Jezelf bedekken in de sauna: zo doe je dat!


Hoewel een bezoekje aan de spa of sauna een van de beste manieren is om even volledig te ontspannen, staat niet iedereen te springen bij het idee om poedelnaakt te zijn in de aanwezigheid van andere saunagasten. Gelukkig zijn er een aantal slimme oplossingen waardoor jij je op luchtige wijze kunt bedekken en tegelijkertijd kunt genieten van alle verwennerij die de spa te bieden heeft. Jezelf bedekken in de sauna kan onder meer met een saunabadjas, een saunakilt of een handdoek.


Badjas sauna

Jezelf bedekken in de sauna: zo doe je dat!


Saunabadjas: ideaal voor een dagje spa

Een dagje spa hoort een stressvrij en ontspannen moment te zijn. Even helemaal tot rust komen en niets aan je hoofd hebben. Toch levert het idee van helemaal naakt zijn in de aanwezigheid van vreemden nog best veel mensen aardig wat stress op. Daar hebben we gelukkig iets op gevonden: de  saunabadjas . In tegenstelling tot een fleece badjas die je lichaam lekker warm houdt is een saunabadjas gemaakt van licht & luchtig materiaal. Zo krijg je het niet snel te warm. Ook vocht wordt door de saunabadjas moeiteloos geabsorbeerd. Vervolgens verdampt het binnen no-time weer: in de sauna blijf je dus droog en comfortabel.

Een saunabadjas is dus speciaal ontworpen om in de sauna te dragen. Je kunt de  badjas ook prima na het douchen dragen, of op andere plekken in de spa. Onze  badjassen voor in de sauna zijn altijd gemaakt van het allerbeste katoen. Zo bieden ze het optimale draagcomfort en zorgen ze ervoor dat je lichaam bedekt wordt zonder dat je doorhebt dat je een kledingstuk draagt. Een saunabadjas is immers zo licht, dat je het bijna zou vergeten. Echt zorgeloos en bovenal discreet genieten doe je dus zeker wanneer je een saunabadjas aanschaft voor jouw dagje spa.

Saunabadjassen zijn in onze webshop verkrijgbaar voor zowel dames als heren. Je hebt de keuze uit diverse kleuren en designs. De saunabadjas van wafelkatoen is bijzonder populair onder onze klanten, maar ook alle andere badjassen voor in de spa voldoen aan de laatste trends. Je vindt in onze online winkel saunabadjassen in nagenoeg elke maat: van XS tot 10XL en alles daartussenin. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt: in onze webwinkel vind je zeker de mooiste saunabadjas voor jezelf.

  1. Kimono katoen wafelstructuur sauna
    Sauna badjas wafelstof
    € 49,95


Saunakilt in diverse kleuren

Wie geen badjas wil dragen kan natuurlijk ook altijd nog kiezen voor een saunakilt. Dit handige kledingstuk is net als de saunabadjas speciaal ontwikkeld voor gebruik in de spa. Een saunakilt is gemakkelijk om te slaan en geschikt voor zowel dames als heren. Heren dragen hem rond de middel, dames rond de borst. Saunakilts zijn gemaakt van licht materiaal dat voldoende luchtdoorlatend is. Ook is de stof erg absorberend. Het materiaal van de saunakilt doet denken aan dat van de saunabadjas. De saunakilt is een gemakkelijke en comfortabele oplossing voor iedereen die niet volledig naakt in de sauna wil zitten.

Saunakilts zijn volop verkrijgbaar in onze webwinkel. Je hebt ook nog ‘ns de keuze uit diverse kleuren. Jouw favoriete kleur zit er zeker tussen. In een saunakilt ben je minder gekleed dan wanneer je een saunabadjas draagt, maar het draagt wel een stuk comfortabeler dan een handdoek die je om je heen slaat. Met een handdoek loop je immers het risico dat deze afzakt of de knoop loslaat. Bij een saunakilt heb je dit probleem niet, waardoor je zorgeloos kunt genieten van jouw momentje in de spa.


Met een handdoek de sauna in: ja of nee?

Veel mensen gaan graag met een handdoek om zich heengeslagen de sauna in. Natuurlijk komt een handdoekje in de sauna altijd goed van pas: je kunt er immers op zitten, wat wel zo hygiënisch is. Daarnaast is er een groot aantal saunabezoekers dat een handdoekje om zich heen slaat om zichzelf te bedekken. Een handdoek is niet de meest handige keuze voor in de sauna. Een saunakilt is dan een veel beter alternatief: je bedekt dezelfde zones van je lichaam op comfortabele wijze. Ook de saunabadjas is een slim alternatief voor de ouderwetse handdoek.

Een handdoek is vaak zwaarder dan een saunakilt of een saunabadjas. Omdat je de handdoek daarnaast best vaak opnieuw om moet knopen, is dit niet de meest comfortabele optie voor in de sauna. Wil je toch voor een handdoek gaan? Kies dan voor een licht exemplaar van badstof. In onze webshop kun je deze handdoeken vinden in verscheidene hippe kleuren.


Badkledingdag in de sauna

In menig spa of sauna hebben ze badkledingdagen in het leven geroepen. Dit zijn bepaalde dagen in de week waarop je de sauna in mag met zwembroek, bikini of badpak. Op reguliere dagen is dit niet toegestaan, maar mag je wel in je badjas of saunakilt in de sauna vertoeven. Badkledingdag lijkt misschien ideaal wanneer je onzeker bent over je lichaam of gewoon liever niet naakt bent met andere saunagasten, maar niets is minder waar. Badkleding is dikwijls gemaakt van polyester: een materiaal dat warmte vasthoudt en niet bepaald ademend is. Bovendien blijft het stofje lang nat wanneer je bijvoorbeeld net een dompelbad hebt genomen.

Het gevolg hiervan is dat je al snel plakkerig en zweterig aanvoelt. Niet bepaald aangenaam. Je kunt dan eigenlijk nog beter een handdoekje omslaan: dit is stukken comfortabeler dan het dragen van badkleding en je bedekt jezelf op deze manier ook. En saunakilt of saunabadjas zijn uiteraard nog betere opties: deze handige kledingstukken maken badkledingdag in de sauna eigenlijk geheel overbodig.


Saunabadjas of saunakilt online kopen

Een saunabadjas of saunakilt kopen kan tegenwoordig snel en eenvoudig online. In onze webshop vind je alles onder één dak: van badjassen tot saunakilts en andere  badjasaccessoires . Een saunabadjas of saunakilt kopen is ontzettend leuk: het is eigenlijk een stukje voorpret voor je bezoekje aan de spa. Saunabadjassen koop je bij Badjasparadijs in alle soorten, maten, designs en kleuren. Ga voor een hippe saunabadjas of een saunakilt in een hippe kleur. Zo hoef jij je in ieder geval niet meer onzeker te voelen wanneer je in de sauna zit!