Mooie badjassen met bamboekatoen

Mooie badjassen met bamboekatoen

De eerste keer dat ik hoorde dat bamboekatoen bestond, was ik een beetje in de war. Kun je van een harde plant als bamboe een zachte stof maken? Nou, blijkbaar kan dat inderdaad! Ondertussen ben ik helemaal overtuigd van de voordelen van bamboekatoen. Vandaag dus een blog over onze mooie badjassen met bamboekatoen.

Voordelen van bamboekatoen

Ik noemde net dat bamboekatoen allerlei voordelen heeft, dus dan is het ook wel handig om die even uit te leggen, haha. Bamboe is net als normaal katoen super absorberend. Je kunt een badjas van bamboekatoen dus direct na het douchen aantrekken en het werkt als een zachte handdoek. Voor een sportbadjas , saunabadjas, of gewoon een badjas voor thuis is bamboekatoen dus heel geschikt.

Het is ook een goed ademende stof en hij is temperatuurregulerend. Als je het bijvoorbeeld niet zo fijn vindt om fleece te dragen, omdat dat na een tijdje te warm en zweterig aanvoelt, dan is bamboekatoen misschien wel een goede keuze. Verder is bamboekatoen van nature hypoallergeen. Heb je dus een gevoelige huid? Dan is kleding van bamboekatoen ideaal.

Ook goed voor het milieu

Maar bamboe heeft niet alleen voordelen voor de mensen die het dragen. Het is ook nog eens veel gemakkelijker te verbouwen dan katoen. Bamboe groeit als gras, letterlijk. Sommige bamboesoorten kunnen je volgens mij zien groeien, als je geduldig genoeg bent. Er zijn niet zo veel ziektes die bamboe aantasten, dus er zijn ook veel minder chemicaliën nodig om de planten gezond te houden bij het telen.

Ook belangrijk: bamboe put de grond waarop het groeit niet uit, maar verrijkt die juist. Daardoor kan een bamboeplantage langer op één plek blijven dan een normale katoenplantage. Alles bij elkaar opgeteld, vraag ik me af waarom bamboekatoen nog niet overal de norm is! Ik ben in ieder geval blij dat ik wat badjassen met bamboekatoen in het assortiment heb gekregen.

Bamboe in de mix

Oké, ik geef toe: bamboe heeft niet alleen maar voordelen, ook al leek het wel even zo. Om van de harde bamboestelen zachte vezels te maken, is bijvoorbeeld wel een chemisch proces nodig. Ook gaat normaal katoen gemiddeld wat langer mee. Om de voordelen van verschillende stoffen met elkaar te combineren, wordt bamboekatoen daarom ook vaak gebruikt in een materialenmix met andere stoffen.

Zo zorgt een combinatie van bamboekatoen en normaal katoen er bijvoorbeeld voor dat de badjas extra lang mooi blijft en minder snel verslijt. Soms wordt bamboe ook met synthetische stoffen gecombineerd, zoals polyester of microvezel. Dit geeft de badjas ook wat extra stevigheid en maakt de stof vaak meteen extra zacht om aan te raken. Met een goede materialenmix heb je de voordelen van alle verschillende stoffen in één.

Lekker opvallen

Oké, genoeg gepraat over bamboekatoen als concept, nu wil ik wel eens zien welke badjassen met bamboekatoen we daadwerkelijk in ons assortiment hebben! De eerste paar springen gelijk al in het oog als je zoekt naar bamboe: de luxe saunabadjassen met capuchon. Waarom springen die in het oog? Omdat ze zo lekker felgekleurd zijn! Als je het niet erg vindt om in de sauna een beetje op te vallen, dan zijn deze badjassen ideaal voor jou.

Wat ik het leukste vind aan deze badjassen, is dat ze aan de buitenkant een lekker knallende kleur hebben (donkerblauw, oranje of geel), maar aan de binnenkant wit zijn. Ook de mouwen en zakken zijn afgewerkt met een wit randje. Hierdoor zit er wat contrast in de badjas en ziet hij er gelijk vrolijker uit. Zeker bij de donkerblauwe variant van deze badjas zorgt het wit echt voor een opvallende look, omdat het zo’n groot contrast is.

Bamboekatoenen badjassen voor dames
  1. Bamboe badjas wit
    sale
    Bamboe badjas wit
    Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 69,95
  2. Bamboe badjas sport
    op = op
    Bamboe badjas Sport
    € 59,95
  3. luxe kamerjas gemaakt van Bamboe
    sale
    Luxe kamerjas heren grijs
    Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 64,95

Ochtendjas voor heren

Bij onze bamboe-badjassen kom je op dit moment vooral herenbadjassen tegen. Waarom dat zo is? Dat weet ik eigenlijk niet, maar het is wel een leuke afwisseling, haha. De meeste badjassen in ons assortiment zijn als damesbadjas bedoeld. De luxe herenkimono van het merk Pastunette ziet er inderdaad heel luxueus uit. Het is een grijze kimono met donkergrijze strepen erop en hij is natuurlijk gemaakt van een mix met bamboekatoen.

Deze badjas is gemaakt van 40% fleece, 40% bamboekatoen en 20% katoen. Fleece is een heerlijk zachte en warme stof – ideaal voor ochtendjassen – maar het neemt geen water op. Door het met bamboekatoen en normaal katoen te combineren, heb je een supercomfortabele ochtendjas die toch goed ademt en die je ook prima na het douchen aan kunt trekken.

Bamboe als sportbadjas

Bamboekatoen is ook populair voor sportbadjassen. Dat is wel logisch, want zeker bij of na het sporten is het fijn om een badjas te dragen die goed water (en zweet) absorbeert en die ook je temperatuur goed reguleert. Stel je voor dat je vlak na een work-out een dikke ochtendjas van fleece aantrekt… oef, daar stik je volgens mij echt in dan, haha. Katoen of bamboekatoen is daarom een stuk geschikter voor sportbadjassen.

Bij een sportbadjas gaat het niet alleen maar om het materiaal, al is dat wel heel belangrijk natuurlijk. Het is ook leuk als je sportbadjas er een beetje sportief uitziet. De ‘saunabadjassen’ die ik eerder noemde, met lekker felle kleuren, zijn wat mij betreft bijvoorbeeld super geschikt als sportbadjas. We hebben ook nog een paar bamboe herenbadjassen in ons assortiment die wit zijn met donkergekleurde details. Ook die hebben een lekker sportieve look en zijn natuurlijk heel geschikt om na het sporten aan te trekken.

Groetjes!

SAS