Badjasfantasie: een hutje in de bergen

Badjasfantasie: een hutje in de bergen

Heb jij ook wel eens van die ontsnappingsfantasieën? Zelfs als je leven over het algemeen prima loopt, is het soms gewoon eventjes te veel. Werk, familie, verenigingen, beloftes, huishouden, opleiding… Hoe fijn zou het zijn om dan onaangekondigd een weekje te verdwijnen? Tijd voor een badjasfantasie: een hutje in de bergen.

Eindelijk even alleen!

Luister, ik ben gek op mijn kinderen en mijn man, maar ik denk dat ik namens iedere moeder spreek als ik zeg dat ik mijn lieverds soms wel achter het behang kan plakken, haha. Het idee van opeens teleporteren naar een afgelegen berghutje klinkt dus helemaal niet gek. Gewoon even een paar uurtjes voor mezelf in de natuur? Heerlijk! Ik ruik de geur van het houten huis al in mijn neus als ik eraan denk.

Natuurlijk hoop ik dan wel dat ik een goede badjas bij me heb, want als ik ga genieten van de ontspanning en eenzaamheid, dan wil ik dat wel in stijl doen. Welke badjas ik precies bij me heb, dat weet ik niet. Hangt een beetje van het weer af. In ieder geval een badjas met een rustige kleur, die goed past in de omgeving. Aardetinten zijn perfect voor het plaatje dat ik in mijn hoofd heb.

Super comfortabel met prachtig uitzicht

Het houten huisje ruikt vanbinnen geweldig, maar als het weer het toelaat (en dat doet het, want het is onze fantasie, haha), dan ga ik lekker op de veranda zitten. Vanaf daar kun je heel ver kijken: een stukje over een Alpenweide, daaromheen bos en in de verte natuurlijk de andere bergen. De wind is hierboven soms wat sterk en het is natuurlijk minder warm dan in het dal, maar met een goede fleece badjas hebben wij daar geen last van.

Hopelijk staat er in de keuken van het hutje nog iets lekkers te drinken. Als je wat kastjes opentrekt, dan kom je vanzelf wat tegen. Precies die thee waar je van houdt, een fles wijn, versgeperste sinaasappelsap… Je schenkt jezelf wat lekkers in, trekt de sjaalkraag van je badjas warm om je nek heen, of zet je capuchon op als je die hebt en nestelt jezelf op de veranda van het huisje.

Warme fleece badjassen
 1. Oudroze damesbadjas met knopen
  Oudroze damesbadjas met knopen
  € 39,50
 2. Damesbadjas fleece bruin met capuchon - Charlie Choe
  Damesbadjas fleece bruin met capuchon - Charlie Choe
  € 59,99
 3. Damesbadjas fleece lichtblauw met capuchon - Charlie Choe
  Lekker warm
  Damesbadjas fleece lichtblauw met capuchon - Charlie Choe
  € 59,99
 4. Roze kinderbadjas panter - fleece
  Roze kinderbadjas panter - fleece
  € 22,95
 5. Draagbare deken kinderen - met naam borduren
  Draagbare deken kinderen - met naam borduren
  € 42,50
 6. Grijze badjas fleece strepen - unisex - 2 kleuren
  Grijze badjas fleece strepen - unisex - 2 kleuren
  € 39,95

Welke boeken wilde jij nog lezen?

Een van de dingen die bijna iedereen op z’n to-do-list heeft staan ‘als er eindelijk een keer tijd voor is’ is meer lezen. Zelf ben ik zo iemand die graag boeken koopt die er spannend of mooi uitzien, maar eigenlijk veel te weinig tijd neemt om ze ook echt te lezen. Als ik dan toch naar mijn perfecte blokhutje moet teleporteren, dan neem ik wel een van die boeken mee.

Of beter nog: er is gewoon een boekenkast met jouw hele to-be-read-list erin. Maakt dat het makkelijker of moeilijker om te beginnen met lezen? Ligt er denk ik ook aan hoeveel boeken je op je lijst hebt staan. Voor een volle boekenkast is het moeilijk kiezen. Gelukkig heb je alle tijd van de wereld en je favoriete drankje is al ingeschonken, haha.

Wandelen in de natuur

Natuurlijk is het zonde om in de bergen de hele dag binnen te zitten en te lezen. Daarom nemen we ook eventjes tijd om de omgeving te verkennen. De blokhut staat aan de rand van een alpenweide, met gras bij de veranda en een voordeur die met een klein trappetje het dennenbos in leidt. Vandaar dat het hier zo lekker ruikt! De vogeltjes fluiten, de eekhoorns springen van boom tot boom, het zonnetje schijnt.

Wacht, gaan we in onze badjas wandelen? Want die hebben we net al aangetrokken. Het ligt eraan waar we heen gaan. Als het bos heel dicht is, dan is zo’n zachte, pluizige stof misschien niet handig. Die blijft overal achter takken haken. Voor een wandelingetje tussen de kleine bloempjes op de weide kunnen we prima onze badjassen aan houden. Er is hierboven niemand, dus maakt het uit?

Uitgebreid in bad

Tot nu toe hebben we steeds een fleece badjas mee, maar een katoenen badjas kan ook wel ideaal zijn, als ons leuke hutje een badkamer met bad heeft! Ik weet niet wat het is, maar lekker lang in bad blijven zitten, met steeds een beetje extra warm water erbij, om het aangenaam te houden, dat is zo ontspannend! Zeker als je er een lekker geurende badolie of grappig bubbelend badschuim erbij hebt.

En als je tenen dan gerimpeld zijn en het water echt af begint te koelen, is het natuurlijk tijd voor een lekker warme, katoenen badjas. Zo’n katoenen badjas kun je gewoon meteen als handdoek gebruiken. Badjassen en handdoeken worden toch allebei van badstof gemaakt. Scheelt tijd, die je weer lekker buiten kunt besteden, of voor de open haard, als het buiten wat te fris is met je natte haar.

Zachte badjassen van katoen
 1. cawo herenbadjas met capuchon sauna katoen
  Cawo herenbadjas donkergrijs - met capuchon
  Normale prijs € 129,90 Speciale prijs € 89,90
 2. Luxe kamerjas strepen - katoenen badjas heren
  Luxe kamerjas strepen - katoenen badjas heren
  Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 69,95
 3. Hotel badjassen unisex - 2 kleuren
  25% korting
  Hotel badjassen unisex - 2 kleuren
  Normale prijs € 79,95 Speciale prijs € 59,95
 4. Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
  Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
  € 49,99
 5. Velours katoenen badjas unisex - lichtgrijs
  Velours katoenen badjas unisex - lichtgrijs
  € 59,95
 6. Kimono heren katoen - Cawo
  Kimono heren katoen - Cawo
  Normale prijs € 149,90 Speciale prijs € 129,90

Eh, hoe komen we weer thuis?

Dat was een lekker ontsnappingsmomentje, maar na een tijdje begint het toch ook wel weer te knagen. Er is thuis genoeg te doen en het begint ook wel een beetje ongezellig te worden, zo in je eentje. Maar hoe kom je weer thuis?

Het handige aan een fantasie is dat je stiekem al de hele tijd thuis bent, haha. Neem even een momentje om terug op aarde te komen, knipper een paar keer met je ogen en als het goed is ben je er dan weer.

Groetjes!

SAS