Warme ochtendjassen voor de winter

Warme ochtendjassen voor de winter

2023 lijkt niet echt zin te hebben in een serieuze winter, maar ik heb ook al voorspellingen gelezen dat deze winter juist de koudste in tijden gaat worden. Is dat echt waar? Ik weet het niet, misschien is het gewoon elfstedenkoorts die spreekt, haha. Hoe dan ook: mocht het echt koud worden dan kun je bij ons een warme ochtendjas voor de winter kopen.

Badjas of ochtendjas?

In de webshop gebruik ik de woorden ochtendjas en badjas vaak door elkaar heen, maar omdat ik het hier specifiek over ochtendjassen heb, is het misschien wel handig om een verschil te maken. Daarbij gaat het vooral om de momenten waarop je je badjas draagt. In mijn ogen is een badjas vooral bedoeld om op een natte huid te dragen – bijvoorbeeld na het douchen, zwemmen, of in de sauna.

Een ochtendjas is juist bedoeld om thuis aan te hebben, voor extra warmte en comfort. Als ik het heb over een ochtendjas, bedoel ik meestal een badjas van fleece , satijn of sherpa. Dat zijn stoffen die super comfortabel zitten, maar niet zo goed water opnemen als bijvoorbeeld katoen. Fleece is geweldig om over je pyjama heen te dragen, of aan te trekken na een lange dag, maar naar de sauna zou ik het niet aanbevelen.

Fleece badjassen die gevoerd zijn met sherpa
 1. Draagbare deken met capuchon en mouwen – extra lang - dierenprints
  TIP
  Draagbare deken met capuchon en mouwen – extra lang - dierenprints
  € 49,00
 2. Katten badjas met capuchon – luxe gevoerd
  Katten badjas met capuchon – luxe gevoerd
  € 55,00
 3. Sushi badjas met capuchon – luxe gevoerd
  TIP!
  Sushi badjas met capuchon – luxe gevoerd
  € 55,00
 4. Draagbare deken met capuchon & mouwen – EXTRA lang
  Draagbare deken met capuchon & mouwen – EXTRA lang
  € 49,00
 5. Draagbare deken met capuchon en mouwen - maat 104 t/m 134
  Draagbare deken met capuchon en mouwen - maat 104 t/m 134
  € 32,00
 6. Draagbare deken kinderen - met naam borduren
  Draagbare deken kinderen - met naam borduren
  € 42,50

Gevoerde ochtendjassen

Ik noemde net al badjassen gemaakt van sherpa, maar eigenlijk wordt sherpa vooral gebruikt als voeringstof. Het is daar ook heel geschikt voor, want het is super warm en heerlijk zacht. Als je een badjas zoekt die perfect is om te dragen op koude momenten, dan zou ik zeker een fleece badjas met sherpa voering aanbevelen. We hebben daar verschillende modellen van, dus er is voor elk wat wils!

Denk er wel aan dat een gevoerde fleece badjas echt flink warm is. Als je het snel koud hebt, of als jij en je partner het niet eens kunnen worden over de thermostaat, dan is het een life saver. Als je snel gaat zweten, of het gewoon niet zo gauw echt koud hebt, dan zou ik een gevoerde badjas niet aanraden. In dat geval kun je beter kiezen voor een wat dunnere fleece badjas, of voor een ochtendjas van katoen . Dat ademt beter.

Kleuren waar je blij van wordt

Warme badjassen, gevoerd of niet, kun je bij ons in bijna iedere kleur en met heel veel verschillende patroontjes krijgen. We hebben badjassen in rustige kleuren zoals blauw, wit en bruin, maar ook juist in hele felle kleuren. Een paar nieuwe badjassen in ons assortiment hebben een sherpa voering en superschattige cartoony prints van katten of sushi. Die luxe gevoerde damesbadjassen moet je zeker eens bekijken!

Onze ochtendjassen zijn trouwens echt niet alleen voor meiden en dames! We hebben ook leuke fleece badjassen voor heren en voor kinderen. Als je een kinderbadjas met een leuke print zoekt, dan zijn de merken Badrock en Playshoes de moeite waard. Herenbadjassen met opvallende prints, zoals Schotse ruitjes, vind je vaak bij het merk Pastunette .

Op een donkere kleur zie je minder vlekken

De winter is niet alleen het ideale seizoen om lekker thuis te zitten met een dikke badjas aan, maar natuurlijk ook het seizoen voor warme drankjes. Koffie, thee, warme chocolademelk of misschien zelfs wel glühwein… Een nadeel van zulke drankjes is dat ze snel vlekken maken als je ze per ongeluk op je kleren krijgt en je die vlekken er niet altijd makkelijk uit wast.

Weet jij van jezelf dat je soms wat onhandig bent, of heb je kinderen of huisdieren die op ieder willekeurig moment tegen je arm kunnen springen? Dan is het dus helemaal niet zo’n gek idee om voor de zekerheid een badjas met een donkere kleur te kiezen. Op bruine of zwarte badjas zie je vlekken veel minder snel dan op een pastelkleurige of witte badjas .

Warme badjassen in donkere kleuren
 1. Damesbadjas ruit zwart wit - fleece
  Damesbadjas ruit zwart wit - fleece
  € 59,99
 2. Zwarte kinderbadjas spelcomputer - fleece
  Zwarte kinderbadjas spelcomputer - fleece
  € 29,95
 3. Draagbare deken met capuchon & mouwen - kind - zwart
  Lekker warm
  Draagbare deken met capuchon & mouwen - kind - zwart
  € 35,00
 4. Pastunette badjas heren ruit
  Pastunette badjas heren ruit
  € 59,99
 5. Charlie Choe badjas kind met rits - zwart/donkergrijs
  topper
  Charlie Choe badjas kind met rits - zwart/donkergrijs
  Normale prijs € 39,99 Speciale prijs € 35,00
 6. Damesbadjas fleece zwart/donkergrijs met capuchon - Charlie Choe
  Cadeau TIP!
  Damesbadjas fleece zwart/donkergrijs met capuchon - Charlie Choe
  € 59,99

De feestdagen in je badjas

Qua feestdagen heb ik het gevoel dat er twee types mensen zijn: sommige mensen vinden het geweldig om zich netjes aan te kleden en op te doffen voor een feestje, anderen zitten er het liefst zo comfortabel mogelijk bij. Trouwens, dat hoeven niet eens twee verschillende mensen te zijn… soms ben ik allebei deze mensen in de loop van een paar uur, haha.

Volgens mij is het dan ook helemaal niet zo gek om in ieder geval een deel van kerst, oud en nieuw of welk ander feest je in december ook viert in je badjas door te brengen. Zeker als er veel bezoek over de vloer komt, of je juist zelf een eindje moet reizen naar familie of vrienden, kan het heel fijn zijn om achteraf te relaxen in een zachte, warme ochtendjas.

Protip: hang je badjas over de verwarming

Stel, het is buiten straks heel koud. Je bent aan het fietsen met tegenwind, door de sneeuw, of in de kille regen… hoe heerlijk is het dan om thuis te komen in een huis waar de verwarming al aanstaat, met een badjas die daaroverheen gelegd is, zodat die ook lekker warm is? Misschien heb jij zo’n kek verwarmingssysteem dat je op een afstandje al aan kunt zetten, of een huisgenoot of partner die zo lief is om jouw badjas alvast voor je klaar te leggen.

Vind je het idee van kleding over de verwarming leggen zonder dat je ze in de gaten houdt een beetje eng? Dan kun je je ochtendjas natuurlijk ook over een stoel of iets dergelijks hangen en die gewoon in de buurt van de verwarming zetten!

Groetjes!

SAS