Slapen in je badjas: onverstandig of comfortabel?

Heb jij je ook weleens afgevraagd of je kunt slapen in je badjas? We hebben gemerkt dat veel badjasliefhebbers zich dit afvragen. Daarom beantwoorden we deze vraag graag voor je. Als je aan het einde van dit artikel bent gekomen weet je precies of je in je badjas kunt slapen en zo ja: welke exemplaren zich hier goed voor lenen.

Slapen in een badjas: veilig of niet?

We vallen direct met de deur in huis: voor baby’s en kinderen is het niet veilig om in een badjas te slapen. Hoewel onze babybadjassen en kinderbadjassen heerlijk comfortabel en zacht aanvoelen voor je kindje is het niet de bedoeling dat hij of zij erin slaapt. Kinderen kunnen het al snel te warm krijgen in een badjas. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren als je kindje ligt te slapen. De lichaamstemperatuur loopt immers te hoog op en dit kan vervelende gevolgen hebben. Daarnaast kan je kindje ook verstrikt raken in de bindceintuur van de badjas. Dit is zeer oncomfortabel en kan zelfs gevaarlijk zijn.

Wil je je kindje toch even te slapen leggen in zijn of haar badjas? Doe dit dan alleen gedurende het middagslaapje en wanneer je erbij bent. Je kunt dan direct zien of je kindje begint te transpireren en het dus te warm krijgt. Ook voorkom je dat je kind in een lastige positie met de bindceintuur komt. Kinderbadjassen en babybadjassen worden voornamelijk gebruikt om na het baden te dragen of tijdens het spelen binnenshuis. Ook ’s ochtends of voordat je kind naar bed gaat is het heerlijk om in een warme badjas gewikkeld te worden. Voor slapen is een pyjama meer geschikt.

Voor volwassenen is het slapen in een badjas niet onveilig. Natuurlijk bestaat ook voor jou de kans dat je het ’s nachts te warm krijgt, maar volwassenen worden daar doorgaans wakker van en kunnen hun badjas dan zelf uittrekken. Er zijn mensen die hun badjas zelfs prefereren boven het dragen van een pyjama of slaapshirt. Hoewel de badjas niet als slaapmode is ontworpen, is het dus heel goed mogelijk om in je badjas te slapen. We vertellen je graag in welke situaties dit fijn kan zijn en welke badjassen hiervoor geschikt zijn.

In welke badjas kan ik slapen?

In een badjas slapen kan fijn zijn tijdens zeer koude winternachten. Ook wanneer je in een groot huis woont dat lastig te verwarmen is kan een badjas heerlijk zijn om in te slapen. ’s Nachts worden dit soort huizen immers erg koud. Maar welke badjas is nu precies geschikt om in te slapen? Je kunt zowel in een fleece badjas als in een badjas van katoen slapen. We zeggen er direct bij dat een fleece badjas je lichaam ’s nachts erg warm houdt. Dat kan fijn lijken tijdens een strenge winter, maar fleece is maar weinig luchtdoorlatend.

De kans bestaat dus dat je lichaam te warm wordt en je gaat transpireren. Fleece heeft daarnaast niet het vermogen om vocht te absorberen. Overmatig zweet wordt dus niet opgenomen. Draag een fleece badjas dus alleen wanneer het ’s nachts ijskoud gaat worden of wanneer je op vakantie bent in een zeer koud land. Een katoenen badjas is al veel comfortabeler om ’s nachts in te slapen. Ben je echt een koukleum? Kies dan voor velours katoen of fluweelkatoen in plaats van badstof. Hierin blijft je lichaam heerlijk warm, maar overtollig vocht wordt wel geabsorbeerd. Ook is de stof goed luchtdoorlatend.

In een katoenen badjas kun je dus heerlijk slapen. Kies voor een badjas van 100% katoen of voor een exemplaar dat is gemaakt van een fijne materialenmix: ook deze absorberen vocht en zijn meer luchtdoorlatend dan een badjas die helemaal van fleece is gemaakt. Naast het materiaal zijn er meer zaken om op te letten wanneer je in je badjas wilt slapen. Kies je bijvoorbeeld voor een badjas met of zonder capuchon? En welke sluiting is ideaal voor een badjas waarmee je ook op een fijne manier de nacht door wilt komen?

Of je een lange of korte badjas draagt tijdens het slapen is helemaal aan jou. Beide keuzes zijn uiterst comfortabel: kies dus wat jou het beste bevalt. Je kunt daarnaast beter geen badjas met capuchon uitkiezen om mee te slapen. Deze zit meer in de weg dan een badjas met een ander soort kraag. Ook een badjas met sjaalkraag wordt niet door elke badjasliefhebber gewaardeerd om mee te slapen. Het beste kun je kiezen voor een kimonomodel: deze is vrij rond de hals waardoor je er heerlijk in kunt slapen.

Badjas kopen om in te slapen

Wanneer je een badjas gaat kopen om in te slapen kan het zomaar zijn dat dit een heel ander model wordt dan de badjas die je overdag thuis draagt. Een fleece badjas met sjaalkraag is immers heel comfortabel wanneer je een dagje thuiswerkt, maar niet echt om in te slapen. In onze webshop kun je diverse badjassen voor elke denkbare gelegenheid vinden. Of je nu op zoek bent naar een saunabadjas of een badjas om thuis te dragen: je vindt het allemaal in onze webshop. Een saunabadjas is overigens ook zeer geschikt om te dragen terwijl je slaapt.

Wil je jouw badjas laten borduren? We bieden je de mogelijkheid om je naam of initialen op je nieuwe badjas te laten borduren op professionele wijze. Kies zelf de kleur van de borduring en het lettertype uit en personaliseer jouw droombadjas! Heb je nog vragen over onze badjassen of over onze service? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag bij het vinden van de badjas die echt bij je past. Of dat nu een exemplaar is om in te slapen of om gewoon lekker in de sauna of binnenshuis te dragen.