Een weekendje weg tijdens corona: hoe is dat?

weekendje weg

Hoewel mijn man en ik allebei een druk werkschema hebben, proberen we toch elk jaar wel een weekje of twee naar het buitenland te gaan. Voor dit jaar hadden we al een leuke vakantie geboekt: lekker naar Spanje! Helaas, voordat we weg gingen werd Spanje ‘oranje’ en mochten we er niet meer heen. Dan maar een lekker weekendje weg in eigen land met z’n tweeën. Hoe is dat nu?

Witte badjas met capuchon

  1. unisex badjas wit
    Favoriet
    Witte badjas met capuchon
    € 54,95

Veel blijft hetzelfde

Omdat de vakantie nu zoveel korter was, en de reis veel minder ver, konden we ons een wat duurder hotel dan normaal veroorloven. Mooie kamer, chique badkamer – natuurlijk met twee witte  hotelbadjassen die netjes opgevouwen op het bankje voor het bed lagen – en een zithoekje. Een paar kleine dingetjes waren anders dan normaal. Zo was de lift alleen bedoeld om mee naar boven te gaan en moesten we met de trap naar beneden. Ook stonden er op veel plekken flesjes met desinfecterende handgel en hingen er natuurlijk plexiglas schermen bij de receptie. Raar dat we die dingen normaal zijn gaan vinden!

Badjas marineblauw

  1. badjas marineblauw badrock
    Meest verkocht
    Badjas marineblauw
    € 57,95

Op de kamer is alles natuurlijk hetzelfde als normaal. Daar komen ook niet echt andere mensen, behalve misschien schoonmakers, dus extra maatregelen zijn nauwelijks nodig. Ook het eten in het restaurant was op dit moment nog normaal, maar ik kan me voorstellen dat we daarmee net op tijd zijn geweest. De dinsdag na ons weekendje werden de regels strenger, dus misschien dat restaurants in hotels op dit moment niet open zijn, of er extra streng op letten dat iedereen genoeg afstand bewaart. Het lijkt me een lastige business om nu in te zitten.

Sauna badjas met naam

  1. wafel badjs met naam
    Sauna badjas met naam
    € 56,50

Toch ook veranderingen

De grootste verandering die wij hebben gemerkt, had te maken met het zwembad. Een hotelzwembad is meestal niet zo groot, dus als er veel mensen in zitten, is dat vaak een beetje vervelend. Nu met het virus is hier een oplossing voor gevonden: we moeten het zwembad en de kleine sauna die erbij hoorde van tevoren reserveren. Nadeel: we konden maar drie kwartier zwemmen. Voordeel: we hadden het zwembad en sauna voor onszelf. Zo konden we lekker op de afgesproken tijd in onze  badjassen en badstof slippers naar het zwembad hobbelen.

Sauna badjas van wafelstof - grote maten grijs

  1. sauna badjas in grote maat
    Sauna badjas van wafelstof - grote maten grijs
    € 89,95

Toen we daar aankwamen, lagen er nog mensen in het water. Raar. We dachten dat ze misschien niet op de tijd hadden gelet – niet door hadden dat hun drie kwartier al voorbij waren. Maar toen we naar binnen liepen, keken zij even raar op als wij. Blijkbaar was er administratief iets fout gegaan en was het zwembad dubbel geboekt. Normaal zou ik zeggen dat dat geen probleem is, maar nu met corona leek het toch verstandiger om de receptie even te bellen om te vragen wie er gelijk had. De receptie besloot in ons voordeel en de andere gasten dropen af – vrij letterlijk.

Ik had wel met ze te doen. Zeker als het kouder begint te worden en wandelen door de regen niet echt een gezellig idee lijkt, is een zwembad met sauna een heerlijke manier om wat tijd in het hotel te besteden. Ik hoop dat ze hun  badjas in ieder geval nog op hun kamer hebben kunnen gebruiken, na een lekker warm bad, bijvoorbeeld!

Groetjes

SAS