Badjasfantasie: de ideale kampeertrip

Badjasfantasie: de ideale kampeertrip

De echte wereld is lang niet altijd even boeiend of leuk, dus het is super chill om af en toe eventjes in een fantasie te leven, haha. Tijd dus voor een nieuwe blog met een badjasfantasie: de ideale kampeertrip. Wat zullen we deze keer gaan beleven?

Wandeling

Je bent blij dat het mooi weer is als jij en je beste vriendin door de bergen aan het wandelen zijn. Het is zonnig, maar er staat een fris briesje, waardoor je het niet te warm krijgt. En natuurlijk hebben jullie genoeg water mee. Alle andere spullen hebben jullie voor nu even in de auto laten liggen, terwijl jullie de omgeving verkennen: een gemixt bos van naald- en loofbomen, met slingerende weggetjes die de bergen op en af gaan.

”Wist je dat hier beren zitten?” vraagt je vriendin en jij trekt je wenkbrauwen op. “Beren, in Europa?” ze knikt overtuigend en schiet in de lach als ze je gezicht ziet. “Nee, oké, er zijn geen beren. Misschien wolven…” Als antwoord op haar grap huil je als een wolf en zij doet mee. Er is verder toch niemand die het hoort.

De avond

Later die dag hebben jullie de tent op een mooi plekje staan. Wildkamperen is buiten Nederland een stuk gemakkelijker! Met het kleine kookstelletje warmen jullie het eten op dat jullie mee hebben genomen. Het zou een perfect moment zijn om te genieten van de geluiden van de natuur, als jullie niet de hele tijd aan het kletsen en lachen waren.

Langzaam begint het af te koelen. Je loopt naar de auto en haalt uit de kofferbak twee mooie badjassen . Toch fijn dat je die mee had genomen, want ze komen nu goed van pas. Met dat extra laagje kleding zitten jullie er warm en comfortabel bij. Zo ver van alle steden af, kun je goed naar de sterren kijken en het is een heldere nacht. Jullie leggen je op je rug in het gras en raken zo gefascineerd door het spectaculaire uitzicht, dat jullie bijna vergeten om naar bed te gaan.

Zwemmen

Over badjassen gesproken: die komen de volgende dag ook weer van pas! Dat meertje dat jullie hadden gevonden is namelijk wel heel erg mooi en schoon en gaaf om in te zwemmen, maar het is ook wel erg koud. Na een verfrissende duik is het dus zeker geen straf om een droge badjas aan te trekken en daarin op te warmen. Gelukkig drogen jullie en jullie badjassen snel op, want het is lekker weer.

De compromis wordt om aan de rand van het meer te zitten, zodat jullie gemakkelijk even af kunnen koelen, maar ook weer snel op kunnen warmen. Met een koud biertje en een snack erbij, is dit misschien wel de meest ontspannen dag van je leven. Geen klok die vertelt wanneer je dingen moet gaan doen, geen telefoon bij de hand waarmee je de hele tijd bereikbaar bent. Gewoon even op je eigen tempo relaxen.

De ideale kampeerbadjassen zijn van katoen
  1. cawo herenbadjas met capuchon sauna katoen
    Cawo herenbadjas donkergrijs - met capuchon
    Normale prijs € 129,90 Speciale prijs € 89,90
  2. Luxe kamerjas strepen - katoenen badjas heren
    Luxe kamerjas strepen - katoenen badjas heren
    Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 69,95
  3. Hotel badjassen unisex - 2 kleuren
    25% korting
    Hotel badjassen unisex - 2 kleuren
    Normale prijs € 79,95 Speciale prijs € 59,95
  4. Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
    Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
    € 49,99
  5. Velours katoenen badjas unisex - lichtgrijs
    Velours katoenen badjas unisex - lichtgrijs
    € 59,95
  6. Kimono heren katoen - Cawo
    Kimono heren katoen - Cawo
    Normale prijs € 149,90 Speciale prijs € 129,90

Klinkt goed, niet?

Oké, tot zover het verhaaltje, want ik moet het in deze badjassenblog natuurlijk nog wel wat uitgebreider over de badjassen hebben en mijn inspiratie begint ook een beetje op te drogen, haha. Wat voor badjas zou jij meenemen op deze kampeertrip? Ik denk sowieso een badjas van katoen , aangezien je wilt gaan zwemmen. Katoen absorbeert water goed, dus een badjas van badstof werkt eigenlijk als een handdoek. Super chill als je je hele lichaam in één keer af wilt drogen, zonder al te veel moeite te doen.

Als je fancy wilt doen, kun je ook een badjas van een mix met bamboekatoen kopen. Bamboekatoen ademt nog beter dan normaal katoen en neemt ook meer water op. Het wordt vaak gemixt met andere vezels, zodat het langer mooi blijft en minder snel verslijt. We hebben toevallig in onze catalogus een aantal badjassen met bamboekatoen…

Natuurlijke kleuren

Als je een badjas mee zou nemen op een natuurkampeertocht, dan is het misschien wel leuk om te kiezen voor een badjas met een natuurlijke kleur. Goed nieuws: olijfgroen is een kleur die je regelmatig tegenkomt in ons assortiment. We hebben ook een grasgroene badjas van katoen, als je van een beetje fellere kleuren houdt. Natuurlijk zijn kleuren als grijs, bruin, wit en zwart ook prima geschikt voor zo’n vakantie.

Het voordeel aan zulke rustige kleuren, is dat je je badjas later eventueel ook nog als saunabadjas kunt gebruiken. In principe is elke badjas van katoen ook draagbaar als saunabadjas, maar rustige kleuren worden vaak toch wel meer gewaardeerd. Mensen komen meestal naar de sauna voor hun eigen rust en niet om elkaars badjassen te bewonderen, haha.

Houd jij van kamperen?

Ik moet eerlijk zeggen: het kostte me enige moeite om een idyllische kampeervakantie te bedenken, want zelf ben ik best wel een luxebeestje, haha. Ik zou liever in een mooi hotel slapen, dan in een tentje. Toch heb ik best wel een paar keer met vrienden gekampeerd en was dat ook hartstikke leuk! ’s Nachts misschien een beetje koud, maar verder wel heel gezellig.

Hoe zit dat bij jou? Kampeer jij graag, of slaap je net als ik liever in een warm en zacht bed? En wat voor badjas zou jij meenemen als je in het wild gaat kamperen? Mocht je inspiratie zoeken, dan kun je natuurlijk eventjes door ons assortiment bladeren. Je komt sowieso wat leuks tegen!

Groetjes!

SAS