Hoeveel badjassen heb ik nodig?

De vraag hoeveel badjassen je nodig hebt is natuurlijk heel persoonlijk. De meeste mensen zullen maar één badjas in hun kast hebben, terwijl andere mensen juist graag meerdere  badjassen hebben voor verschillende momenten. Wat raden wij aan? Lees hier verder.


Badjassen kopen

Hoeveel badjassen heb ik nodig

 1. Kimono katoen wafelstructuur sauna
  Sauna badjas wafelstof
  € 49,95
 2. Blauwe badjassen met capuchon
  Badjas met capuchon - blauwe badjassen
  € 54,95
 3. Capuchon badjas unisex
  Capuchon badjas in diversen kleuren
  € 54,95
 4. Sauna badjas
  TIP!
  Sauna badjas in diverse kleuren
  € 57,95
 5. Fleecebadjas met naam borduren - unisex
  Fleecebadjas met naam borduren - unisex
  € 45,00
 6. Fleece badjassen borduren sjaalkraag
  topper
  Fleece badjassen borduren sjaalkraag
  € 50,50

Wanneer draag je een badjas?

Het meest commerciële antwoord op de vraag is natuurlijk ‘zoveel mogelijk’. Wij begrijpen echter ook wel dat er niemand is die tien badjassen nodig heeft. De meest logische vraag om te stellen is natuurlijk: wanneer wil je een  badjas dragen en wat voor badjas heb je daarvoor nodig? We kunnen ons bijvoorbeeld voorstellen dat je een lekkere badjas wilt die je als  ochtendjas kunt gebruiken, maar ook een badjas aan wilt naar de sauna. Misschien wil je een badjas voor in het zwembad, een voor op vakantie… Hoeveel  badjasmomenten heb jij in een week of maand?

Natuurlijk heb je niet voor elk badjasmoment een andere badjas nodig. Zo kan het bijvoorbeeld best zijn dat je je badjas wekelijks naar het zwembad draagt, maar één keer in de zoveel weken eens meeneemt naar de sauna. Een badjas die je na het douchen op een natte huid wilt dragen, kun je natuurlijk ook best als ochtendjas op een droge huid of over je pyjama heen aantrekken. Als je je ochtendjas elke dag draagt, kan het wel handig zijn er twee te hebben. Als er dan één in de was zit, kun je de andere dragen.

Ochtendjassen

Veel mensen gebruiken een badjas als ochtendjas. Begrijpelijk, want een  zachte badjas is ideaal om je dag in te beginnen. Wie een goedkope, comfortabele en lichte ochtendjas zoekt, kan het beste een badjas van fleece gebruiken. Fleece is een synthetisch materiaal van hoge kwaliteit. Een badjas van fleece gaat gemakkelijk een paar jaar mee. Bij Badjasparadijs hebben we een heleboel verschillende soorten fleece  badjassen voor heren en voor dames. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor onze neutrale, stijlvolle badjassen van Relax Company , maar ook voor de meer opvallende modellen van Fynn Collection.

Een ochtendjas is een kledingstuk dat je eigenlijk alleen in privé draagt. Het is daarom leuk om een ochtendjas te kiezen die helemaal bij jou past: lang of kort, met een bijzonder ontwerp of juist heel eenvoudig en natuurlijk in de kleur waar jij je het lekkerst in voelt. Hoewel fleece een heel geschikt materiaal is voor ochtendjassen, kun je natuurlijk ook kiezen voor een ander materiaal. Een badjas van velours katoen ziet er heel luxueus uit. Een ochtendjas van badstof is lekker als je hem ook na het douchen aan wilt.

Saunabadjas

Als je een fleece ochtendjas hebt, is het handig om voor de sauna een andere badjas aan te schaffen. Fleece is namelijk waterafstotend, wat op zich handig klinkt, maar op een natte huid heel snel klef aan gaat voelen. Daarnaast is fleece heel warm, dus genoeg redenen om naar de sauna beter een katoenen badjas te dragen. Ga je vaak naar de sauna, maar wil je ook een lekkere ochtendjas? Dan kan het dus handig zijn om ten minste twee badjassen te hebben, zeker omdat je je  saunabadjas na je saunabezoek waarschijnlijk in de wasmachine stopt.

In de sauna kun je dus het beste een katoenen badjas dragen, maar dat houdt alsnog een hoop opties open. De meest geschikte stoffen voor saunabadjassen zijn  wafelstof en bamboekatoen . Wafelstof is lekker luchtig en licht. Het absorbeert goed en voelt door de gladde structuur lange tijd schoon aan op je huid, ook als de stof nat is geworden. Bamboekatoen is een hele mooie katoensoort die ook goed absorbeert. Het voelt aan als zachtere badstof en heeft een heleboel voordelen. Zo is bamboekatoen hypoallergeen en wordt het relatief milieuvriendelijk geproduceerd. Lees meer over bamboekatoen in onze Q&A .

Normale badstof en velours katoen zijn beide in principe ook geschikt om te dragen naar de sauna, met als nadeel dat deze stoffen wat warmer en zwaarder zijn dan bamboekatoen en wafelstof. Velours katoen gaat soms wat stijf staan als het flink nat wordt en valt dus als saunabadjas niet altijd even mooi om het lichaam. Toch kan een badjas van velours katoen of badstof juist heel geschikt zijn als saunabadjas voor mensen die het snel koud hebben wanneer ze uit een sauna komen. Het hangt dus vooral af van persoonlijke voorkeuren.

 1. unisex badjas wit
  Favoriet
  Witte badjas met capuchon
  € 54,95

Andere badjasmomenten

Er zijn nog wel meer momenten te bedenken waarop iemand een badjas zou dragen. Als je in een zwemteam zit en tijdens wedstrijden op je beurt moet wachten, zul je waarschijnlijk een badstof  sportbadjas nodig hebben. Als je vaak ziek thuis zit, is het ook wel fijn om een goede badjas te hebben die lekker warm en zacht is, zonder klam te worden. Ook daar is badstof of bamboekatoen heel geschikt voor. Daarnaast kan het natuurlijk zo zijn dat je voor de zomer een luchtige, wilt, terwijl je in de winter juist een dike,  lange badjas draagt.

Hoeveel badjassen je nodig hebt, hangt dus heel erg af van je eigen gewoontes en wensen. Draag jij je badjas vaak en heb je eigenlijk nooit een goed moment om hem in de was te doen? Dan kan dat een goed moment zijn om een tweede te kopen. Merk je dat je je badjas aan wilt op momenten dat hij eigenlijk te warm, te koud, of van het verkeerde materiaal is? Dan is een tweede badjas ook geen overbodige luxe. Blader je door onze catalogus en wordt je helemaal verliefd op een badjas, zonder dat je hem eigenlijk nodig hebt? Trakteer jezelf eens!

Een badjas is een luxeproduct, maar soms is het best lekker om jezelf in luxe te hullen. Voor verschillende momenten zijn verschillende badjassen het meest geschikt en het is helemaal niet zo gek om twee (of zelfs drie) verschillende badjassen te hebben. Zeker als je vaak rondloopt in een badjas, mag je jezelf best een beetje verwennen. In onze catalogus hebben we in ieder geval genoeg keuze, zodat het dragen van een badjas nooit saai wordt.

 1. Bamboe badjas sport
  op = op
  Bamboe badjas Sport
  € 59,95