Badjas voor tiener kopen? Hier let je op!


In de webshop van Badjasparadijs vind je badjassen voor dames, heren en kinderen. Ook unisex badjassen zijn ruim vertegenwoordigd in onze collectie. Maar welke badjassen zijn geschikt voor tieners? En waar let je op wanneer je een badjas voor een tiener wilt kopen? Hoewel er geen speciale tienerbadjassen te koop zijn in onze webshop, hebben we wel een groot aantal badjassen dat bijzonder geschikt is voor tieners in de leeftijd van 12 jaar tot en met 18 jaar. We maken je graag wegwijs.


Badjas voor tiener kopen

Badjas voor tiener kopen? Hier let je op!

Kinderbadjassen
 1. Draagbare deken met capuchon en mouwen - maat 104 t/m 134
  Draagbare deken met capuchon en mouwen - maat 104 t/m 134
  € 32,00
 2. Fleece kinderbadjas dinosaurus – met capuchon
  Fleece kinderbadjas dinosaurus – met capuchon
  € 22,95
 3. Zwarte kinderbadjas spelcomputer - fleece
  Zwarte kinderbadjas spelcomputer - fleece
  € 29,95
 4. Roze kinderbadjas panter - fleece
  Roze kinderbadjas panter - fleece
  € 22,95
 5. Draagbare deken kinderen - met naam borduren
  Draagbare deken kinderen - met naam borduren
  € 42,50
 6. Draagbare deken met capuchon & mouwen - kind - khaki
  Lekker warm
  Draagbare deken met capuchon & mouwen - kind - khaki
  € 35,00


Waarom geen speciale badjassen voor tieners?

Er zijn tieners in alle soorten en maten. Een tiener van 12 jaar heeft vaak een heel andere maat dan een van 18. Jonge tieners passen soms nog wel in een kinderbadjas, maar de meeste tieners dragen badjassen in de (kleinere) volwassen maten. Meestal zit een uit de kluiten gewassen puberjongen van 15 immers niet meer te wachten op een lieflijke badjas met hartjes of visjes erop. Een 12-jarige tiener kan een dergelijke badjas echter nog prima dragen, afhankelijk van zijn of haar smaak natuurlijk. Onze badjassen voor volwassenen zijn veelal verkrijgbaar vanaf maat XS.

Om deze reden is het nogal onnodig om een speciale badjaslijn voor tieners te ontwikkelen. Wel is het zo dat tieners doorgaans een andere smaak hebben dan volwassenen. Een kwaliteitsbadjas van het degelijke, Duitse merk Cawö valt erg goed in de smaak bij volwassenen, maar tieners worden meestal niet heel blij van het design van dergelijke badjassen. Hetzelfde geldt voor het merk Desigual: enorm populair onder jonge moeders, maar tienermeiden worden er liever niet in gezien. Daarom vertellen we je graag waar je op let bij het kopen van een badjas voor een tiener.

Naast de maat zijn immers ook design & dessin een aandachtspunt. Het beste kun je je puberzoon- of dochter daarom zelf een mooie badjas uit laten kiezen in onze webshop. Welke badjassen dan precies geschikt zijn? Lees snel verder!

 1. Tiener badjas borduren - fleece
  Tiener badjas met naam - fleece
  € 42,50


De juiste maat badjas kopen

Ongeacht je leeftijd is het zo dat het belangrijk is om een badjas in de juiste maat te dragen. Een te krappe badjas werkt eerder op je zenuwen dan dat je er heerlijk in kunt ontspannen. Een te ruime badjas is echter ook niet alles: het staat niet alleen minder mooi, maar draagt ook niet heel comfortabel. Tieners zijn wat de maatvoering betreft een lastige doelgroep. Er zijn immers tieners die een kindermaat dragen, maar ook tieners die een grotere maat voor volwassenen dragen. De meeste tieners zweven ergens daartussenin.

Ben jij een tiener of koop je een badjas voor je kind in deze leeftijdscategorie? Let dan goed op dat je de juiste maat badjas bestelt. Ga uit van je eigen kledingmaat (bijvoorbeeld van T-shirts) en bestel de badjas bij voorkeur in die maat. Een badjas valt altijd iets ruimer dan een ander kledingstuk in dezelfde maat. Deze extra bewegingsruimte heb je ook echt nodig bij een kledingstuk dat bestemd is om in te loungen. Heb je de juiste maat badjas bepaald? Dan kun je gaan kijken welke badjassen we in deze maat verkopen.

Het goede nieuws is dat ons assortiment bijzonder royaal is. Welke maat je ook hebt: er zijn altijd voldoende badjassen verkrijgbaar. Je bent nooit aangewezen op één bepaald design of dessin. Ook is er altijd voldoende keuze wat betreft kleuren.

 1. Teiner badjas koningsblauw
  Tiener badjas koningsblauw - capuchon badjas
  € 34,95

 1. Draagbare deken met capuchon & mouwen - paars
  Draagbare deken met capuchon & mouwen - paars
  € 45,00
 2. Unicorn kinderbadjas capuchon - fleece
  Unicorn kinderbadjas capuchon - fleece
  € 28,50
 3. Fleece kinderbadjas panter zwart wit
  Fleece kinderbadjas panter zwart wit
  € 29,95
 4. Blauwe hamam badjas katoen – saunabadjas
  Blauwe hamam badjas katoen – saunabadjas
  € 59,95
 5. Sherpa badjas fleece - 3 kleuren
  Sherpa badjas fleece - 3 kleuren
  € 54,95
 6. fleece badjas kind unicorn print motief
  Unicorn kinderbadjas met capuchon - fleece
  € 28,50


Badjassen in het juiste design kopen

Tieners zijn een veeleisende doelgroep. In de puberteit, en vaak al eerder, beginnen veel kinderen hun eigen identiteit te ontwikkelen. Jongeren dragen hun persoonlijkheid graag uit via hun kledingstijl. Een badjas lijkt misschien een onbelangrijk kledingstuk dat best een saaie uitstraling mag hebben, zolang het maar draagcomfort biedt. Niets is echter minder waar, en zeker niet wat de gemiddelde tiener betreft! Ook de badjas moet goed passen bij de eigen stijl van de tiener. Gelukkig vind je in onze webshop badjassen in diverse designs. Past jouw tiener nog in de kindermaten? Ook dan is er voldoende keuze.

Bij ons vind je niet alleen kinderbadjassen in felle kleuren en fantasievolle designs. Ook kinderbadjassen in effen kleuren kun je in onze webshop kopen. Of je nu op zoek bent naar een badjas met capuchon of met sjaalkraag, een fleece badjas of een exemplaar van katoen: bij ons kan het allemaal. Past je tiener in volwassen maten? Ook dan zijn er voldoende hippe badjasmerken die exemplaren verkopen die bij menig tiener goed in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan Endless Mae, Rebelle, Melli Mello en Badrock. Kijk eens rustig rond in onze webshop en kies de badjas uit die het beste bij je tiener past!