoen - Cawo
    Normale prijs € 149,90 Speciale prijs € 129,90
  3. Kimono heren katoen - denim
    Premium kwaliteit
    Kimono heren katoen - denim
    Normale prijs € 119,90 Speciale prijs € 89,95
  4. Blauwe hamam badjas katoen – saunabadjas
    Blauwe hamam badjas katoen – saunabadjas
    € 59,95
  5. vandyck badjas heren velours katoen sauna sjaalkraag donkerblauw
    25% korting
    Van Dyck badjas velours donkerblauw
    Normale prijs € 119,95 Speciale prijs € 89,95
  6. Vandyck badjas velours katoen - wit
    Cadeau TIP!
    Vandyck badjas velours katoen - wit
    Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 69,95

6 producten(en)

En badjassen voor heren met lang haar

Dames zijn natuurlijk niet de enigen met lang haar. Ook voor langharige mannen kan een katoenen badjas echt een uitkomst bieden. Goed nieuws: de badjassen van Badrock zijn bijna allemaal uniseks, dus ook jullie kunnen je hullen in een mooie badjas met een gezellige kleur. Felroze, bijvoorbeeld, haha! Maar we hebben ook kobaltblauw of zwart, als dat beter bij je stijl past.

Mannen kan ik trouwens zeker aanraden om ook het merk Cawö te bekijken. Zij maken supergave katoenen badjassen met rits voor mannen. Die werken net zo goed als klassieke badjassen, maar zien er net even anders (en stoerder) uit.

Groetjes!

SAS