Welke herenbadjas kan ik het best kopen?

Ga jij je eerste herenbadjas kopen? Dan kan het natuurlijk zijn dat je geen idee hebt waar je op let bij deze aanschaf. Misschien is het je eerste badjas, of bestel je normaal gesproken gewoon een exemplaar dat je mooi vindt. Toch is het goed om met een aantal zaken rekening te houden bij het kopen van een herenbadjas. We vertellen je graag waar je op let bij de aanschaf van een mooie badjas. Zo kun jij straks een weloverwogen keuze maken, en heb je uiteindelijk meer plezier van je koop!


Herenbadjas kopen

Herenbadjas kopen

 1. Bamboe badjas sport
  op = op
  Bamboe badjas Sport
  € 59,95
 2. Zwarte badjas met capuchon
  20% korting
  Zwarte badjas capuchon - antraciet accenten
  Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 69,95
 3. Fortnite badjas
  Fortnite badjas zwart met capuchon
  € 69,95
 4. Cawo herenbadjas Denim
  Cawo herenbadjas Denim
  € 129,90

Let goed op de maat

Allereerst is het belangrijk om de juiste maat herenbadjas te kopen. Als je al eens in onze webshop hebt gekeken, is je vast opgevallen dat wij badjassen verkopen in de maten XS t/m 10XL. Er zit dus altijd wel een herenbadjas bij die goed past en als gegoten zit. Het draagcomfort van een herenbadjas wordt in hoge mate bepaald door het materiaal waarvan deze is gemaakt, maar ook de juiste maat draagt hieraan bij. Een te krappe of te ruime badjas die continu openvalt draagt niet erg fijn, en zal dus ook niet uitnodigen om regelmatig te dragen.

Maar hoe bepaal je nu precies je badjasmaat? Een goede graadmeter is je eigen confectiemaat. Als je een simpel T-shirt koopt, wat is dan je maat? Dat kan bijvoorbeeld S, M of XXL zijn. Houd deze maat aan bij het bestellen van een herenbadjas. Houd er wel rekening mee dat badjassen altijd iets ruimer vallen dan kleding zou doen in dezelfde confectiemaat. Dat is zo omdat een wat ruimer model meer bewegingsruimte biedt, en dus positief bijdraagt aan het draagcomfort. Heb je liever een badjas die strak valt? Dan kun je er altijd voor kiezen om een maatje kleiner te bestellen, maar in principe raden we dat niet aan.

Ook de lengte van een herenbadjas moet natuurlijk voor je werken. Een man van 1,65m heeft immers een andere lengte badjas nodig dan een van 2,00m. In onze webshop kun je kiezen tussen korte en lange herenbadjassen. Doorgaans zijn de meeste badjassen voor heren geschikt voor mannen van diverse lengten. Heb je echt een opvallend lange lengte? Kies er dan voor om de badjas naar keuze in een grotere maat te bestellen. Je hebt dan ook iets meer lengte. Ben je wat korter? Dan kun je het beste voor een korte badjas kiezen, of voor een badjas in een iets kleinere maat.

Herenbadjas van het juiste materiaal

Nu je weet welke maat herenbadjas je moet bestellen, willen we je nog het een en ander vertellen over de verschillende soorten materiaal waarvan een badjas gemaakt kan zijn. Dat is van belang omdat elke gelegenheid weer om een andere herenbadjas vraagt. Ook het seizoen waarin je een herenbadjas gaat kopen is van belang. Je wilt ’s zomers immers geen dikke badjas van fleece dragen waarin je het overmatig warm krijgt. Badjassen kunnen van allerlei materiaal zijn gemaakt. We kunnen de meeste badjassen onderverdelen in twee categorieën: badjassen van fleece (polyester) en badjassen van katoen.

Herenbadjassen van fleece zijn geschikt voor gebruik in en om het huis. Zoek je een warme, zachte badjas om ’s ochtends in te ontbijten of ’s avonds lekker in op de bank te hangen? Dan is een badjas van fleece het meest geschikt. Deze absorbeert geen vocht en het materiaal is ook niet ademend. De ideale badjas voor op frisse ochtenden! Ook in een herenbadjas van katoen kun je thuis op de bank zitten. Het verschil tussen een katoenen herenbadjas en een exemplaar van fleece is echter dat katoen wel in staat is om vocht op te nemen. Daarnaast is katoen een ademend materiaal.

Een katoenen herenbadjas is dus niet alleen geschikt voor thuisgebruik, maar kun je ook in de sauna of in het zwembad dragen. Daarnaast is een katoenen herenbadjas erg handig om mee te nemen op vakantie. Katoenen badjassen zijn door hun luchtdoorlatendheid prima te dragen in de zomer. Bedenk voordat je een herenbadjas koopt dus eerst waar je hem wilt gaan dragen en in welk seizoen. Dat maakt het maken van een keuze een stuk eenvoudiger. Naast herenbadjassen van 100% fleece of katoen zijn er ook exemplaren die gemaakt zijn van een fijne materialenmix, bijvoorbeeld polyester en katoen of katoen en zijde of satijn.

Herenbadjassen die zijn gemaakt van een materialenmix zijn meestal geschikt om thuis te dragen. Voor saunagebruik zijn deze badjassen echt minder geschikt: dan kun je beter voor een herenbadjas van katoen kiezen. Ook velours katoen is niet heel geschikt voor in de sauna. De manier van weven maakt dat ook deze herenbadjassen beter thuis gedragen kunnen worden. Dit is vooral vanwege het feit dat deze badjassen minder luchtdoorlatend zijn.

 1. blauwe badjas in grote maat
  Badjas tot 10XL - Blauwe badjas
  € 89,95

Bepaal je budget

Ga je een herenbadjas kopen? Bepaal dan eerst je budget. Hoeveel wil je uitgeven aan een herenbadjas? In onze webshop vind je herenbadjassen in diverse prijsklassen. Zo blijft een fijne herenbadjas van goede kwaliteit voor iedereen bereikbaar. Het is niet per definitie zo dat een duurdere badjas ook beter is. Ook onze goedkope herenbadjassen zijn van uitstekende kwaliteit. Alle badjassen in onze webwinkel worden vervaardigd van hoogwaardig materiaal. Ze zijn kleurvast en worden op fraaie wijze afgewerkt. Je krijgt dus altijd waar voor je geld.

In sommige gevallen is het wel zo dat je iets meer betaalt voor een betere kwaliteit. Bepaalde topmerken staan erom bekend dat ze altijd een zeer goede kwaliteit leveren. Je betaalt dan uiteraard wat meer, maar hebt wel een duurzame herenbadjas die lange tijd mee kan. Kijk snel rond in onze webshop en bekijk de fraaie herenbadjassen in ons assortiment. Zo krijg je een indruk van ons aanbod en de bijbehorende prijzen. Heb je de herenbadjas van jouw dromen gevonden? Dan bestel je deze snel en eenvoudig in onze webshop. En dan kan het grote genieten pas écht gaan beginnen!

Heb je nog vragen over onze herenbadjassen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Ons enthousiaste team helpt je met alle plezier verder!

 1. Badjas 2XL-10XL - witte badjas
  Badjas 2XL-10XL - witte badjas
  € 89,95