Een goedkope of een dure badjas: wat is het verschil?

Wanneer je een nieuwe badjas gaat kopen, is er een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden. Een daarvan is de prijs. Kun je nu het beste een goedkope of een dure badjas kopen? Veel mensen denken dat hoe duurder de badjas is, hoe hoger de kwaliteit zal zijn. In sommige gevallen is dit inderdaad zo. Dit gaat echter niet altijd op. We vertellen je graag wat het verschil is tussen een dure en een goedkope badjas. Zo kun jij straks heel bewust een keuze maken in onze webshop!


Badjas kopen

Goedkope of een dure badjas

 1. Luxe Cawo damesbadjas strepen
  Cadeau TIP!
  Luxe Cawo damesbadjas strepen
  Normale prijs € 149,99 Speciale prijs € 99,90
 2. Cawo herenbadjas Denim
  Cawo herenbadjas Denim
  € 129,90

Waarom zijn merkbadjassen zo duur?

Als je in onze webshop rondkijkt naar badjassen in het hogere segment zal je ongetwijfeld zijn opgevallen dat je meer betaalt voor badjassen van bekende merken. Cawö badjassen zijn vaak wat duurder in aanschaf, evenals exemplaren van andere topmerken zoals Vandyck en Fynn Collection. Deze badjassen zijn inderdaad van zeer hoge kwaliteit. Doordat er betere materialen worden gebruikt en de afwerking van dergelijke badjassen zo fraai is, is er ook sprake van een hogere vraagprijs. Ook zijn merkbadjassen vaak exclusiever: er worden minder van geproduceerd. Voor exclusieve producten wordt vaak meer geld gevraagd dan voor massaproductie.

Je kunt je als badjasliefhebber dan ook al snel afvragen of je het beste een goedkope badjas kunt kopen, of toch beter voor een prijziger exemplaar kunt kiezen. Dat hangt echter van veel verschillende factoren af. Ook is het een misverstand dat goedkope badjassen kwalitatief minder goed zouden zijn. Dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn. Maar waar let je op wanneer je een nieuwe badjas gaat kopen?

Wanneer koop ik een dure badjas?

Een badjas moet van degelijke kwaliteit zijn. Niemand zit erop te wachten een badjas te kopen die na enkele weken al niet mooi meer is of niet comfortabel meer zit. Toch is het niet zo dat enkel dure badjassen van goede kwaliteit zijn. In onze webshop vind je enkel badjassen van hoogwaardige kwaliteit. Ook de goedkopere exemplaren zijn duurzaam en blijven lang mooi en comfortabel. Vooral merken als Badrock en Relax Company zijn hier goede voorbeelden van. De kwaliteit van de badjassen van dergelijke merken is bijna onevenaarbaar, terwijl de exemplaren toch voor een klein prijsje te koop zijn.

Toch zijn er ook momenten waarop je gewoon een dure badjas wilt kopen. Bijvoorbeeld wanneer je een badjas cadeau doet aan een geliefde. Dan wil je natuurlijk wel met een exclusief cadeau aankomen. Een badjas van een topmerk is dan zeker een goed idee om te geven. Koop er een mooie cadeautas bij en geef er een wellnessbon bij en je luxueuze gift is compleet. Ook laten veel mensen die een badjas cadeau doen het exemplaar eerst borduren. Door de naam of de initialen van de ontvanger op de badjas te laten zetten maak je de gift net even exclusiever.

Een badjas laten borduren is altijd prijziger dan wanneer je dit niet laat doen. Het model wordt immers gepersonaliseerd en voorzien van een professionele borduring op rug- of borstzijde. Dit kost tijd en moeite, en daarom ook iets meer geld. Natuurlijk is het borduren van een badjas die extra centen meer dan waard, maar het is wel iets om stil bij te staan.

 1. rits badjas cawö
  Premium kwaliteit
  Cawö badjas rits
  € 149,90

Is een goedkope badjas geschikt voor mij?

Wanneer je voor een nieuwe badjas gaat shoppen houd je rekening met een aantal zaken zoals kleur, materiaal en design. Daarnaast heb je vaak ook een budget in je hoofd dat je ongeveer uit wilt geven aan je nieuwe badjas. Een goedkope badjas is in principe voor iedereen geschikt. In onze webshop kun je meerdere badjassen voor een zacht prijsje vinden. Ook merkbadjassen worden regelmatig tegen een vriendelijke prijs aangeboden. Houd hiervoor de sale sectie in onze webshop goed in de gaten: er gaan namelijk met regelmaat fijne, dure badjassen in de uitverkoop.

Een goedkope badjas is in principe voor iedereen geschikt, tenzij je erg gehecht bent aan een specifiek duurder merk. Wil je graag een goedkope badjas kopen? Dan kun je in onze webwinkel uitstekend terecht. Kies voor een merk dat bekendstaat om zijn zachte prijzen en goede kwaliteit. Zoals we eerder zeiden zijn Badrock en Relax Company uitstekende merken. Maar ook Paul Hopkins, Rebelle en Eskimo zijn badjasmerken die goedkopere badjassen van topkwaliteit produceren. Let wel altijd op van welk materiaal je goedkope badjas gemaakt is. De meeste badjassen zijn van katoen of fleece gemaakt.

Fleece badjassen zijn vaak goedkoper om te vervaardigen. Daarom worden ze ook voor een kleine prijs aangeboden. Fleece badjassen van dure merken zijn nagenoeg altijd goedkoper dan katoenen badjassen van dezelfde merken. Katoen is een ademende, absorberende stof. Daarom is een katoenen badjas geschikt om in de sauna te dragen of na het nemen van een warm bad of hete douche. Fleece badjassen houden je lichaam heerlijk warm, maar nemen geen vocht op.

Online een badjas kopen

Of je nu een dure of een goedkope badjas wilt kopen: in onze webshop kun je voor alle segmenten prima terecht. Je hoeft je nooit zorgen te maken om de kwaliteit van je badjas, simpelweg omdat al onze badjassen van hoogwaardig materiaal gemaakt zijn. Zo weet je dus zeker dat je een goed product koopt, ook wanneer je wat minder betaalt. Geef je echter een badjas cadeau, dan is het leuk om voor een wat exclusiever exemplaar te kiezen. Dan kom je meestal dus uit bij de duurdere merken. We wensen je alvast heel veel plezier bij de aanschaf van je nieuwe badjas!