Welke badjassen zijn lichtgewicht?

Een badjas is best een groot kledingstuk, maar het wordt gedragen om in te ontspannen. Het is dus best handig om te weten hoe zwaar een badjas is en ook welke materialen en soorten badjassen lichter of zwaarder zijn. Zo kunt u een keuze maken op basis van de gelegenheden waarop u uw badjas draagt.


Lichtgewicht badjas kopen

Welke badjassen zijn lichtgewicht?

 1. roze badjas met rits
  Roze badjas met rits
  Normale prijs € 54,95 Speciale prijs € 49,95
 2. Limoen groene badjas met rits
  Groene badjas met rits
  Normale prijs € 54,95 Speciale prijs € 49,95
 3. rits badjas met naam
  Rits badjas met naam
  Normale prijs € 62,50 Speciale prijs € 57,50
 4. Korte badjas met rits
  Korte badjas met rits
  Normale prijs € 54,95 Speciale prijs € 49,95
 5. Badjas met rits in rood of blauw
  Badjas met rits in rood of blauw
  Normale prijs € 54,95 Speciale prijs € 49,95
 6. Rits badjas kopen
  Badjas met rits in trendy kleuren
  Normale prijs € 54,95 Speciale prijs € 49,95

 

 

Wanneer wil je een lichte badjas?

Het is natuurlijk logisch dat sommige badjassen lichter of zwaarder zijn dan andere badjassen. Dit ligt voor een groot deel aan het materiaal, maar natuurlijk helpt ook het model mee. Een lange badjas is vanzelfsprekend zwaarder dan een korte badjas, simpelweg omdat het meer stof is. Of je een lichte of een zwaardere badjas wilt, hangt voor een groot deel af van de gelegenheden waarop je de badjas wilt dragen. Een lichte badjas is gemakkelijk mee te nemen. Het is dus geen slecht idee om een lichte badjas te kopen voor op vakantie.

Lichtere stoffen zijn in veel gevallen ook dunner. Als je op een strandvakantie gaat is een lichte badjas bijvoorbeeld ideaal om te dragen. Die neemt weinig ruimte en gewicht in, in je koffer en is op een warme zomeravond heerlijk om over je zwemkleding te dragen. Voor op het strand is het natuurlijk wel handig om een badjas van katoen te nemen, aangezien je huid waarschijnlijk nat is, of de omgeving wat vochtig. Een badjas van wafelkatoen is in dat geval ideaal. Dit is een dunne katoensoort die lange tijd schoon blijft aanvoelen, doordat hij geen lussen of ‘haren’ heeft.

Een ander goed moment om een badjas van wafelkatoen te dragen, is in de sauna. Hier heb je meestal een natte of vochtige huid door zweet of water en is een badjas van katoen dus heel handig. Wafelkatoen neemt het water op, maar blijft ondertussen lekker luchtig en maakt je niet warmer dan je al bent in de spa. Daarnaast is het zeker in de sauna een groot voordeel dat de stof langer schoon aan blijft voelen dan andere soorten katoen. Natuurlijk is het feit dat wafelkatoen een lichte stof is ook een toevoeging aan je ontspannen dagje.

 1. grijze rits badjas voor dames
  Grijze rits badjas voor dames
  Normale prijs € 54,95 Speciale prijs € 49,95

Zoek je een lichte ochtendjas?

Wanneer je niet per se een ‘bad’-jas zoekt, maar meer een lichte ochtendjas om lekker in te ontspannen op een slome ochtend of rustige avond, dan is een badjas van fleece ook een goede optie. Fleece is van zichzelf een stuk lichter dan katoen en is daarom vaak een goede keuze als je een lichte badjas zoekt. Fleece voelt niet zo lekker aan op een natte huid en is daardoor vooral geschikt als ochtendjas en niet zo zeer als sauna-badjas of badjas voor na het zwemmen. In een fleece badjas kun je lekker op de bank zitten of met een half wakker hoofd je ontbijtje maken.

Fleece is dus niet zo geschikt als saunabadjas, maar het heeft wel een paar andere voordelen die wafelkatoen zeker niet heeft. Fleece is evengoed een dun en licht materiaal, maar is in tegenstelling tot wafelkatoen wel lekker warm. Fleece is daarmee ideaal om te dragen in de winter, op naakte huid of over een pyjama heen. Daarnaast is fleece meestal super zacht. Wanneer je dus op zoek bent naar een badjas met weinig gewicht, maar die wel lekker is om thuis in te ontspannen, dan is fleece waarschijnlijk de beste optie.

Fleece is een synthetisch materiaal, waardoor klanten af en toe vraagtekens zetten bij de kwaliteit hiervan. Je kunt echter van ons aannemen dat wij fleece gebruiken van de hoogste kwaliteit. Net als goed katoen, gaat ook hoogwaardig fleece jaren mee. Het voordeel van een ochtendjas is daarnaast dat je hem meestal minder vaak hoeft te wassen dan een sauna-badjas of een zwembad-badjas. Daardoor verkleurt hij minder snel en blijft de stof ook langer mooi. Een keer in de twee weken wassen is voor een fleece ochtendjas meestal wel genoeg, afhankelijk van hoe vaak en hoe lang je hem draagt, natuurlijk.

Wanneer is een zwaardere badjas fijner?

Fleece en wafelkatoen zijn dus onze lichtere stoffen, maar we verkopen ook badjas van velours katoen en terry katoen, die een stuk zwaarder zijn. Wanneer zou je toch zo’n badjas kopen? Een badjas van velours- of terry katoen is vooral heel geschikt voor na het douchen of badderen. Terry katoen is in feite wat meestal badstof wordt genoemd. Een badjas van terry katoen voelt aan als een goede handdoek en heeft ook dezelfde functie. Trek jij graag direct na het douchen of zwemmen je badjas aan? Dan is een badjas van terry katoen dus ideaal.

Velours katoen is net iets minder geschikt als badhanddoek, omdat het van vocht wat minder flexibel wordt. Wel is een badjas van velours katoen geschikt voor op een vochtige huid en net wat zachter dan een badjas van wafelkatoen. Als je het dus lekker vind om een zachte badjas te dragen naar de sauna, dan is een badjas van velours katoen helemaal geen slecht idee. Daarnaast heeft velours katoen een prachtige glans, dus je kunt het ook gewoon kopen om de elegante, luxueuze uitstraling die deze stof heeft.

 1. Badjas Girl Talk
  sale
  Badjas Girl Talk / Aegean Apparel badjas
  Speciale prijs € 59,95 Normale prijs € 64,95

Model en gewicht van de badjas

Zoals we aan het begin van deze pagina al zeiden, heeft het model van de badjas natuurlijk ook een hoop invloed op het gewicht hiervan. Een lange badjas is zwaarder dan een korte badjas en een badjas in een grotere maat zal zwaarder zijn dan een badjas in een kleinere maat. Ook de kraag kan bijdragen aan het gewicht van de badjas Een badjas met capuchon is zwaarder dan een badjas met sjaalkraag en een kimonobadjas, zonder kraag, zal het lichtst zijn. Hoe groot dit verschil is, hangt dan weer af van de stof waarvan de badjas gemaakt is.

In het uitgebreide assortiment van onze webshop kom je badjassen tegen in allerlei modellen, kleuren en materialen. Je kunt onze catalogus gelukkig makkelijk filteren op datgene wat je zoekt, met het menu aan de linkerkant. Zo kun je snel badjassen van fleece of katoen vinden en ook lange of korte badjassen bekijken.