Een saunabadjas of een saunakilt: wat past bij mij?

Wie niet naakt wil zijn in de sauna heeft vele opties. Zo kun je een handdoek omslaan of een saunabadjas of saunakilt dragen. In onze webshop kun je terecht voor een comfortabele saunabadjas. Je kunt bij ons echter ook terecht voor diverse saunakilts in allerlei kleuren. Zowel saunabadjassen als saunakilts zijn zowel voor dames als voor heren verkrijgbaar. Maar wat past nu het beste bij jou? We nemen graag met je door welke keuze het beste aansluit op jouw situatie.


Saunabadjas of een saunakilt kopen

Een saunabadjas of een saunakilt

 1. wafel badjs met naam
  Sauna badjas met naam
  € 56,50
 2. Kimono katoen wafelstructuur sauna
  Sauna badjas wafelstof
  € 49,95
 3. Badrock badjassen unisex rood
  Favoriet
  Badjas rood
  € 57,95
 4. capuchon badjas badstof aquablauw badrock
  Aqua blauwe badjas met capuchon
  € 54,95

 

 

Naar de sauna: bedekken of niet?

Je lichaam is eigenlijk niet echt iets om je voor te schamen. Wat je leeftijd ook is, hoe je er ook uitziet en wat je ook weegt: je bent prachtig zoals je bent. Daarnaast zijn we allemaal naakt geboren en is naakt zijn dan ook iets heel natuurlijks. Toch vindt niet iedereen het fijn om in de sauna volledig naakt te zijn. En dat is helemaal prima. Er is niets mis mee om je wel (of juist niet) te willen bedekken. Liever niet naakt in de sauna? Dan zijn er verschillende opties om je lichaam op een stijlvolle manier te bedekken.

Zo kun je natuurlijk gewoon een handdoek omslaan, maar dat is niet altijd even prettig. De kans bestaat dat de handdoek afzakt of losraakt, waardoor je plotseling toch naakter bent dan je van tevoren had gepland. Om deze reden is de saunakilt in het leven geroepen. Dit handige item is speciaal ontwikkeld voor dames en heren die in de sauna of spa graag een handdoek omslaan. Een saunakilt raakt echter niet los en past iedereen. Daarnaast is het kledingstuk voorzien van een handige steekzak waarin je bijvoorbeeld het sleuteltje van je locker kwijt kunt.

Saunakilt of saunabadjas?

Heel handig dus, zo’n saunakilt. Naast dit kledingstuk zijn er ook diverse saunabadjassen voor hem & haar verkrijgbaar. Deze zijn speciaal ontwikkeld om in de sauna of spa te gebruiken. Vaak krijg je in het wellness resort wel een badjas aangeboden. Dit is echter niet zelden een zeer basic exemplaar dat lang niet iedereen goed past. Daarnaast laat het comfort van een dergelijke badjas ook nog weleens te wensen over. Ook vindt niet iedereen het een fijn idee dat een spabadjas al door verschillende mensen gedragen is. Je eigen saunabadjas meenemen is dus beslist geen overbodige luxe.

Maar kun je nu het beste kiezen voor een saunakilt, of is een saunabadjas toch meer geschikt voor jou? Dat hangt van verschillende factoren af. Sla je het liefst een handdoek om je heen in de sauna? Dan is de saunakilt wel een mooie optie voor je. Deze zakt niet af, ziet er fashionable uit en biedt veel meer comfort dan een omgeslagen handdoek. De saunakilt is gemaakt van absorberend en luchtdoorlatend katoen. Het draagcomfort van een saunakilt is dus ook absoluut niet vergelijkbaar met dat van een handdoek. Maar ook een saunabadjas biedt diverse voordelen.

Zo vinden sommige mensen het fijn om hun armen te bedekken in de sauna. Een handdoek of saunakilt is voor enkele mensen nog steeds wat te bloot naar hun zin. Een saunabadjas biedt dan een prima uitkomst. Deze bedekt een groot deel van je lichaam. Je kunt kiezen tussen een korte badjas of een lange badjas . Zo bepaal je zelf hoe naakt je eigenlijk écht bent in de spa of sauna. Een saunabadjas is altijd gemaakt van dun en luchtig katoen. Te warm zul je het er dus zeker niet in krijgen. Daarnaast hebben onze saunabadjassen een goed absorberend vermogen.

 1. unisex badjas wit
  Favoriet
  Witte badjas met capuchon
  € 54,95

Saunabadjas en saunakilt combineren

Ook zijn er saunaliefhebbers die een badjas met een saunakilt combineren. In de sauna zelf dragen ze een saunakilt, maar op de gangen van het saunacomplex dragen ze liever een saunabadjas. Zo’n badjas is sommige mensen in de sauna net even te warm: ze voelen liever zo min mogelijk stof aan hun lijf als ze in de sauna zitten te zweten. Waar je ook voor kiest: het is allemaal goed, zolang jij je er comfortabel bij voelt. Realiseer je wel dat de meeste mensen in de sauna bezig zijn met hun eigen ontspanning. Ze letten echt niet op de onvolkomenheden van hun saunagenoten.

Of je nu voor een handdoek, een saunakilt of een saunabadjas kiest: het kan en mag allemaal. Het is allemaal vrij gangbaar. Ook zijn er genoeg mensen die geheel naakt op hun handdoekje zitten in de sauna. Ook daarmee is weinig mis. Vaak wordt er wel van je verwacht dat je in de gangen van het saunacomplex en in gelegenheden als het restaurant of de bar bedekt bent. Meestal wordt daar een saunabadjas gedragen.

Online jouw saunabadjas of saunakilt kopen

Wil je online jouw nieuwe saunabadjas of saunakilt kopen? Dan kun je daarvoor in onze webshop terecht. Wij bieden je een bijzonder ruim assortiment saunabadjassen in alle maten aan. Of je nu een kleine maat of een (heel) grote maat hebt: de ideale saunabadjas ligt bij ons op je te wachten. Heb je liever een saunakilt? Dit handige kledingstuk verkopen we in verschillende trendkleuren, dus kies snel het exemplaar uit dat het beste bij jou past! Heb je nog vragen over onze producten? Of wens je een persoonlijk advies op maat? Neem dan gerust even contact met ons op. We denken graag met je mee.

Voor nu wensen we je alvast veel plezier bij het uitkiezen van een mooie saunabadjas of saunakilt. Maak er een ontspannen dagje in de spa van!

 1. Kobaltblauwe badjas pique
  Kobaltblauwe badjas pique
  € 49,95