Wat zijn de voordelen van velours katoen?

Bij Badjasparadijs hebben we badjassen van verschillende soorten katoen. Zo hebben we badstof (of handdoekenstof, zoals het ook wel eens genoemd wordt), wafelkatoen en zelfs bamboekatoen. Op deze pagina gaan we het uitgebreid hebben over een vierde soort katoen. Wat zijn de voordelen van velours katoen?.


Badjas velours katoen kopen

Badjas velours katoen

 1. Luxe Cawo damesbadjas strepen
  Cadeau TIP!
  Luxe Cawo damesbadjas strepen
  Normale prijs € 149,99 Speciale prijs € 99,90
 2. Dames badjas marine Cawo
  30% korting
  Dames badjas marine Cawo
  Normale prijs € 139,90 Speciale prijs € 99,90
 3. badjas paars badrock
  Badjas paars
  € 57,95
 4. rits badjas cawö
  Premium kwaliteit
  Cawö badjas rits
  € 149,90
 5. Marineblauwe badjas met capuchon
  20% korting
  Marineblauwe badjas capuchon - rode accenten
  Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 69,95

Wat is velours katoen?

Wanneer je op internet informatie opzoekt over velours, krijg je vooral veel pagina’s die het verschil uitleggen tussen velours en fluweel. Niet zo gek, want velours is in feite het Franse woord voor fluweel. Vroeger werd fluweel eigenlijk alleen van zijde gemaakt, maar tegenwoordig is veel fluweel ook van katoen. Velours katoen en fluweel lijken dan ook heel veel op elkaar. Het verschil is dat fluweel soms nog lussen heeft, terwijl velours in de regel doorgesneden lussen heeft en daardoor dus meer ‘harig’ is. Fluweel kan ook doorgesneden lussen hebben (om het maar even ingewikkeld te maken) en dan is het eigenlijk hetzelfde als velours.

Het doorsnijden van de lussen is niet het enige verschil, velours is namelijk in de regel iets zachter, maar ook iets zwaarder dan fluweel. Ook is velours over het algemeen wat flexibeler dan fluweel (al hangt dit natuurlijk ook af van de dikte van de stof). Velours kan namelijk geweven of gebreid worden, terwijl fluweel altijd geweven wordt. Velours wordt (net als fluweel) vaak gezien als een luxueuze stof. Het glanst namelijk heel mooi en heeft door de haartjes een diepe kleur. Daarom is het een prachtige stof om badjassen van te maken.

Waar gebruik ik een badjas van velours katoen voor?

Een badjas van velours katoen heeft van zichzelf al een luxueuze uitstraling door de glans en de kleur. Daarom zijn ze vaak heel geschikt om te dragen als ochtendjas, wanneer je er toch een beetje netjes uit wilt zien. Deze stof is ideaal om mooie prints op te maken. Je zult dan ook in onze webshop zien dat de meeste katoenen badjassen met ingewikkelde prints gemaakt zijn van velours katoen. Dit is dus vooral een hele goede stof als je echt een mooie badjas zoekt. Daarnaast is velours lekker zacht, wat natuurlijk zeker voor een ochtendjas ideaal is.

Aangezien velours katoen nog steeds katoen is, is het ook redelijk goed in het opnemen van water. Dit betekent dat je een badjas van velours katoen ook op een natte huid kunt dragen, zoals na een douche, bad, stukje zwemmen of in de sauna. Velours werk niet helemaal als een handdoek, zoals badstof en bamboekatoen wel doen, maar het wordt ook niet klam zoals fleece. Een lekkere, zachte badjas om in op te drogen dus, maar geen badjas die je aan kunt trekken voordat je je hebt afgedroogd met een handdoek.

Het grootste voordeel van velours blijft toch de luxueuze uitstraling ervan. Een badjas van velours katoen met een sjaalkraag is waarschijnlijk zo’n beetje de meest chique badjas die je gaat vinden. Een heleboel goede badjasmerken in onze catalogus maken hun badjassen (onder andere) van velours katoen. Denk bijvoorbeeld aan VanDyck, Desigual, Cawö en ook het minder luxueuze, maar meer grappige merk Funky Badjas. Zoals we al zeiden is velours een heel goed materiaal om prints mee te maken op badjassen en daar maken deze merken dan ook zeker gebruik van.

Wanneer kan ik beter een ander materiaal kiezen?

Velours is een prachtig materiaal, maar niet in alle omstandigheden het handigst. We noemden net dat het redelijk goed tegen water kan, maar wanneer velours katoen echt flink nat wordt, gaat het een beetje stug aanvoelen. Als je gaat zwemmen, of net uit bad komt en je nog niet hebt afgedroogd, is een badjas van badstof dan ook geschikter. In de sauna is velours katoen geen slechte optie, al zullen veel mensen daar eerder kiezen voor wafelkatoen, aangezien dat wat lichter en luchtiger is. Ook voelt wafelkatoen door de gladde afwerking langer schoon aan.

Wat ochtendjas betreft is de vraag maar net waar je naar op zoek bent. Velours is mooi en lekker zacht, maar niet zo licht en warm als fleece. Als je dus een ochtendjas zoekt die je gemakkelijk mee kunt nemen, of die je echt heel goed warm houdt, is een fleece badjas waarschijnlijk een betere optie. Natuurlijk ziet fleece er wel wat minder netjes uit. Er mooi uitzien hoeft natuurlijk voor een ochtendjas geen vereiste te zijn, maar veel mensen vinden het wel leuk als hun ochtendjas een beetje luxueus is.

In feite is velours dus heel geschikt voor alle verschillende momenten waarop je een badjas zou kunnen dragen, maar het is bijna nooit het ideale materiaal als je puur praktisch kijkt. De mooie glans en de manier waarop velours om het lichaam valt, maakt dit materiaal echter toch heel aantrekkelijk voor een hoop klanten. Een badjas van velours katoen is wel ideaal wanneer je in je veel te grote huis gasten ontvangt in de rookkamer, waar je een badjas draagt om je nette kleding tegen de geur te beschermen, maar dat gebeurt tegenwoordig toch minder vaak dan 100 jaar geleden.

 1. Kimono katoen wafelstructuur sauna
  Sauna badjas wafelstof
  € 49,95

Badjas van velours katoen online kopen

Bij Badjasparadijs kun je heel gemakkelijk online een badjas van velours katoen kopen. Wij verkopen badjassen van een heleboel verschillende luxe merken en hebben onze winkel dan ook speciaal opgericht om de Nederlandse badjassenmarkt wat groter te maken dan alleen maar de standaard witte en blauwe badjassen die je in de meeste winkels kunt kopen. Zo verkopen we badjassen in andere kleuren dan wit, maar ook gemaakt van andere materialen dan alleen badstof en wafelkatoen. Veel mensen raken onder de indruk van de charme die velours katoen heeft. Het is een mooi materiaal dat goed valt.

Om alle badjassen van velours katoen in onze catalogus te vinden, kun je het menu aan de linkerkant gebruiken. Hier kun je onder andere filteren op materiaal. Let er wel op dat sommige badjassen niet onder ‘velours’ maar onder ‘katoen’ gelabeld staan. Voor het volledige aanbod is het dus handig om beide categorieën even door te spitten. Natuurlijk kun je ook gewoon alles bekijken en de badjas kiezen die je het mooist vind.

 1. badjas zwart badrock
  Badjas zwart
  € 57,95