Badjassen voor dieren?

Badjassen dieren hond

Zoals jullie weten ben ik regelmatig aan het surfen op internet op zoek naar nieuwe badjassen . Ik kijk welke merken er nieuw zijn, welke  trendy badjassen we nog niet in de winkel hebben liggen en ik houd natuurlijk gewoon de laatste mode in de gaten. Laatst kwam ik iets tegen waarvan ik me toch afvraag of het wel nodig is: Badjassen voor dieren.

Damesbadjas teckels

Heeft een hond een badjas nodig?

Ik heb vaker gehoord van hondenkleding en heb het altijd een beetje gezien als iets leuks voor mensen die zich vervelen, of misschien nuttig voor honden met een dunne vacht. Van die dunne jachthonden dragen vaak een jasje in de winter. Blijkbaar bestaan er ook zwemvesten voor honden en die begrijp ik ook nog wel. Als mensen op een boot een zwemvest dragen, dan is het voor honden waarschijnlijk ook wel handig. Toch wil ik bij een  badjas voor honden wel mijn vraagtekens zetten. Ik weet niet zeker of een hond dat wel nodig heeft.

Badjas hondenpootjes

Honden die uit het water komen, die schudden over het algemeen hun hele lichaam uit en ik geloof dat ze daarmee het meeste water wel verliezen. De rest droogt vanzelf wel aan de lucht op, toch? Ik kan me er op zich wel wat bij voorstellen dat je geen natte hond in de auto wilt, dus misschien is een hondenbadjas handig als je naar een park wat verder weg bent gereden en de auto schoon wilt houden op de terugweg. Misschien zijn er ook wel oude of zieke honden die hun vacht niet meer goed uit kunnen schudden, waarvoor een badjas handig is.

Rits badjas panterprint

  1. Rits badjas panterprint
    Favoriet
    Rits badjas panterprint
    € 49,95

Krijgen andere dieren ook badjassen?

Honden zijn blijkbaar niet de enige dieren die badjassen nodig hebben. Ook tussen de schattige kleding voor katten kan ik kleren vinden die er misschien niet per se uitzien als badjassen, maar die wel gemaakt zijn van fleece , waardoor ze wat mij betreft door kunnen gaan als  ochtendjas voor een kat. Ook kwam ik een linnen paardendeken tegen die geadverteerd werd als ‘net een luxe badjas voor je paard’. Badjassen voor dieren zijn kennelijk echt een ding! Misschien is het wel een gat in de markt, dat ik tot nu toe gewoon over het hoofd heb gezien…

Wild Thing / Dames badjas

  1. wild thing / dames badjas panterprint
    Meest verkocht
    Wild Thing / Dames badjas
    € 39,95

Toch is de hondenbadjas van badstof wel de enige ‘echte’ badjas die ik tegen ben gekomen. Andere dierenkleding die iets met badjassen te maken heeft, is meer een soort ochtendjas, of gewoon kleding om in te ontspannen. De hondenbadjas is echt bedoeld om aan te trekken na een bad. Het idee is wel grappig. Waarschijnlijk verschilt het per hond of de hond het zelf fijn vind om zijn badjas te dragen, of het kledingstuk net zo hard van zijn lijf probeert te schudden als hij normaal met de waterdruppeltjes op zijn vacht zou doen.

Heb jij ooit gehoord van badjassen voor dieren? Zou jij jouw huisdier een plezier kunnen doen met een mooie badjas? Of is het toch meer iets dat alleen voor mensen zou moeten bestaan?

Groetjes

SAS