Handwerken in je badjas

Handwerken in je badjas

Wat doe jij als je thuiskomt na een dag werken, of als je een keer een dagje lekker vrij bent? Ik vraag me af hoeveel mensen nog ouderwets aan het handwerken zijn. Video’s kijken of spelletjes doen kost veel minder energie, haha. Maar toch is het soms heerlijk om te handwerken in je badjas en zo te ontspannen.

Ouderwets ontspannen

Als ik zeg ‘ouderwets ontspannen’ dan bedoel ik echt niet dat mensen in de goede oude tijd relaxter waren dan wij nu. Misschien waren er vroeger minder prikkels, maar er waren ook langere werkdagen, dus ik durf het niet te zeggen, haha. Maar handwerken is vaak wel ontspannen en het voelt in deze technologische tijd een beetje ouderwets aan, dus in die zin ouderwets ontspannen.

Semantiek op een rijtje? Oké, dan moet ik het natuurlijk over badjassen hebben! Want ontspannen en badjassen, die horen in mijn hoofd onlosmakelijk bij elkaar. Ik zou het liefst een paar badjassen opnoemen die het beste zijn om in te handwerken, maar eerlijk gezegd zou ik er gewoon een kiezen die jij lekker vindt zitten. Iedereen heeft andere voorkeuren, daarom hebben we bij Badjasparadijs zo’n groot assortiment!

Creativiteit is goed voor je!

Wist je dat creatief bezig zijn heel veel voordelen heeft? Je kunt er bijvoorbeeld je emoties mee uiten en vervelende herinneringen verwerken. Het is ook gewoon ontspannend en geeft je even een break van de drukte van het dagelijks leven – dat is altijd een positief iets. Het schijnt zelfs zo te zijn dat creatief zijn je productiviteit en motivatie verhogen. Genoeg reden dus om af en toe je telefoon aan de kant te leggen en een knutselwerkje op te pakken.

Nu is echt niet alleen handwerken de manier om creatief bezig te zijn. Het gaat uiteindelijk om iets creëren. Je kunt een tekening maken of een muziekstuk, maar je kunt ook een creatieve oplossing voor een probleem verzinnen. Ik denk dat bijna alle mensen wel creatief zijn, want iedereen kan wel iets nieuws verzinnen. Maar goed, in deze blog hebben we het specifiek over handwerk en dat is dus ook heel goed voor je!

Versier je eigen badjas

Je kunt je natuurlijk lekker in je badjas op de bank nestelen met een bolletje wol en twee breipennen of een haaknaald, maar je kunt ook proberen om je badjas als project te nemen. Als je goed kunt borduren is het bijvoorbeeld heel erg leuk om zelf je badjas te borduren . Dat kun je zo groot en zo klein maken als je zelf wilt. Het is denk ik gemakkelijker om je initialen op de borst van je badjas te borduren, dan om een gigantisch landschap op de rug te zetten.

Borduren is niet de enige manier waarop je je badjas kunt customizen. Je kunt hem natuurlijk ook verven met textielverf. Ik vraag me bijvoorbeeld af of tie-dye zou werken op badstof. Nog nooit geprobeerd, maar ik denk dat een tie-dye badjas er superleuk uit kan zien! Zelf patches op je badjas naaien is ook een leuk idee en het kost waarschijnlijk wat minder tijd dan borduren, haha.

Laat je badjas versieren

Misschien ben je niet zo goed in borduren (of heb je het geduld er niet voor) maar ben je nu wel enthousiast geworden over het idee van een gepersonaliseerde badjas . Geen zorgen: bij Badjasparadijs kunnen ook borduren. En doordat we dat allemaal niet met de hand hoeven te doen, gaat het lekker snel. Het is misschien niet het ontspannen handwerk waar ik het over had, maar je krijgt je badjas meestal wel binnen 2 dagen thuisbezorgd!

We hebben op onze website al heel veel keuzes beschikbaar. Je kunt zelf de tekst van de borduring kiezen, de plaatsing (borst of rug), het lettertype en natuurlijk de kleur van de badjas en de borduring. Heb je een creatief idee dat niet op onze website staat? Stuur ons dan gewoon even een mailtje. We hebben de technologie in huis en werken graag met je samen om jouw visie werkelijkheid te maken!

Wil je ons laten borduren? Dat kan op deze badjassen!
  1. Badjas met borduring - katoen -  4 kleuren
    Cadeau TIP!
    Badjas met borduring - katoen - 4 kleuren
    Normale prijs € 57,50 Speciale prijs € 47,50
  2. Draagbare deken kinderen - met naam borduren
    Draagbare deken kinderen - met naam borduren
    € 42,50
  3. Sauna kimono met naam borduren – 9 kleuren
    Sauna kimono met naam borduren – 9 kleuren
    € 55,50
  4. Satijnen kimono dames ruffle borduren – 4 kleuren
    Satijnen kimono dames ruffle borduren – 4 kleuren
    € 46,50
  5. Baby badjas met naam – katoen – 5 kleuren
    incl. slabber
    Baby badjas met naam – katoen – 5 kleuren
    € 29,50
  6. Velours badjas met kroon + naam borduring
    nieuw
    Velours badjas met kroon + naam borduring
    € 79,50

6 producten(en)

Goede badjassen om in te handwerken

Maar nog even terug naar het echte handwerk. Welke badjas trek je daarbij aan? Ik zei eerder al dat het beste is om gewoon een badjas te kiezen die jij lekker vindt zitten. Uiteindelijk zit je bij het meeste handwerk best lang stil, dus een warme, comfortabele badjas is helemaal geen slecht idee. Zelf ben ik gek op fleece badjassen , omdat fleece lekker warm en zacht is, maar katoen heeft ook z’n voordelen.

Een badjas van katoen is bijvoorbeeld niet alleen geschikt om in te relaxen, maar je kunt hem ook op een natte huid dragen – bijvoorbeeld na het douchen. Met fleece is dat minder comfortabel. Een ander verschil tussen fleece en katoen is dat katoen beter ademt. Fleece houdt lekker veel warmte vast, maar als je snel gaat zweten is katoen waarschijnlijk de betere keuze.

Badjassen met smalle mouwen

Oh een dingetje dat ik wel kan aanraden als je een badjas zoekt om in te handwerken: neem een badjas met smalle mouwen. Met handwerken ben je vaak bezig met kleine kraaltjes of draadjes of naalden en het is best irritant als die gemakkelijk in je mouwen verdwijnen. Zelfs een breipen kan nog wel eens in je badjasmouw haken!

Een ochtendjas met smallere mouwen, zoals sommige designs van Pastunette en D-Robe zijn daar een ideale oplossing voor.

Veel plezier met knutselen!

Groetjes,

SAS