Milieuvriendelijke badjas kopen? Dat kan!

Duurzaamheid, het milieu en het klimaat zijn onderwerpen die voor veel mensen steeds belangrijker worden. Dat is ook niet zo gek: we willen immers dat onze wereld zo gezond mogelijk blijft, zodat het voor iedereen een fijne plek is om te wonen. Daarom is er steeds meer vraag naar milieuvriendelijke producten zoals kleding, schoenen en huishoudelijke artikelen. Ook willen veel mensen weten waar zij een milieuvriendelijke badjas kunnen kopen. Goed nieuws: dat kan bij Badjasparadijs! We leggen je graag uit welke badjassen milieuvriendelijk zijn en hoog scoren op het gebied van duurzaamheid.


Badjas kopen

Milieuvriendelijke badjas kopen

 1. Tiener badjas blauw
  Tiener badjas blauw - capuchon badjas fleece
  € 34,95
 2. Lichtblauwe badjas fleece - unisex
  TIP!
  Lichtblauwe badjas fleece - unisex
  € 37,50
 3. Badjas zwart met ritssluiting
  Badjas zwart met ritssluiting - panter details
  € 49,95

Wat is een milieuvriendelijke badjas?

Een milieuvriendelijke badjas is gemaakt van duurzame materialen die weinig belastend zijn voor het milieu. Ook zijn er geen mensen uitgebuit bij het produceren van het product. Dit is voor ons overigens ook een belangrijk thema. We hechten veel waarde aan een eerlijk product dat we met trots kunnen aanbieden. De badjassen die je in onze webshop vindt, zijn altijd van merken die hoge eisen aan zichzelf en hun product stellen. Deze badjassen worden op een zo eerlijk mogelijke wijze vervaardigd. Daarbij wordt rekening gehouden met duurzaamheid en het milieu. Toch is de ene badjas wat milieuvriendelijker dan de andere.

Of een badjas echt milieuvriendelijk is hangt allereerst af van het materiaal waarvan het exemplaar gemaakt is. Badjassen van fleece zijn over het algemeen behoorlijk milieuvriendelijk: fleece wordt gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Dit plastic belandt dus niet in de plasticsoep, maar krijgt een zacht, warm en comfortabel tweede leven. Wel komen er, wanneer je jouw fleece badjas wast, minuscule plasticdeeltjes vrij die via het water van de wasmachine in het ecosysteem terechtkomen. Wil je dit voorkomen? Was je fleece badjas dan niet al te vaak, maar alleen wanneer hij echt vies is.

De kwaliteit van het fleece bepaalt echter hoeveel plasticdeeltjes je badjas werkelijk loslaat in de wasmachine. Hoogwaardig fleece houdt zich beter staande tijdens een wasbeurt dan het allergoedkoopste materiaal. Fleece van een degelijke kwaliteit is vaak wat prijziger dan fleece van wat minder goede kwaliteit. Ben je bewust bezig met het milieu? Koop dan altijd een fleece badjas van duurzame en goede kwaliteit. De fleece badjassen die je in onze webwinkel kunt kopen zijn vrijwel altijd gemaakt van hoogwaardig fleece. Hierdoor hebben ze niet alleen een langere levensduur, maar zijn ze ook nog eens stukken beter voor het milieu!

Ook zijn er badjassen van katoen. Katoen is een natuurproduct: het komt immers van de katoenplant. Dit wordt vervolgens bewerkt tot een er een mooi, stevig materiaal ontstaat. Hiervan worden daarna badjassen vervaardigd. Net als fleece komt katoen in verschillende kwaliteiten. De ene katoensoort is milieuvriendelijker dan de andere. Wil je zeker zijn dat je een duurzame badjas te pakken hebt? Kies dan voor een exemplaar van bamboe katoen. Bamboe katoen is een stuk liever voor ons klimaat dan de andere katoensoorten. We leggen je graag uit wat de voordelen zijn van een badjas van bamboe katoen.

 1. Grijze panter badjas dames
  TIP!
  Grijze panter badjas dames
  € 49,95

Bamboe katoen: een duurzame keuze

Over het algemeen is katoen niet de meest duurzame keuze. Het is immers een vrij vervuilend product. Natuurlijk hangt dit wel van de kwaliteit van het materiaal af. Ook de manier waarop het katoen is verbouwd is daarbij belangrijk. Bij bamboe katoen hoef je je daarover in ieder geval geen zorgen te maken. Bamboe groeit snel en heeft daarbij geen pesticiden en mest nodig. Het is een oersterke plant die op grote schaal groeit. Daarnaast is bamboe niet erg arbeidsintensief. Dat maakt dit materiaal klimaatneutraal en bijzonder milieuvriendelijk. Bamboe katoen is daarmee zelfs een betere keuze dan biologisch katoen.

Begrijp ons overigens niet verkeerd: biologisch katoen is wat betreft duurzaamheid en milieuvriendelijkheid al stukken beter dan “gewoon” katoen. Een badjas van ecologisch katoen is dan ook een prima keuze wanneer je graag een steentje bijdraagt aan een gezonder milieu en klimaat. Bij Badjasparadijs.nl vinden we het belangrijk om je op een eerlijke wijze te informeren over de verschillende opties die er zijn. Zo kun jij zelf de keuze maken die het beste aansluit op jouw visie en wensen. Wat jij belangrijk vindt, is voor ons immers ook van belang!

Overigens heeft bamboe katoen ook voor de huid bijzonder goede eigenschappen: zo beschermt het bijvoorbeeld tegen schadelijke UV-straling. Dit is heel handig als je je badjas op het strand wilt dragen. Ook is bamboe katoen antibacterieel en huidvriendelijk. Ook wanneer je huidproblemen als acné of psoriasis hebt is het geen probleem om een badjas van bamboe katoen te dragen. Een bijkomend voordeel van bamboe katoen is dat het ongeveer 3 keer zoveel vocht opneemt als “gewoon” katoen. Dat komt goed van pas wanneer je een badjas wilt kopen die geschikt is om mee te nemen naar de spa of sauna.

Duurzame badjas kopen?

Wanneer je een duurzame, milieuvriendelijke badjas wilt kopen ben je bij ons aan het juiste adres. We informeren je graag uit welke soorten badjassen je de keuze hebt en waar je op kunt letten bij de aanschaf van een goede badjas. De badjassen die je bij ons kunt kopen zijn altijd van goede, duurzame en hoogwaardige kwaliteit. We stellen strenge eisen aan de producten die we verkopen, ongeacht de prijsklasse. We proberen daarnaast om de prijs voor de klant zo vriendelijk mogelijk te houden. Badjassen van hoogwaardig fleece of bamboe katoen zijn natuurlijk wel iets prijziger dan de gemiddelde badjas.

Meer lezen over verschillende soorten badjassen? Kijk dan op onze pagina's over damesbadjassen, herenbadjassen, kinderbadjassen, saunabadjassen of bij onze verschillende badjasmerken.

Heb je nog vragen over onze producten, of wil je meer weten over milieuvriendelijke badjassen? Neem dan gerust contact met ons op. Ons enthousiaste team vertelt je graag meer over onze mooie missie.