Kan ik in mijn badjas naar buiten?

Een is bij uitstek een kledingstuk dat je vooral binnen draagt, in de privésfeer. De momenten waarom mensen het vaakst een badjas dragen zijn ’s ochtends en ’s avonds als ochtendjas , na een douche of bad en natuurlijk in de sauna. Toch vragen mensen zich ook wel eens af of ze hun badjas naar buiten aan kunnen.


Badjas kopen

Badjas

 1. Lichtgrijze/taupe badjas fleece - unisex
  Grijze badjas fleece - unisex
  € 37,50
 2. Badjas zwart met ritssluiting
  Badjas zwart met ritssluiting - panter details
  € 49,95

Wanneer zou je een badjas buiten dragen?

Natuurlijk is het mogelijk om een  badjas naar buiten te dragen. Het is immers gewoon een kledingstuk en zeker een  badjas van fleece of badstof is lekker warm. Helemaal niet zo slecht om te dragen als tussenjas in de lente! Toch is het niet echt gebruikelijk om in je badjas een eindje te gaan fietsen of boodschappen te doen. Wel lopen mensen vaak in hun badjas de straat op als ze even een klusje moeten doen – het vuilnis buiten zetten, bijvoorbeeld. Dan is het wel prettig om een badjas te hebben waarin je je kunt vertonen.

Er is wel een plek waar veel mensen buiten hun badjas dragen: veel sauna’s hebben een buitenbad waar mensen in hun badjas bij zitten. Deze is niet helemaal eerlijk, want buiten bij de sauna zul je toch een  saunabadjas dragen en kijkt niemand je er raar op aan. We krijgen soms wel de vraag of onze badjassen warm genoeg zijn om bijvoorbeeld in de winter buiten te dragen. Hier kunnen we je zeker geruststellen: de afwisseling van koud en warm is juist wat de sauna zo fijn maakt en als het buiten te koud is, kun je natuurlijk altijd terug naar binnen.

Dan kan het ook nog zijn dat je gewoon heel graag je badjas draagt en op zoek bent naar een badjas die je naar buiten kunt dragen zonder dat mensen je er vreemd op aankijken. In ons assortiment hebben we een aantal badjassen die hier wel voor geschikt zijn. Hoewel badjassen namelijk in de eerste plaats bedoeld zijn om binnen te dragen, houden wij niemand tegen om hun badjas te dragen zoals ze willen. Mode bestaat om je lekker in te voelen en jezelf te laten zien, dus als jij graag in je badjas loopt, dan juichen we dat alleen maar toe.

Welke badjas is geschikt om naar buiten te dragen?

Voor verschillende buiten-badjasmomenten zijn verschillende badjassen het meest geschikt. Als je gewoon even het vuilnis buiten zet, de brievenbus leeg maakt, een pakketje moet aanpakken of om een andere reden eventjes je huis uit moet in je badjas, dan maakt het niet zoveel uit. Zolang je een badjas hebt die netjes dicht blijft zitten, zal niemand je veroordelen dat je in je badjas loopt. Neem gewoon een badjas die jij lekker vindt zitten en er leuk uit vindt zien. Zo kun je je badjas ontspannen als ochtendjas gebruiken zonder je zorgen te maken dat de bel gaat.

In de sauna is een goede saunabadjas natuurlijk altijd het beste idee. Een  saunabadjas van wafelstof of van bamboekatoen is lekker luchtig en zit altijd goed. Vergeleken bij de warme lucht in de sauna, zal het buiten vaak een beetje koud aanvoelen, maar zoals we al zeiden is dat in de sauna meestal wel prettig. Wil je toch liever een warmere saunabadjas, om comfortabel mee buiten te zitten in de winter? Dan kan badstof een goede optie zijn. Een neemt veel water op en is dikker dan wafelstof. Een kan ook helpen.

Als je echt een badjas zoekt die je met goed fatsoen naar buiten kunt dragen, dan kunnen wij onze  badjassen met rits aanbevelen. De badjassen met rits van Pasturnette en Rebelle , bijvoorbeeld, zijn stijlvol en kunnen best doorgaan voor een lang vest of zelfs een lekker zachte buitenjas. Ook de leuke retro badjassen van Nonnasol kunnen best een aanvulling zijn op je outfit. Een gewone  witte badjas met ceintuur is niet zo’n aanrader om naar buiten te dragen. Die zien er toch wel heel erg uit als “een badjas” en niet als buitenkleding.

Een stukje geschiedenis

Hoe kan het eigenlijk dat badjassen zo gegroeid zijn om alleen binnen te dragen? Nu, dat is niet overal zo. De Japanse kimono, waar de badjas veel van weg heeft, is zeker een kledingstuk dat in het openbaar gedragen wordt. Sterker nog: kimono’s worden gedragen bij officiële gelegenheden en feesten. Stel je voor dat je zou trouwen in je badjas, of komt eten bij de koning in je badjas! Natuurlijk ziet een Japanse kimono er wel wat anders uit dan een badjas van badstof, maar in ontwerp lijken de kledingstukken wel veel op elkaar.

In Europa heeft de badjas echter wel meer een geschiedenis in de privésfeer. Op onze blog kun je uitgebreid lezen over de geschiedenis van de badjas. Toen badjassen net populair werden in West-Europa, werden ze vooral gedragen door heren om gasten te ontvangen (toch semi-openbaar dus) en door dames als nachtkleding. Heren droegen iets dat leek op een badjas ook vaak om hun nette kleding te beschermen tegen hun sigarenrook. Hoewel ze hun badjas dus wel in gezelschap droegen, was het geen kledingstuk om in naar buiten te gaan.

Badjassen online kopen

Of je nu een charmante badjas zoekt om in naar buiten te gaan, of een saunabadjas om een lekker dagje in te ontspannen, bij Badjasparadijs kun je vinden wat je zoekt. Wij hebben een groot assortiment aan badjassen die geschikt zijn voor alle gelegenheden: van simpele witte saunabadjassen tot mooie fleece badjassen met rits en van charmante badjassen in rustige pasteltinten tot vrolijke designs met felle kleuren. Zo is hebben we voor iedereen wel de ideale badjas in huis. Wist je dat we ook  badjassen voor kinderen verkopen? Ideaal voor buiten op de camping, of na de zwemles.

Bij Badjasparadijs is het heel gemakkelijk om online je badjas te bestellen. Onze maten lopen van XS tot 10XL, waardoor er voor iedereen wel een passende badjas tussen zit. Heb je nog vragen over onze winkel of over onze producten? De klantenservice staat voor je klaar!

 1. Lichtblauwe badjas fleece - unisex
  TIP!
  Lichtblauwe badjas fleece - unisex
  € 37,50