Zo houd je een badjas langdurig mooi

Wanneer je net een nieuwe badjas hebt gekocht, wil je natuurlijk graag weten hoe je de badjas langdurig mooi houdt. Onze badjassen zijn kleurvast en duurzaam. De kleuren van je badjas vervagen dus niet. Daarnaast gaat je badjas langdurig mee, ook bij intensief gebruik en regelmatig wassen. Het is echter wel essentieel om je badjas op de juiste manier te onderhouden. We vertellen graag hoe je dit aanpakt. Wees gerust: het is heel eenvoudig. Een kind kan de was doen!

Was je badjas voor het eerste gebruik

Het is belangrijk om je badjas na ontvangst eerst te wassen voor je hem aantrekt. Hoe verleidelijk het ook is om je badjas direct aan te trekken nadat je jouw pakketje hebt ontvangen – handig is het niet. Door je badjas te wassen voor het eerste gebruik houd je het exemplaar zacht en huidvriendelijk. We raden aan om je badjas te wassen op een temperatuur tot maximaal 40 graden. Voeg geen wasverzachter of wasmiddel toe, maar kies ervoor een half kopje azijn in het zeepbakje van je wasmachine te gieten. Dit houdt je badjas zacht en comfortabel.

Kijk overigens altijd goed op het wasvoorschrift voor je een badjas wast. Dit kun je lezen op het label dat aan de binnenkant van je badjas hangt. Op het wasvoorschrift staat duidelijk aangegeven op welke temperatuur je de badjas mag wassen. Een katoenen badjas krimpt altijd iets na de eerste wasbeurt. Dat is heel normaal. Gelukkig vallen onze badjassen altijd heerlijk ruim, waardoor je hiervan geen hinder zult ondervinden. Ook is het raadzaam om je badjas niet met al te veel wasmiddel te wassen. Hierdoor kan het materiaal ruw gaan aanvoelen omdat de vezels te veel van het middel absorberen. Gebruik om deze reden ook geen wasverzachter.

Droog je badjas op de juiste manier

Wil je jouw badjas net zo mooi houden als de eerste keer dat je hem droeg? Dan is het belangrijk om het exemplaar op de juiste manier te drogen. Wanneer je de badjas in de wasdroger droogt, is het zaak dat je dit op een lage temperatuur doet. Door de badjas op een te hoge temperatuur te drogen, kan hij krimpen of zelfs beschadigen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Je kunt je badjas ook binnen of buiten ophangen om hem te laten drogen. Zorg wel dat je het model goed uithangt, zodat hij helemaal opdroogt. Als je de badjas op deze manier droogt, blijft hij ook langdurig mooi.

Ook is het niet nodig om de badjas te strijken: door het materiaal waarvan onze badjassen zijn vervaardigd zullen ze niet snel kreuken. Om die reden kun je badjassen na het wassen het beste direct ophangen: zo ontstaan er geen kreukels. Wanneer je nog vragen hebt over het onderhouden van je nieuwe badjas, kun je altijd bij ons terecht. Je kunt ons bellen of gewoon even een mailtje sturen. We doen dan ons uiterste best om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. We wensen je alvast heel veel plezier met je nieuwe badjas!

Meer vragen? Ga terug naar onze Q&A. Helemaal overtuigd? Kijk dan snel in ons assortiment voor de mooiste damesbadjassen, herenbadjassen, kinderbadjassen en babybadjassen van de beste badjasmerken!