Badjas voor baby’s: is het veilig?

Of een babybadjas veilig is hangt af van verschillende factoren. In principe kun je ervan uitgaan dat een product veilig is wanneer het legaal verkocht mag worden. Babybadjassen moeten immers aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen voordat ze op de markt gebracht mogen worden in ons land. Ook is het belangrijk dat je zelf verstandig met je babybadjas omgaat. We leggen je graag uit hoe je dit doet. Ook vertellen we waarom de babybadjasjes van Badjasparadijs uitermate veilig in gebruik zijn.


Badjas voor baby’s kopen

Badjas voor baby’s: is het veilig?

 1. Rode kinderbadjas met voetballen
  Rode kinderbadjas met voetballen
  € 24,95
 2. Playshoes kinderbadjas met stippen
  Kinderbadjas stip
  € 24,95
 3. Kinderbadjas wasbeer met oortjes
  Kinderbadjas wasbeer met oortjes
  € 25,95

Een babybadjas: waarom nodig?

Badjassen voor baby’s worden erg goed verkocht. Niet alleen staat een piepklein badjasje erg schattig bij een kleine baby: ook is dit kledingstuk erg praktisch. Wanneer je baby net uit bad komt kun je hem of haar heerlijk in een knuffelzachte badjas wikkelen om te voorkomen dat het te koud wordt. Ook spelen in de box of op een speelkleed is erg fijn in een babybadjas. Zo krijgt je kindje het niet snel koud en heeft hij of zij wel alle bewegingsvrijheid om op een fijne wijze te spelen en zich te kunnen ontwikkelen.

De meeste baby’s vinden het erg prettig om een babybadjas van zacht materiaal op hun huid te voelen. Zowel ’s zomers als in de winter kan een babybadjas erg goed van pas komen. In de zomer speelt je kindje waarschijnlijk weleens in de box of op een speelkleed met alleen een rompertje aan. Zakt de temperatuur iets? Dan kun je je baby even snel een badjas aantrekken om te voorkomen dat hij of zij het koud krijgt. Een babybadjas van fleece is hiervoor uitermate geschikt. Dit zachte materiaal houdt het lijfje van je baby warm. Zo voelt je kindje zich comfortabel en prettig.

Een katoenen babybadjas is tevens geschikt om te dragen na het badderen of na een warme douche. Een dergelijke badjas kan zelfs een handdoek vervangen: katoen is namelijk materiaal dat veel vocht opneemt. Daarnaast is het luchtdoorlatend, waardoor het geabsorbeerde vocht ook weer gemakkelijk kan verdampen. Laat je kindje na het badderen een katoenen babybadjas dragen en hij of zij zal op een comfortabele en zachte manier opdrogen zonder het koud te krijgen. Kleine baby’s kunnen hun lichaamstemperatuur zelf nog niet optimaal reguleren. Zeker na het baden is het dus belangrijk om je kindje niet teveel af te laten koelen.

 1. badjas kind
  Meest verkocht
  Kinderbadjas aquablauw
  € 22,95

Veilig omgaan met een babybadjas

Een babybadjas is dus een praktisch kledingstuk dat erg handig is wanneer je kindje nog klein is. Wel is het de bedoeling dat je veilig omgaat met een badjas voor baby’s. Zo is het niet de bedoeling om je kindje te slapen te leggen met een badjas aan. Zo kan je kindje het gemakkelijk te warm krijgen. In een badjas van fleece kan hij of zij de lichaamswarmte bovendien niet voldoende kwijt. Ook een katoenen badjas is niet het meest handige kledingstuk om mee te slapen. Niet voor volwassenen, maar zeker niet voor kleine baby’s.

Leg je kindje (afhankelijk van de temperatuur in huis) bij voorkeur te slapen in een rompertje of een pyjama. Spelen in een badjas kan wel heel prettig zijn voor baby’s en peuters. Daarnaast raden we aan om wel toezicht te houden op je kindje wanneer hij in een badjas aan het spelen is. Babybadjassen zijn ontzettend veilig, maar vooral oudere baby’s en peuters kunnen de ceintuur nog weleens lostrekken, en dat is natuurlijk geen speelgoed. Ook is het belangrijk om de juiste maat babybadjas aan te schaffen. Het is niet comfortabel wanneer je baby een te kleine of grote badjas aan heeft.

In een te grote badjas lopen vooral baby’s en dreumesen die al kunnen lopen het risico om te struikelen over de badjas. Een te kleine badjas is uiteraard ook niet comfortabel. In onze webshop kun je babybadjassen in diverse maten vinden. We verkopen badjassen voor baby’s vanaf 0 maanden. Kijk dus altijd goed of je de juiste maat voor jouw kindje te pakken hebt. Dan hoef je je over de veiligheid van het exemplaar in ieder geval geen zorgen te maken!

 1. Limegroene kinderbadjas
  Kinderbadjas met capuchon - katoen - limegroen - Badrock kids
  € 22,95

Zijn jullie babybadjassen helemaal veilig voor mijn kindje?

De badjassen die je bij Badjasparadijs kunt kopen zijn 100% veilig voor je baby of dreumes. Kleding voor baby’s moet terecht aan veel veiligheidseisen voldoen voordat het op de markt gebracht mag worden. Onze babybadjassen zijn gemaakt van duurzaam en veilig materiaal dat geen schadelijke stoffen bevat. Daarnaast voelen onze badjassen voor baby’s zacht aan op het tere babyhuidje. Zo wordt het optimale draagcomfort gegarandeerd. Ook de sluitingen van de badjasjes zijn helemaal veilig. De badjassen zijn helemaal ontworpen op heerlijke ontspannen en veilige babymomenten. Daarnaast zijn onze babybadjassen kleurvast en blijven ze langdurig mooi. Ook bij intensief gebruik en veelvuldig wassen.

Een babybadjas van Badjasparadijs.nl is dus een zorgeloze verwennerij voor elke baby. Koop een exemplaar voor je eigen kindje of doe een babybadjasje cadeau aan iemand anders. Zo is het bijvoorbeeld een leuk idee om een babybadjas als kraamcadeau te geven. Laat in dat geval de naam van het kindje op de badjas borduren. Veel van onze babybadjassen kun je laten zien van een professionele borduring. Het eindresultaat is verrassend mooi en elegant. Je kiest zelf in welke kleur en welk lettertype de naam op de badjas wordt geborduurd. Ook kun je kiezen voor een glow in the dark-borduring op de rugzijde van de babybadjas.

Onze babybadjassen blinken niet alleen uit in kwaliteit en veiligheid, maar ook in hun fraaie afwerking. Dat maakt deze badjassen uiterst geschikt als gift. In onze webshop vind je een uitgebreid assortiment van babybadjassen in diverse kleuren en designs. Kies voor een zachte babybadjas van velours katoen of ga voor een warm exemplaar van fleece. Voor welke kleur je ook kiest: je mag ervan uitgaan dat het babybadjasje van jouw keuze volledig veilig & verantwoord is. Heb je nog vragen over onze producten of over onze service? Neem dan gerust contact met ons op. Ons enthousiaste team is er speciaal om jou te helpen.

Het online kopen van een babybadjas doe je snel, eenvoudig & veilig bij Badjasparadijs.nl!

 1. Kinderbadjassen met capuchon
  Kinderbadjas in diverse kleuren
  € 22,95