Lichte badjassen voor zware dagen

Lichte badjassen voor zware dagen

Is deze titel dramatisch? Ja, een beetje wel, haha. Lichte badjassen voor zware dagen… Maar soms is een dag gewoon echt zwaar. Soms zit alles tegen, of moet je ongesteld worden, of er gebeuren serieuze dingen waar je goed van moet bijkomen. Een lichte badjas kan dan heel fijn zijn om te dragen.

Lichte vs zware badjassen

Hoeveel een badjas weegt hangt van twee dingen af: het model en de stof. Een lange badjas is bijvoorbeeld zwaarder dan een korte badjas van dezelfde stof, dat is logisch. Een badjas met een capuchon zal ook iets zwaarder zijn dan een badjas met een sjaalkraag of kimonokraag. Een rits of knopen kan ook nog iets aan het gewicht veranderen, maar daar zul je in de praktijk maar weinig van merken.

Van alle eigenschappen die een badjas heeft, denk ik dat de stof de meeste invloed heeft op het gewicht van de badjas. Stel je maar eens voor dat je een badjas van satijn in je handen hebt, of een even lange badjas van badstof . Voel je mentaal het verschil al? Ik wel! Katoen (en zeker een dik katoen zoals badstof) is heel veel zwaarder dan satijn. Hoewel ik in deze blog op alle eigenschappen van de badjassen let, zal ik dus het meeste kijken naar materialen.

Lichtewicht badjassen van satijn
 1. Satijnen kimono dames ruffle borduren – 4 kleuren
  Satijnen kimono dames ruffle borduren – 4 kleuren
  € 46,50
 2. satijnen kimono vogel
  Satijnen kimono vogels
  Speciale prijs € 39,95 Normale prijs € 42,95
 3. satijnen kamerjas vlinders - kimono extra lang
  Satijnen kamerjas lang - vlinders
  € 44,95
 4. Satijnen kamerjas pantermotief
  Satijnen kamerjas pantermotief - heren
  € 44,95
 5. Satijnen kimono pantermotief
  Satijnen kimono pantermotief - dames
  € 32,95

Satijnen badjassen

Ik noemde net al satijn als voorbeeld van een licht materiaal en volgens mij is dat ook echt het lichtste materiaal dat we in huis hebben. Satijn is vooral zo licht omdat het een hele dunne stof is. Waar katoenen badjassen meestal gemaakt worden om veel water op te kunnen nemen (zoals een handdoek) en lekker warm te zijn, bestaan satijnen badjassen vooral om er mooi uit te zien. Daarom hoeven ze niet zo dik te zijn.

Satijn is een stof die wel wat wegheeft van zijde. Het is een dunne, glanzende stof die mooi met je lichaam meebeweegt. Als je echt de lichtste badjas in ons assortiment wilt kopen, dan kun je denk ik het beste gaan voor de korte satijnen kimono’s van het merk Satin Luxury . Deze kimono’s komen tot boven je knieën en zijn te krijgen in een paar verschillende kleuren: van zwart en wit tot felroze en panterprint.

Lichtgewicht fleece badjassen
 1. Damesbadjas fleece bruin met capuchon - Charlie Choe
  Damesbadjas fleece bruin met capuchon - Charlie Choe
  € 59,99
 2. Damesbadjas fleece lichtblauw met capuchon - Charlie Choe
  Lekker warm
  Damesbadjas fleece lichtblauw met capuchon - Charlie Choe
  € 59,99
 3. Grijze badjas fleece strepen - unisex - 2 kleuren
  Grijze badjas fleece strepen - unisex - 2 kleuren
  € 39,95
 4. Damesbadjas fleece zwart/donkergrijs met capuchon - Charlie Choe
  Cadeau TIP!
  Damesbadjas fleece zwart/donkergrijs met capuchon - Charlie Choe
  € 59,99
 5. Damesbadjas fleece koper met capuchon - Charlie Choe
  Damesbadjas fleece koper met capuchon - Charlie Choe
  € 59,99

Badjassen van fleece

Satijn is dus lekker licht en luchtig omdat het zo dun is, maar ook een dikke stof kan licht van gewicht zijn. Onze fleece badjassen zijn namelijk wel heel fluffy, maar ze wegen relatief weinig. Dat komt met name omdat er in fleece gewoon best veel lucht zit. Zo’n badjas is net een groot, wollig knuffelbeest, haha. En als je het draagt verander je zelf ook in een groot knuffelbeest (als je dat wilt, natuurlijk).

Fleece is voor mij de ideale stof als ik mezelf wil troosten. Soms heb ik zo’n dag waarop dingen gewoon voor geen meter lopen en ik zin krijg om lekker bij de pakken neer te zitten, haha. Dan draag ik graag een zachte fleece badjas in een mooie kleur, gewoon om die pluizige stof te voelen. Oh, ik ben helemaal vergeten om te zeggen wanneer een satijnen badjas goed is na een zware dag, haha. Satijn ziet er geweldig uit, dus als je zelfvertrouwen een boost nodig heeft, dan is satijn de beste keuze!

Korte katoenen badjassen die weinig wegen
 1. Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
  Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
  € 49,99
 2. Rits badjas Cawö strepen - katoen
  Rits badjas Cawö strepen - katoen
  Normale prijs € 139,90 Speciale prijs € 119,95
 3. Dames badjas sixties
  Dames badjas Sixtie's
  € 89,95
 4. Badjas Flip Flops
  sale
  Badjas Flip Flops / Badjas Aegean Apparel
  Speciale prijs € 59,95 Normale prijs € 64,95
 5. Badjas Girl Talk
  sale
  Badjas Girl Talk / Aegean Apparel badjas
  Speciale prijs € 59,95 Normale prijs € 64,95

Korte katoenen badjassen

Ik zei al dat korte badjassen lichter zijn dan lange badjassen en we hebben ook een paar katoenen badjassen in ons assortiment die specifiek zijn gemaakt om lichter en luchtiger te zijn. Pastunette heeft bijvoorbeeld een paar dunne katoenen badjassen voor de zomer. Die worden verkocht in mooie kleuren: felgeel, petrol groen en donkerblauw met gele stipjes. De stipjes en afwerking van die laatste badjas klinkt misschien wat heftig qua kleuren, maar mij doet hij altijd denken aan zo’n barok-behang in een paleis!

Zo’n korte, dunne, katoenen badjas is ideaal als je na een zware dag even lekker wilt ontspannen onder de douche of in bad. Fleece en satijn zitten heerlijk op een droge huid, maar katoen werkt net als een handdoek. Je kunt je dus na het douchen snel even afdrogen en dan direct je katoenen badjas aantrekken. Dan kun je de rest van je energie gebruiken voor leukere dingen dan afdrogen!

Een zware badjas kan ook heel troostend zijn

Lichte badjassen zijn vooral fijn om te dragen als het buiten warm is (al zou ik dan een fleece badjas niet aanraden). Soms is het echter ook heel prettig om juist een zwaardere badjas te dragen. Dat is niet alleen zo als het koud is. Voor veel mensen is juist wat extra gewicht geruststellend. Het is niet voor niets dat verzwaringsdekens zo populair zijn.

Het ligt er dan ook maar net aan waar jij je het beste in voelt – maar dat geldt natuurlijk altijd als je een nieuwe badjas wilt kopen. Badjassen draag je vooral thuis, in privé. Je hoeft je dus helemaal niet druk te maken om wat de rest van de wereld voor mening gaat hebben over jouw badjas. Kies er een waar jij je lekker in voelt: of dat nu een lichte badjas van satijn is, of juist een lekker zware katoenen badjas die je als handdoek kunt gebruiken.

Trouwens, wij verkopen badjassen in super veel verschillende kleuren. Ik weet zeker dat jouw favoriete kleur er ook tussen zit, of die nu de laatste mode is of niet.

Groetjes!

SAS