Wellness voor thuis

Wellness thuis

Nu iedereen binnen moet blijven, wordt er veel gezegd dat je goed voor jezelf moet zorgen. Natuurlijk geldt dit op het meest basale niveau: zorgen dat je genoeg slaap krijgt, goed eet, regelmaat in je dagen houdt… maar het betekent ook dat je jezelf soms best mag verwennen. Daarom hier wat tips voor wellness voor thuis.

Lekker lang in bad

  1. Badjas Endless Mae Kimly
    Badjas Endless Mae Kimly
    Normale prijs € 79,95 Speciale prijs € 69,95

Lekker lang in bad

Als je thuis een bad hebt, dan is het niet zo lastig om een beginnetje te maken aan je wellness dagje. Koop eens lekkere badolie, badschuim of zo’n bruisende bathbomb met een fijne geur. Lavendel staat bekend om de rustgevende kwaliteiten, dus als je gestrest bent, is het een goed idee om een product met lavendelgeur te gebruiken. Natuurlijk moet je lavendel dan wel lekker vinden ruiken, anders levert een badkamer die ruikt naar lavendel alleen nog maar meer stress op! Heb je geen bad? Dan kun je natuurlijk ook kiezen om wat langer dan normaal te douchen. Soms mag dat best.

In bad badjas Melli Mello Keyna

Niet iedereen heeft een heel gezellige badkamer en het gaat er natuurlijk om dat je helemaal tot rust komt. Zelf vind ik het fijn om wat kaarsjes in de badkamer aan te doen en het licht gedimd. Zo krijgt de kamer een wat mysterieuzere sfeer die de ervaring toch wat meer bijzonder maakt. Een geurkaars is natuurlijk helemaal lekker (zelf heb ik er een die ruikt naar Hammam. Mmmm…). Zorg er wel voor dat de geuren die je gebruikt niet met elkaar in strijd zijn. Als je badkamer ruimte heeft voor een telefoon of speakertje, kun je natuurlijk ook rustige muziek aanzetten.

Bad dames badjas met wolken

En daarna

Het is lekker om na een lang bad of warme douche jezelf eens goed in te smeren met een fijne bodylotion. Droog je af en trek je favoriete  badjas aan – neem een badjas van katoen, dat is veel fijner op een vochtige huid dan een badjas van fleece! Een saunadagje is (wat mij betreft) niet compleet zonder bezoekje aan het restaurant. Zorg dat je zelf van te voren wat lekkers klaar hebt gezet, of vraag je partner, ouders, of wie er dan ook bij je in huis woont om iets voor je klaar te maken.

Sjaalkraag badjassen van fleece

  1. Fleece badjassen borduren sjaalkraag
    topper
    Fleece badjassen borduren sjaalkraag
    € 50,50

Wil je helemaal zen worden? Dan kun je eventueel proberen om te mediteren. Dit kun je voor of na je bad doen. Op YouTube zijn een heleboel geleide meditaties te vinden die bedoeld zijn om stress los te laten, meer in contact te komen met je lichaam en te focussen op het hier en nu. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat dat vaak heel erg prettig is. Meditaties kun je ook prima in je  badjas doen. Vooral als je een badjas in een rustige kleur hebt, zoals een  witte badjas of een grijze badjas , is dat een prima kledingstuk.

Denk je nu: ik heb geen tijd voor al deze dingen! Dan is het waarschijnlijk juist een goed idee om even tot rust te komen. Natuurlijk, met kleine kinderen kan het bijvoorbeeld heel lastig zijn om een moment voor jezelf te vinden, maar als je dit toch doet (desnoods wanneer de kinderen slapen), zul je je veel beter gaan voelen.

Blijf gezond en zorg voor jezelf!

SAS