Hamam van Badrock Spa


De badjassen op Badjasparadijs kunnen grofweg ingedeeld worden in twee categorieën. We hebben ochtendjassen, die meestal gemaakt zijn van synthetische materialen zoals fleece en satijn en we hebben saunabadjassen van natuurlijke materialen zoals katoen. De Hamam badjassen van Badrock Spa vallen in die tweede groep.


Hamam van Badrock Spa kopen

Hamam van Badrock Spa

 1. Grijze hamam badjas katoen –saunabadjas
  Grijze hamam badjas katoen –saunabadjas
  € 59,95
 2. Blauwe hamam badjas katoen – saunabadjas
  Blauwe hamam badjas katoen – saunabadjas
  € 59,95


In stijl naar de sauna

De naam en de merknaam van deze badjassen verraad al wel dat ze specifiek zijn ontworpen om mee te nemen naar de sauna. Dit is ook direct te zien als je naar de badjassen kijkt. Deze mooie  saunabadjassen zijn te krijgen in drie verschillende kleuren: helderblauw, mintgroen en lichtgrijs. Het zijn kleuren die goed passen in een spa- of zwembadomgeving, waar je er stijlvol bij wilt lopen zonder al te veel op te vallen.

Dat zwembad-gevoel komt nog extra terug in de details aan de onderkant van de badjas , de manchetten en de uiteinden van de ceintuur. De witte strepen die daar zitten, doen denken aan de tegeltjes die de muren van veel zwembaden en spa-ruimtes versieren. De badjas heeft een mooie sjaalkraag, die hem een extra luxueuze uitstraling geeft.

Rustig en toch uniek

De meeste mensen zullen voor een saunabadjas niet de meest opvallende kleur willen. De sauna is een rustgevende plek en een felrode badjas voelt al snel een beetje ongepast. Toch heeft het ook voordelen om niet in de standaard witte wafelstof badjas te lopen. Zo’n  witte badjas raak je bijvoorbeeld vrij gemakkelijk kwijt aan de kapstok, tussen alle andere witte badjassen.

De Hamam badjassen van Badrock Spa zijn een ideale tussenoplossing. Door hun rustige kleuren en elegante design zijn ze gemakkelijk te spotten aan een muur vol witte saunabadjassen, maar niemand zal ervan opkijken als je in een mintgroene, lichtgrijze of helderblauwe badjas rondloopt. Zo elimineer je op je saunadag het laatste beetje stress van het terugzoeken van je badjas en eventueel gênante momenten waarop je per ongeluk de verkeerde badjas pakt.

 1. Witte fleece badjas met capuchon
  Witte fleece badjas met capuchon unisex
  € 39,95

Mooi en duurzaam

De badjassen van Badrock Spa zijn niet alleen elegant en mooi gekleurd, maar ze zijn ook nog eens echt een goede investering. Badrock gebruikt voor deze badjassen namelijk alleen katoen dat het OEKO-TEX STANDARD 100-label draagt. Dit is een keurmerk dat laat zien dat er geen schadelijke stoffen in het product zitten en het dus voor de menselijke gezondheid niet schadelijk is.

De kwaliteit van  Badrock producten is altijd hoog en Badrock Spa is daar geen uitzondering op. Een badjas van Badrock Spa kun je jarenlang dragen. Deze saunabadjassen zijn naast het gebruik in de sauna dan ook prima geschikt voor dagelijks gebruik als ochtendjas , of als badjas om te dragen vlak na het douchen.

Ons huismerk

Als je al eerder op onze website hebt gekeken, zul je de naam ‘Badrock’ al wel vaker langs hebben zien komen. Badrock is ons huismerk en komt in alle categorieën van onze badjassen terug, van de saunabadjassen van Badrock Spa tot de schattige, kleine badjassen van Badrock Baby. Het is een enorm divers merk dat heel veel verschillende soorten badjassen maakt. De belangrijkste overeenkomst tussen die badjassen is de hoge kwaliteit.

Op het eerste gezicht lijkt Badrock vrij consistent in het maken van eenvoudige, effengekleurde badjassen die opvallen door hun felle kleuren. Zo heeft Badrock badjassen in het paars, fuchsia roze en felrood. Als je verder zoekt kom je echter ook rustiger gekleurde badjassen van dit merk tegen, maar ook badjassen met drukke patroontjes. De meeste badjassen van Badrock zijn gemaakt van katoen, maar sommige zijn ook van fleece.

 1. Baby badjas met capuchon – katoen – keuze uit 5 kleurtjes
  incl. slabber
  Baby badjas met capuchon – katoen – keuze uit 5 kleurtjes
  € 24,95

De voordelen van katoen

De Hamam badjassen van Badrock Spa zijn wel gemaakt van katoen en dat heeft een belangrijke reden. Katoen is namelijk heel goed in het opnemen van water. De Hamam badjassen zijn gemaakt van zachte badstof en voelen daardoor een beetje aan als een strandlaken. Je kunt de badjas daardoor direct na het zwemmen of douchen aantrekken en hij functioneert als een soort handdoek.

Hierin zit het grote verschil tussen katoen en fleece. Beide stoffen zijn lekker zacht, maar katoen neemt water op terwijl fleece het over het algemeen afstoot. Als je in de sauna een  badjas van fleece zou dragen, dan zit dat niet lekker. Het fleece wordt snel warm en klef, waardoor je meer gaat zweten. Katoen is luchtig en absorberend, waardoor het zowel het zweet als de warmte goed afvoert en je huid opdroogt terwijl je het draagt. Fleece is geschikter voor ochtendjassen.

 1. heren badjas borduring rug
  sale
  Ochtendhumeur badjas wit velours
  Normale prijs € 79,95 Speciale prijs € 75,95

Wat is ‘hamam’?

Het woord ‘hamam’ is niet zomaar door Badrock bedacht. Het komt uit de Arabische wereld. Een hamam is een openbaar badhuis, waar vaak een stoombad is. Meestal is het verbonden aan een moskee. Moslims kunnen zich in de hamam wassen om zich voor te bereiden op het gebed in de moskee. Hoewel lang niet iedere hamam even groot en rijkelijk versierd is, wordt het woord toch vaak geassocieerd met prachtige Turkse en Perzische architectuur en mozaïeken.

Hoewel de hamam van oorsprong dus een religieus badhuis is, worden in veel moderne sauna’s en spa’s ook hamambehandelingen aangeboden. Het gaat dan om een combinatie van een scrub, massage en behandeling met olijfzeep, waardoor je huid er prachtig uit gaat zien. Sommige spa’s hebben een apart gedeelte voor deze behandelingen, dat ingericht is als een Oosters badhuis.

Onze Hamam badjassen zijn uiteraard ideaal om te dragen als je jezelf een keer verwent met zo’n uitgebreid reinigingsritueel. Je kunt je Hamam badjas echter ook gewoon thuis dragen, of naar het zwembad, of op vakantie!

 1. Grijze hamam badjas katoen –saunabadjas
  Grijze hamam badjas katoen –saunabadjas
  € 59,95

Hamam van Badrock Spa