Wat maakt wafelstof zo geschikt voor de sauna?

Wie wel eens in een sauna is geweest en daar een badjas heeft gehuurd, is waarschijnlijk wel bekend met badjassen van wafelstof. Het lijkt wel alsof elke sauna en elk wellness-centrum wafelstof badjassen op voorraad heeft. Wat maakt wafelstof zo geschikt voor een saunabadjas?


Wafelstof badjas kopen

 Badjas wafelstof sauna

 1. Kimono katoen wafelstructuur sauna
  Sauna badjas wafelstof
  € 49,95
 2. Grote maat badjas
  Wafel pique badjas marineblauw
  € 89,95
 3. Kimono wafel badjas
  Kimono wafel badjas wit
  € 49,95
 4. sauna badjas in grote maat
  Sauna badjas van wafelstof - grote maten grijs
  € 89,95
 5. Petrol badjas pique
  Petrol badjas pique - unisex
  € 49,95
 6. marineblauwe badjas pique
  Marineblauwe badjas pique
  € 49,95

Lekker op een natte huid

Een van de belangrijkste eigenschappen voor een saunabadjas is dat de badjas goed tegen water kan. In een spa wissel je over het algemeen saunabezoeken af met koude douches, duiken in het dompelbad of gewoon ontspannen een stukje zwemmen. Duidelijk dus dat je een saunabadjas moet hebben die ook lekker blijft aanvoelen wanneer je hem draagt op een natte huid. Wafelstof is hier een hele goede keuze voor. Wafelstof wordt namelijk gemaakt van katoen, dat door zijn open structuur erg goed is in het opnemen van water. Een prima badjas om aan te trekken na het zwemmen dus.

Wafelstof is niet de enige stof die gemaakt wordt van katoen. Ook velours katoen en badstof zijn katoen en kunnen daarom ook best gebruikt worden als saunabadjas. Toch wordt over het algemeen wel gekozen voor een saunabadjas van wafelstof. Waarom is dat zo? Wafelstof heeft meer voordelen dan alleen het opnemen van water. Zo is deze stof bijvoorbeeld lekker licht en voelt hij ook lange tijd schoon aan. Dit zijn kenmerken die velours en badstof veel minder hebben, waardoor de keuze bij een wellness-centrum toch vaker valt op wafelstof.

 1. grjze badjas badstof
  Grijze badjas 2Xl tot 8XL
  € 89,95

Licht en luchtig

Laten we daar dus eens wat meer over uitweiden. Ten eerste is wafelstof dus lekker licht en luchtig. Dat is ideaal voor de sauna, want in een spa is het vaak best wel warm. Mensen moeten er naakt rond kunnen lopen, dus het moet een aangename temperatuur zijn. Wanneer je daar gaat rondlopen met een dikke badjas van badstof, kun je het vrij snel warm krijgen. Natuurlijk hangt het van je eigen voorkeuren af of je dit vervelend vind, of juist prettig. Mensen die het snel koud hebben, kunnen misschien juist beter een badstof badjas meenemen naar de sauna.

Het feit dat een badjas van wafelstof licht is, heeft ook zo zijn voordelen. Wafelstof is daardoor niet alleen geschikt als saunabadjas, maar ook heerlijk om mee te nemen op vakantie. Een badjas van wafelstof is veel gemakkelijker op te vouwen en in een tas te stoppen dan badjassen van andere soorten katoen, omdat de stof meer gecomprimeerd is en dus minder ruimte inneemt. Zo hoef je ook geen gigantische sporttas mee te nemen naar de sauna om je badjas in te proppen, maar kun je met een normale schoudertas toe.

Een lichte stof zit ook gewoon lekkerder om je schouders. Natuurlijk is ook een badjas van badstof best ontspannen om de hele dag te dragen, maar uiteindelijk wil je in de sauna toch zo min mogelijk ballast bij je hebben en ook een lichte badjas kan daaraan bijdragen. Wel moet erbij gezegd worden dat wafelkatoen soms een beetje stugger kan zijn dan bijvoorbeeld badstof of velours katoen. Daardoor zal een badjas van wafelstof misschien iets minder elegant om je lichaam vallen. Gelukkig draag je je saunabadjas vaak meer om praktische redenen, dan om er heel elegant uit te zien.

 1. Cawo badjas dames wit
  Cadeau TIP!
  Badjas Cawö dames
  Normale prijs € 129,90 Speciale prijs € 75,00

Schoon gevoel

Wat ook heel prettig is aan wafelstof, is dat de gladde stof lange tijd schoon blijft aanvoelen op je huid. Badstof heeft lange lussen die, wanneer ze nat worden, een beetje aan je huid kunnen gaan kleven. Dat is op zich niet zo erg, maar het kan vervelend zijn als je erop gaat letten. Velours katoen wordt zwaarder wanneer het flink nat wordt en gaat daardoor ook minder lekker zitten als saunabadjas. Wafelstof heeft deze problemen niet en blijft gewoon licht, luchtig en in vorm wanneer het nat wordt.

Dit schone gevoel is waarschijnlijk ook een belangrijke reden voor spa’s om wafelstof badjassen te kiezen als badjassen die verhuurd worden. Wanneer een badjas door veel verschillende mensen gedragen moet worden, is het wel handig als hij gemakkelijk schoon te maken is en daarna ook echt schoon en fris aanvoelt. Alles bij elkaar opgeteld is het dus best logisch dat wafelstof over het algemeen de meest populaire stof is om saunabadjassen van te maken. Natuurlijk betekent dit niet dat wafelstof de enige optie is. Badstof en zeker bamboekatoen zijn ook erg geschikt voor de sauna, afhankelijk van je wensen.

 1. Kobaltblauwe badjas pique
  Kobaltblauwe badjas pique
  € 49,95

Saunabadjas van wafelstof online kopen

Eigenlijk heeft wafelkatoen maar één echt nadeel als materiaal voor een saunabadjas: iedereen draagt het. Dat lijkt in eerste instantie vooral een probleem van ijdelheid, maar het kan ook praktische problemen opleveren, wanneer je je badjas aan de kapstok hangt en vergeet waar je hem precies gelaten hebt. Wij raden je dan ook aan, als je een badjas van wafelstof bij ons koopt, om er een te kiezen die je makkelijk herkent. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een badjas die niet wit is. Taupe, petrol of antraciet zijn kleuren die meteen opvallen aan de kapstok van een spa.

Wil je toch wel graag een witte saunabadjas, omdat je dat mooi vindt, of omdat je vindt dat dat zo hoort? Dan kun je ook kiezen voor een subtieler verschil. Zo heeft Cawö bijvoorbeeld een prachtige witte saunabadjas met een blauwe rand. Een andere leuke optie is om je naam of initialen in je badjas te laten borduren. Dit kan gewoon bij Badjasparadijs! We bieden verschillende kleuren borduursels aan en verschillende lettertypes om in te borduren. Zo kun je moois je badjas personaliseren, zonder dat je meteen een heel opvallende saunabadjas draagt.

Natuurlijk kan het ook zijn dat je juist wel graag wilt opvallen in de sauna. In dat geval is wafelstof misschien niet de beste keuze. Tussen onze badjassen van badstof en velours katoen vind je een heleboel badjassen met kleurrijke patroontjes en opvallende modellen. Onze korte flower power badjassen zijn bijvoorbeeld heerlijk om te dragen naar de sauna en je steelt er zeker de show mee. Lees meer over opvallende saunabadjassen in onze Q&A.

 1. wafel badjs met naam
  Sauna badjas met naam
  € 56,50