Is het gezond om de hele dag in je badjas te lopen?

Is het gezond om de hele dag in je badjas te lopen?

Soms is het leven heel druk. Zelf heb ik bijvoorbeeld mijn kinderen (die gelukkig steeds zelfstandiger worden), mijn bedrijf en probeer ik daarnaast ook nog een sociaal leven in stand te houden. Om die drukte aan te kunnen, houd ik een keer in de zoveel tijd een badjasdag. Is dat een goed idee?

Lichtgrijze damesbadjas met knopen

  1. Lichtgrijs/groen damesbadjas met knopen
    Lichtgrijs/groen damesbadjas met knopen
    € 39,95

Voordelen van een badjasdag

Voor mij is het grootste voordeel van een badjasdag dat ik niet het gevoel heb dat ik iets moet doen. Een  badjas is geen kledingstuk waarin je naar buiten gaat – hooguit de tuin in – dus ik kan lekker thuis blijven en een beetje mijn eigen ding doen. Het dragen van de  badjas zorgt voor een duidelijke scheiding tussen de dagen dat ik wel aan het werk ben en de dagen dat dat niet hoeft. Natuurlijk, ik zal vast wel een keertje stofzuigen, of een kast uitruimen, of koken op een badjasdag, maar echt hard werken hoef ik dan niet.

Badjas dames denimlook

Daarnaast zit een badjas ook gewoon heel lekker! Als ik een ontspannen dagje voor mezelf inplan, is een strakke broek en een blazer waarin ik mijn armen nauwelijks kan bewegen wel het laatste week ik zin in heb. Voor belangrijke afspraken is het fijn om er een beetje netjes uit te zien, maar op een vrije dag wil ik iets dat warm, zacht en comfortabel is. Een goede  ochtendjas is daar ideaal voor. Wat is er fijner dan een vrije dag doorbrengen in een zachte  fleece badjas op de bank, of in een dunne  katoenen badjas in de tuin?

Dames badjas zwart wit motief

  1. Dames badjas zwart wit motief
    TIP
    Dames badjas zwart wit motief
    Normale prijs € 49,99 Speciale prijs € 39,99

Heeft het ook nadelen?

Er kunnen nadelen zitten aan een badjasdag en die komen vooral neer op het oude gezegde: “alles waar ‘te’ voor staat is niet goed.” Het is heerlijk om jezelf na een lange, drukke week te belonen met een ontspannen dagje in je badjas. Een ander verhaal wordt het natuurlijk als je je badjas draagt, omdat je jezelf gewoon niet zo ver kunt krijgen om je aan te kleden. Ook als je meerdere badjasdagen achter elkaar hebt, lijkt het me niet helemaal gezond meer. Natuurlijk ben ik geen psycholoog, maar ik denk wel dat er dan iets anders speelt dan alleen een drukke week.

Rits badjas panterprint

  1. Rits badjas panterprint
    Favoriet
    Rits badjas panterprint
    € 49,95

Verder kan ik zelf niet echt nadelen verzinnen. Ja, goed, als er een noodgeval is, kost het je een minuutje extra om even snel je kleding aan te trekken voor je naar buiten kunt, maar om daar nu de hele dag over na te denken… Ik denk dat het heel gezond is om af en toe even een dag te besluiten om gewoon lekker thuis te blijven en niets te doen. Het is een goede manier om je batterij weer een beetje op te laden, zodat je de dag erna weer met frisse moed verder kunt met je dagelijks leven!

Wanneer heb jij voor het laatst een badjasdag gehouden? Wat is je favoriete badjas om dat in te doen?

Groetjes!

SAS