Ik ga op vakantie en ik neem mee… mijn badjas!

Ik ga op vakantie en ik neem mee… mijn badjas!

De zomer is begonnen en de meeste mensen zijn zich aan het voorbereiden op een lekkere vakantie naar de zon. Ik ben in mijn hoofd al honderd keer mijn lijstje af gegaan. Heb ik alles bij me? Paspoort, portemonnee, boek voor onderweg, ondergoed, pyjama… en natuurlijk mijn badjas! Maar wat zijn eigenlijk de beste badjassen om mee te nemen op vakantie? En wanneer trek je ze aan?

Lichte badjas

Lichte badjas

Een van de redenen dat mensen hun badjas misschien liever thuis laten met vakantie, is omdat het vaak nogal grote kledingstukken zijn. In het vliegtuig, de trein of zelfs in de auto heb je nu eenmaal beperkte ruimte. Een lange, katoenen badjas is dan meestal ook niet de beste keuze (tenzij je echt naar een thermaalbad gaat, zoals in IJsland). Een betere optie is meestal om te gaan voor een korte badjas. Zo heb je iets comfortabels om aan te trekken na het douchen, zwemmen of als je net uit bed komt, zonder dat het teveel ruimte inneemt in je koffer. Plus, in een korte badjas heb je het niet snel te warm.

Badjas van fleece

Als je je badjas vooral wilt gebruiken als ochtendjas en niet op een natte huid gaat dragen, kun je ook kiezen voor een badjas van fleece. Fleece is een super zachte stof, maar vooral ook een super lichte stof. Heel makkelijk onderin je koffer te stoppen dus. Een badjas van fleece is perfect voor luie ochtenden waarop je lekker langzaam wakker wilt worden – het soort ochtenden waar een goede vakantie natuurlijk vol mee zit! Let er wel op dat fleece nogal klef aanvoelt als het nat wordt. Een ochtendjas van fleece is dus geen badjas m direct na het zwemmen aan te gooien.

Wanneer draag je je badjas op vakantie?

We hebben natuurlijk al wel een aantal momenten genoemd waarop je op vakantie een badjas kunt dragen. De luie ochtenden waar we het net over hadden zijn natuurlijk pas echt af met een lekkere ochtendjas. Ook in de avond, als het wat af begint te koelen maar je toch nog voor de tent of het huisje wilt zitten, is een badjas perfect.

Katoenen badjassen zijn heerlijk om aan te trekken na het zwemmen. Op het strand zal je misschien genoeg hebben aan je badhanddoek, maar als je over de camping of het bungalowpark terug loopt naar je plekje, is een badjas toch echt comfortabeler dan het afzakkende handdoekjurkje waar je anders in zou lopen. Ook kinderbadjassen zijn erg handig hier.

Vakantiebadjas voor u kind Playshoes badjas kind strepen

Kinderen willen vaak de hele vakantie zwemmen. Hoe handig is het als ze daarna gewoon hun badjas aan kunnen trekken? Geen gedoe met afdrogen en omkleden en ze dragen toch iets warmers (want als ze na één dag al verkouden zijn is dat ook zo zonde van de vakantie).

Ook op de meer luxe reizen is een eigen badjas mee niet ge

Wanneer draag je je badjas op vakantie?

k. Ga je naar een spa of resort? Waarom zou je er dan niet lekker hip bij lopen in je eigen trendy badjas, in plaats van die witte badjassen die iedereen draagt (en al gedragen heeft)?