De duurste badjassen

De duurste badjassen

De prijsrange van onze  badjassen bij Badjasparadijs is best groot. Voor zo’n 20 euro heb je al een mooie  kinderbadjas en rond de 30 euro kun je ook een mooie ochtendjas voor volwassenen vinden. Als je echt veel geld wilt uitgeven aan je badjas, vind je aan de andere kant van ons assortiment  merkbadjassen van meer dan 100 euro. Best veel geld, maar het kan nog veel duurder!

True Bandits dames badjas

Honderden euro’s voor een badjas?

Ik ben eens gaan Googlen, want ik was benieuwd: “Most expensive bathrobe”. Mijn. Hemel. Ik ben gek van badjassen, echt waar, maar ik geloof toch niet dat ik bijna 1000 euro zou uitgeven aan een exemplaar! Binnen een paar minuten had ik zelfs een  badjas gevonden van meer dan 2000 euro. Ik geef toe, hij is heel erg mooi: een lange, zijden badjas met een ingewikkeld bloemenpatroon en een prachtige sjaalkraag. Geweldige pasvorm, goede afwerking, maar iets zegt me toch dat die prijs vooral bij het merknaampje “Dolce & Gabana” vandaan komt en niet zozeer bij de badjas zelf…

Khaki dames badjas bloemenprint - Pip Studio

Toegegeven, zijde is geen goedkoop materiaal, dus het is logisch dat een zijden badjas een stuk duurder is dan bijvoorbeeld een badjas van fleece . Maar dan nog, 2000 euro voor een badjas? Ik vraag me af wie er zo veel geld overheeft voor een badjas! Zijn er mensen die nog gekker zijn van badjassen dan ik? Of zijn het gewoon mensen voor wie 2000 euro zakgeld is? Ik kan me voorstellen dat het voor een miljonair best te doen is. Misschien hebben ze het juist wel heel slim bekeken bij Dolce & Gabana.

Donkerblauwe rits badjas dames - Cawö

En als het geen zijde is?

Goed, zijde is dus best duur, maar niet alle badjassen van een paar honderd euro zijn gemaakt van zijde. Google laat me ook badjassen zien van badstof of andere soorten katoen die verkocht worden voor meer dan 500 euro. Ik vraag me op zo’n moment echt af waar die prijs vandaan komt. Is het allemaal handwerk? Bestaat er maar één in de hele wereld? Is hij gedragen door Elvis Presley? Toch moet ik toegeven, hoe langer ik aan het scrollen ben door deze hele dure badjassen, hoe meer ik er zou willen hebben. Ze zijn vaak toch wel heel mooi…

True Bandits damesbadjas Bohemian art

Ho, stop de persen! Ik heb een badjas gevonden die Dolce & Gabana van de troon stoot! Een zwarte, Kasjmir badjas van het merk MaxMara. Willen jullie raden hoe duur hij is, of zal ik het maar gewoon zeggen? Deze simpel uitziende,  zwarte badjas is meer dan 5000 euro waard! Ik heb het gevoel dat ik erg veel uitroeptekens gebruik in deze blog, maar ik vind dat deze blog ook veel uitroeptekens verdient. Natuurlijk, Kasjmir is een enorm dure stof, nog veel duurder dan zijde, maar 5000 euro, dat kunnen zelfs mijn eerder bedachte miljonairs niet verantwoorden, haha.

Hoewel ik zelf dol ben op badjassen, denk ik niet dat ik een badjas van een paar duizend euro zou willen hebben. Een badjas is een kledingstuk om in te ontspannen en ik zou me met geen mogelijkheid kunnen ontspannen als mijn kleding 5000 euro had gekost! Wat jij?

Groetjes,

SAS