Patronen op damesbadjassen en herenbadjassen

Patronen op damesbadjassen en herenbadjassen

Elke keer als ik door ons assortiment scrol, valt het me op dat er zulke verschillen zitten tussen patronen op damesbadjassen en herenbadjassen. Willen heren geen badjassen met schattige katten erop, of onderschatten mode-ontwerpers gewoon hoeveel mannen eigenlijk van cute spul houden?

De meeste badjassen zijn uniseks

Ik ben helemaal voor inclusiviteit, dus laat ik van tevoren alvast zeggen dat bijna alle badjassen in principe uniseks zijn. Ons assortiment is dan wel verdeeld in damesbadjassen en herenbadjassen , maar bijna elke badjas kun je kopen, ongeacht je geslacht of lichaamstype. Het enige waar je dan echt goed op moet letten is de maat.

Een korte damesbadjas is bijvoorbeeld geschikt voor dames van gemiddelde lengte. Als je zo’n badjas koopt als man, dan is de kans groot dat de badjas wel érg kort gaat zijn. Ochtendjassen zoals die van Charlie Choe zijn extra getailleerd en vallen bij dames vaak al klein. Wil je er zo een kopen als man? Kies dan sowieso een maat groter dan je normaal zou nemen, of misschien zelfs twee maten voor de zekerheid.

Herenbadjassen met patroontjes
  1. Luxe kamerjas strepen - katoenen badjas heren
    Luxe kamerjas strepen - katoenen badjas heren
    Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 69,95
  2. Pastunette badjas heren ruit
    Pastunette badjas heren ruit
    € 59,99
  3. Velours katoenen badjas unisex - lichtgrijs
    Velours katoenen badjas unisex - lichtgrijs
    € 59,95
  4. Groene herenbadjas Schotse ruit - fleece
    Groene herenbadjas Schotse ruit - fleece
    € 59,99
  5. Blauwe badjas heren met luxe voering - fleece
    Blauwe badjas heren met luxe voering - fleece
    € 69,95
  6. Van Dyck badjas denim biologisch katoen - unisex
    Premium kwaliteit
    Van Dyck badjas denim biologisch katoen - unisex
    Normale prijs € 119,95 Speciale prijs € 69,95

Patronen voor mannen

Oké, badjassen hebben dus in principe geen geslacht, maar ik ga het vanaf nu wel weer gewoon hebben over damesbadjassen en herenbadjassen, want dat is toch wat makkelijker, haha. Als ik kijk tussen onze herenbadjassen (en bij herenkleding in het algemeen) dan kom ik vooral veel aardse en rustige kleuren tegen, met geometrische patronen. Ruitjes, streepjes, misschien een keer een zigzag.

Patronen op herenbadjassen zien er dus vaak rustig en bijna formeel uit. Ik denk dat het sowieso bij herenkleding gebruikelijker is dat de kleding niet zo opvallend is. Op de een of andere manier wordt opvallende kleding al snel als iets vrouwelijks gezien. Jammer eigenlijk, want er zijn genoeg mannen die ook houden van felle kleuren en grappige patroontjes. Natuurlijk hebben we ook wel kleurrijke herenbadjassen (kijk maak naar het merk Funky Badjas, bijvoorbeeld) maar het zijn er minder dan bij de dames.

Patroontjes voor dames

Wat voor kekke patroontjes staan er allemaal op damesbadjassen dan? Nou, van alles, eigenlijk! Ook in deze categorie kom je natuurlijk weer veel geometrische patroontjes tegen, zoals ruitjes, streepjes, stippen of zigzag-strepen. Maar behalve dat zijn er ook een hoop patroontjes en prints met grappige en schattige plaatjes.

Zo kun je bijvoorbeeld verschillende damesbadjassen kopen met hartjes erop, een damesbadjas met random letters, een paar met sterretjes, noem maar op! Zelfs de damesbadjassen met een simpel patroontje zoals een streepje of een ruitje zijn meestal feller gekleurd dan de herenbadjassen met dezelfde patroontjes. Eigenlijk flauw! Gelukkig kunnen heren dus ook gewoon damesbadjassen kopen, haha.

Damesbadjassen met patroontjes
  1. Damesbadjas ruit zwart wit - fleece
    Damesbadjas ruit zwart wit - fleece
    € 59,99
  2. Donkerblauwe damesbadjas met knopen - fleecestof
    Donkerblauwe damesbadjas met knopen - fleecestof
    € 69,99
  3. Damesbadjas rits blauw - fleece
    Damesbadjas rits blauw - fleece
    € 69,99
  4. Donkerblauwe damesbadjas met reliëf van stippen – extra lang
    Donkerblauwe damesbadjas met reliëf van stippen – extra lang
    € 69,99
  5. Donkerblauwe damesbadjas met knopen
    Donkerblauwe damesbadjas met knopen
    € 39,95
  6. Rits damesbadjas panterprint
    Rits damesbadjas panterprint
    € 69,99

Badjassen met een thema

Patroontjes zijn niet de enige manier om een badjas te versieren. Je kunt ook nog kiezen voor een badjas met een thema en die zijn er gelukkig zowel voor dames als voor heren. Zo hebben we bijvoorbeeld een paar herenbadjassen met een game- of filmthema (Mario en Luigi, of Batman). Het merk Funky Badjas , dat ik al eerder noemde, heeft de ‘champ’ en de ‘king’ badjas, die bijna een kostuum zijn! Die moet je echt eens bekijken.

Ook voor de dames zijn er thematische badjassen. Een van mijn all-time favourites is de unicorn badjas. We hebben twee verschillende, maar beide hebben ze oortjes, een snoetje en een hoorn op de capuchon en dat maakt ze extreem schattig, haha. En mocht je als vrouw liever een koningsmantel dragen dan een eenhoorn-badjas, dan staat het je natuurlijk vrij om een herenbadjas te kopen!

One size: oversized

Als je echt een groot assortiment aan verschillende opvallende patroontjes zoekt, dan moet je ook zeker even kijken naar onze fleecedekens met mouwen . Deze super oversized hoodies zijn namelijk te krijgen in heel veel verschillende kleuren, patronen en thema’s. We hebben kleurrijke tie-dye hoodies, glow in the dark, plaatjes van allerlei schattige dieren of gewoon een opvallende kleur.

De draagbare dekens zijn gemaakt van fleece en sommige zijn ook nog gevoerd met sherpa. Dat maakt ze perfect om te dragen als het wat kouder is, of als jij en je huisgenoten het niet eens worden over de thermostaat, haha. Fleece en sherpa zijn niet alleen lekker warme stoffen, maar voelen ook nog eens super zacht aan. Een ochtendjas of oversized hoodie van fleece en sherpa is dus perfect voor in de winter, of als je gewoon een koukleum bent.

Is mode oneerlijk?

Als ik aan het shoppen ben, of zelfs door ons eigen assortiment kijk, dan valt het me vaak wel op dat mannen veel minder keuze hebben als het gaat om ‘herenkleding’. Natuurlijk, ik heb al een paar keer gezegd dat damesbadjassen ook prima door heren gedragen kunnen worden, maar eigenlijk is het jammer dat er maar zo weinig vrolijke, opvallende kleding voor mannen wordt gemaakt.

Kijk bijvoorbeeld al naar chique kleding. Op een bruiloft ofzo, daar dragen de meeste dames een mooie, gekleurde jurk met een uniek model. En als je als vrouw geen jurk wilt dragen, dan kun je altijd nog een jumpsuit of een broekpak aantrekken. Als man heb je die keuze meestal niet. Als je in ‘gepaste’ kleding wilt komen, dan houdt je keuze meestal op bij de snit en kleur van je jasje en overhemd.

Gelukkig dat badjassen wat minder streng zijn qua kledingvoorschriften. Je kunt tussen onze herenbadjassen ook gewoon een felroze of knalpaarse badjas vinden, als je dat graag wilt!

Groetjes,

SAS