Badjasrecords

Badjasrecords

Kennen jullie het Guinness Book of Records? Ik denk dat bijna iedereen die als kind weleens in zijn of haar handen heeft gehad: zo’n super dik boek met allerlei wereldrecords erin waarvan je je afvraagt waarom iemand ze überhaupt zou willen verbreken, haha. Ik ben op de site van Guinness eens gaan zoeken naar badjasrecords en ja: er bestaan twee officiële badjasrecords!

De grootste badjas ooit

Het eerste record dat ik tegenkwam, was een record voor de grootste badjas ooit. Nu heb ik laatst nog wat geschreven over badjassen in grote maten, dus ik was wel benieuwd, haha. Nou, onze grote maten kunnen echt niet tippen aan deze reuzenbadjas. Hij was bijvoorbeeld wel 15 meter lang met een ceintuur van meer dan 17 meter! Nu vraag ik me opeens af of ceinturen meestal langer zijn dan de badjas zelf – volgens mij wel! Nooit over nagedacht, haha.

De badjas werd gemaakt in Turkije, ik neem aan dat ze dat specifiek voor dit record gedaan hebben. Ik zou niet weten waar je anders zo’n badjas voor nodig hebt (misschien zodat een groot standbeeld het niet koud krijgt, haha). Ik kan helaas geen filmpjes of video’s vinden. Jammer, want ik was wel benieuwd welke kleur de badjas had en van welke stof hij gemaakt was. Het enige wat we dus weten zijn de makers (Forum Camlık) en de afmetingen.

De meeste mensen in badjassen

Goed, een grotere badjas dan hierboven beschreven wordt denk ik niet zo snel gemaakt. Als je alleen al kijkt hoeveel stof er nodig is en hoe lang het duurt om dat allemaal te naaien… Maar dit tweede record kan volgens mij heel gemakkelijk verbroken worden: de meeste mensen in badjas op één plek. Hoeveel waren dat er? 266. Ja, zo weinig! Als je kijkt hoeveel mensen er naar een gemiddeld festival gaan, moeten we toch gemakkelijk 1000 kunnen halen?

De recordpoging was georganiseerd in 2014 door Southern Cross Austereo in Australië en was onderdeel van een radio-uitzending. Gek genoeg kan ik hier ook niet gemakkelijk beeldmateriaal van vinden. Maken mensen geen foto’s of video’s van hun wereldrecords? Of zoek ik gewoon met de verkeerde zoektermen, haha? Hoe dan ook, ergens heb ik nu heel veel zin om te helpen dit record te verbreken. 266 mensen is helemaal niet zo veel, lijkt mij!

Onze grootste badjassen

Badjasrecords zijn er blijkbaar niet superveel. Ik had nog wel gehoopt op een paar andere records, zoals de oudste badjas, de duurste badjas, de persoon die het langst in een badjas heeft gelopen… en die laatste klinkt suf, maar ik herinner me dat ik ooit een wereldrecord heb gezien voor de persoon die het langst in een pyjama heeft gelopen, dus je weet nooit! Dan ga ik maar eens kijken naar welke records wij in ons assortiment hebben.

Onze grootste badjassen zijn bij lange na geen 15 meter lang, maar voor mensen met grote maten heb ik wel goed nieuws. Wij hebben namelijk verschillende badjassen in huis tot maat 10XL. Een wereldrecord zul je er vast niet mee zetten, maar het betekent wel dat alle mensen, ongeacht hun figuur, gewoon relaxt door hun eigen huis kunnen lopen, of kunnen ontspannen in de sauna.

Onze kleinste badjassen

Ook als het gaat om kleine badjassen zullen we vast geen wereldrecord in huis hebben. Er zijn sowieso badjassen voor poppen die veel kleiner zijn dan de onze, haha. Maar we hebben wel hele kleine badjasjes in huis: namelijk onze babybadjassen . Deze extreem schattige badjassen zijn te koop vanaf maat 80 en zijn dus al geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 12 maanden. We hebben babybadjasjes in verschillende kleuren en modellen.

Als je een kindje hebt gekregen, is een babybadjas echt handig om te hebben. Een badjasje is heel gemakkelijk aan en uit te trekken. Het zit lekker warm en ziet er natuurlijk ook gewoon super schattig uit. Onze katoenen babybadjassen zijn ook gemakkelijk te wassen en nemen water goed op. Handig als de kleine voor het eerst begint te experimenteren met eten en drinken, haha.

Onze kleinste badjassen: babybadjassen
  1. Katoenen kinderbadjas mousseline – capuchon – 6 kleuren
    Katoenen kinderbadjas mousseline – capuchon – 6 kleuren
    € 24,50
  2. Baby badjas met naam – katoen – 5 kleuren
    incl. slabber
    Baby badjas met naam – katoen – 5 kleuren
    € 29,50
  3. Baby badjas met capuchon – katoen – keuze uit 5 kleurtjes
    incl. slabber
    Baby badjas met capuchon – katoen – keuze uit 5 kleurtjes
    € 24,95
  4. Baby badjas zand met capuchon – badstof katoen
    incl. slabber
    Baby badjas zand met capuchon – badstof katoen
    € 24,95

Meeste badjassen van één merk

De afgelopen jaren zijn er zo veel superleuke badjassen van Pastunette in ons assortiment bij gekomen, dat ik even moest checken of dat merk dit ‘record’ ondertussen al te pakken had, maar nee. De meeste badjassen in ons assortiment zijn nog steeds van ons huismerk Badrock . Dat is dan ook niet voor niets een huismerk, haha. Badrock kom je overal in onze catalogus tegen, van kinderbadjassen tot saunabadjassen en speelse ochtendjassen .

Badrock maakt badjassen in heel veel verschillende stijlen en ook van verschillende materialen. De meeste Badrock badjassen zijn gemaakt van katoen en daardoor heel geschikt om te dragen naar de sauna of na het douchen. Maar ook voor een ochtendjas van fleece kun je terecht bij dit veelzijdige merk. Blader maar eens door onze catalogus!

Véél badjassen van Badrock!
  1. Draagbare deken met capuchon & mouwen - paars
    Draagbare deken met capuchon & mouwen - paars
    Speciale prijs € 35,00 Normale prijs € 40,00
  2. Unicorn kinderbadjas capuchon - fleece
    Unicorn kinderbadjas capuchon - fleece
    € 28,50
  3. Fleece kinderbadjas panter zwart wit
    Fleece kinderbadjas panter zwart wit
    € 29,95
  4. Blauwe hamam badjas katoen – saunabadjas
    Blauwe hamam badjas katoen – saunabadjas
    € 59,95
  5. Sherpa badjas fleece - 3 kleuren
    Sherpa badjas fleece - 3 kleuren
    € 54,95
  6. fleece badjas kind unicorn print motief
    Unicorn kinderbadjas met capuchon - fleece
    € 28,50

Leukste badjas ter wereld

En de allerleukste badjas is… nee, dat ga ik niet zeggen, haha. Smaken verschillen, dus het voelt niet eerlijk om zelf één favoriet te presenteren als de allerleukste badjas van ons assortiment. Ik ben zelf juist heel trots op de variatie die wij in huis hebben, zodat er hopelijk voor iedereen en iedere stijl wel een ‘leukste badjas ooit’ tussen zit.

Bij ons kun je badjassen kopen in rustige kleuren, die geschikt zijn voor de sauna of tijdens het mediteren, maar ook badjassen met felle kleuren en patronen waar je blij van wordt. Kijk zelf welke badjas het beste bij jou past!

Groetjes!

SAS