Ik wil een badjas kopen. Welke maat kies ik?

Ik wil een badjas kopen. Welke maat kies ik?

Wanneer je online een badjas gaat kopen, weet je niet altijd welke maat je moet kiezen. Het verschilt namelijk ook nog wel eens per merk: iedere badjas valt weer anders. We vertellen je graag welke maat badjas je kiest en waar je verder nog op let. Zo maken we het online kopen van een badjas hopelijk een stuk eenvoudiger voor je. Kom je er toch niet uit? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het uitzoeken van een mooie badjas in de juiste maat! Eerst geven we je wat meer informatie over onze maatvoering.


 • De meeste badjasmerken maken gebruik van de standaardmaten S t/m XXL. Een badjas valt vaak iets ruimer dan de kleding die je gewoonlijk draagt. Kies dus de maat die je normaliter ook draagt.
 • Soms komen badjassen in gecombineerde maten, bijvoorbeeld S/M, L/XL of XL/XXL. Draag je normaal gesproken een maat S? Dan kies je S/M. Draag je normaliter een L? Ga dan voor L/XL. Je hoort lekker te kunnen wegkruipen in je badjas.
 • Wil je een grote maten badjas kopen? Ook deze verkopen we! Onze plus sizes gaan meestal van 2XL t/m 10XL. De exacte afmetingen van deze badjassen bespreken we verderop in dit artikel.
 • Sommige damesbadjassen komen in de “gewone” confectiematen, bijvoorbeeld maat 36 t/m maat 54. Houd de maat aan die je normaal gesproken ook draagt, tenzij je de badjas graag wat ruimer draagt.


De juiste maat badjas bepalen: hier let je op

Het kan lastig zijn om de juiste maat badjas te bepalen. Zeker wanneer je online een badjas wilt kopen: je kunt hem dan immers niet eerst even passen. Zoals we al even lieten vallen, is niet elk merk hetzelfde. Sommige badjasmerken vallen vrij ruim, waar anderen juist weer precies pas zijn of zelfs ietwat krapper uitvallen. Badrock is zo’n voorbeeld van een merk dat vaak heerlijk ruim valt. Bestel dus vooral je eigen maat, want die zal zeker fijn zitten en mooi om je lichaam vallen. Dat veel badjassen ruimer vallen dan andere kleding wil overigens niet zeggen dat deze exemplaren vormeloos zijn.

Badjassen in alle soorten en maten
 1. Vlinders badjas kind - roze- fleece - capuchon - Playshoes
  Kinderbadjas Vlinders - capuchon badjas kind - Playshoes
  € 25,50
 2. Voetbal badjas kind - oranje
  Voetbal badjas kind - oranje
  € 25,50
 3. Draagbare deken met capuchon & mouwen - koeien
  Draagbare deken met capuchon & mouwen - koeien
  € 45,00
 4. Heren kimono marine Cawo – velours katoen
  Heren kimono marine Cawo – velours katoen
  € 139,90
 5. Extra lange heren kimono van fleece – reliëf patroon – taupe
  Extra lange heren kimono van fleece – reliëf patroon – taupe
  € 74,90
 6. Blauwe herenbadjas met kroonborduring borst – capuchon - fleece
  Blauwe herenbadjas met kroonborduring borst – capuchon - fleece
  € 74,90

6 producten(en)

Over het algemeen kun je stellen dat de meeste merken badjassen ietwat ruimer vallen dan je gebruikelijke kleding. Dat is ook echt nodig: je hebt de ruimte immers nodig om comfortabel te kunnen bewegen. Daarnaast is het ook fijn om je na een stomend hete douche of een warm bad lekker in een badjas van badstof te kunnen wikkelen, of tijdens een filmavondje op de bank heerlijk te kunnen wegkruipen in een hip exemplaar van fleece. Maar waar let je nu precies op wanneer je online een badjas gaat bestellen? En hoe weet je of je de juiste maat te pakken hebt?

Het is goed om eerst naar het merk te kijken, en daarna naar de maatvoering. Zoals we al vertelden is Badrock een merk dat wat ruimer valt. Hetzelfde geldt voor de meeste Duitse merken zoals bijvoorbeeld Cawö . Ook de badjassen van Funky Badjas en Vandyck vallen royaal uit. Sommige populaire labels als Desigual en Melli Mello vallen vaak juist weer wat kleiner. Merken als Endless Mae , Paul Hopkins , Eskimo , Pastunette en Rebelle vallen eigenlijk precies op maat. Heb je een mooie badjas van een bepaald merk op het oog? Kijk dan naar de maatvoering.

In het begin van dit artikel hebben we uitgelegd hoe de maatvoering meestal in elkaar steekt. Deze uitleg kun je makkelijk toepassen wanneer je online een badjas gaat kopen. Er wordt immers ook aangegeven hoe de maten vallen en welke maat je het beste kunt bestellen. Wanneer je op de badjas van jouw keuze klikt, zie je direct welke maten er beschikbaar zijn. Ook kun je bij veel exemplaren het kopje “afmetingen” aanklikken. Hier vind je precies hoe lang de badjassen zijn, wat de schouderbreedte is en hoe het zit met de mouwlengte.

Deze badjassen zijn in grote maten verkrijgbaar
 1. Pastunette badjas heren ruit
  Pastunette badjas heren ruit
  € 59,99
 2. Velours katoenen badjas unisex - lichtgrijs
  Velours katoenen badjas unisex - lichtgrijs
  € 59,95
 3. fleece badjas in plus size maten - grote maten badjas van fleece met sjaalkraag - zwart - relax company
  Plus size badjas unisex - zwart
  € 55,00
 4. Plus size badjas unisex - lichtgrijs
  Plus size badjas unisex - lichtgrijs
  € 55,00
 5. Plus size badjas unisex - olijfgroen
  Plus size badjas unisex - olijfgroen
  € 55,00
 6. Plus size badjas unisex - marine
  Plus size badjas unisex - marine
  € 55,00

6 producten(en)

Hoe vallen jullie plus size badjassen?

Onze grote maten badjassen zijn ook echt in grote maten verkrijgbaar. Deze badjassen zijn verkrijgbaar in de maten 2XL t/m 10XL. Veel badjassen in grote maten zijn uniseks. Dat wil zeggen dat ze door zowel dames als heren kunnen worden gedragen. Ook onze plus size badjassen zijn van uitstekende kwaliteit: daarop hoef je dus absoluut niet in te leveren. Ook belangrijk is dat er voor iedereen een geschikte badjas te vinden is. Dat vinden wij zelf essentieel: we willen immers dat werkelijk alle mensen zich kunnen hullen in een goed passende kwaliteitsbadjas!

Wil je onze grote maten badjassen vergelijken met confectiematen? Dan komt een badjas in de maat 2XL overeen met een damesmaat 50/52 en een herenmaat 56/58. Een maat 10XL komt overeen met een damesmaat 82/84 en een herenmaat 88/90. Met deze informatie kun je nu eenvoudig berekenen met welke maten de andere badjassen overeenkomen. Zoals je ziet is een badjas in maat 10XL ook echt groot. Hiermee onderscheiden we ons van andere badjaswinkels, waar de keuze wat betreft plus size badjassen vaak nog wel eens te wensen overlaat. Badjasparadijs.nl is de online speciaalzaak voor iedereen.

Toch niet de juiste maat badjas?

Heb je een badjas gekocht in onze webshop, maar blijkt de maat toch niet helemaal goed te zijn? Geen probleem! Je kunt de badjas namelijk zonder enige moeite naar ons terugsturen. We ruilen de badjas graag voor je in voor een model dat wel goed passend is. Wil je dit liever niet? Dan storten we het aankoopbedrag gewoon terug! We wensen je heel veel shopplezier toe en hopen dat je bij ons de badjas van je dromen vindt!