Welke badjas is geschikt voor welk seizoen?

’s Winters draag je een andere badjas dan wanneer het hartje zomer is. Dat is ook logisch: gewone kleding pas je immers ook aan op het seizoen. Maar welke badjas is geschikt voor welk seizoen? Dat is vaak nog niet helemaal duidelijk. Daarom besteden we hier graag wat extra aandacht aan. We leggen je uitgebreid uit waar je op let bij het kopen van een badjas voor het juiste seizoen. Je hebt immers geen zin om ’s zomers een dik exemplaar van fleece te dragen, of in de koude wintermaanden weg te bibberen in een luchtige, dunne badjas!


Badjas kopen

Welke badjas is geschikt voor welk seizoen?

 1. Blauwe herenbadjas met kroonborduring borst – capuchon - fleece
  Blauwe herenbadjas met kroonborduring borst – capuchon - fleece
  € 74,90
 2. Grijze herenbadjas voorzien van kleine kroon borduring - fleece
  Grijze herenbadjas voorzien van kleine kroon borduring - fleece
  € 74,90
 3. Grijze damesbadjas voorzien van kleine kroon borduring - fleece
  Grijze damesbadjas voorzien van kleine kroon borduring - fleece
  € 64,90
 4. Zwarte badjas voorzien van kroon borduring - korte damesbadjas fleece
  Zwarte badjas voorzien van kroon borduring - korte damesbadjas fleece
  € 65,90
 5. Cawo herenbadjas met capuchon - katoenen badjas - groen
  Cawo herenbadjas met capuchon - katoenen badjas - groen
  € 129,90
 6. D-Robe badjas met capuchon - groen (witte bedrukking)
  D-Robe badjas met capuchon - groen (witte bedrukking)
  Normale prijs € 149,95 Speciale prijs € 99,90

Hoeveel badjassen heb ik nodig?

Het is niet zo dat je vier badjassen nodig hebt: voor elk seizoen een geschikt exemplaar. Als je hier de voorkeur aan geeft, mag het natuurlijk wel. Maar meestal volstaan twee badjassen prima: een exemplaar voor de warme dagen en eentje voor de koude maanden. Daarnaast vragen verschillende gelegenheden natuurlijk ook om verschillende badjassen. Een badjas om thuis in te ontspannen is van een heel ander materiaal gemaakt dan een saunabadjas. Een badjas voor in de sauna moet immers gewoon luchtig en absorberend zijn, waardoor je jezelf in de sauna op comfortabele wijze kunt bedekken.

Een saunabadjas kan dan ook het hele jaar door gedragen worden: in de sauna zijn de omstandigheden namelijk niet afhankelijk van het seizoen. Je hebt dus geen meerdere badjassen voor in de sauna nodig. Ook hierbij geldt: het mág natuurlijk wel! Sommige badjasliefhebbers vinden het fijn om saunabadjassen in meerdere kleuren of designs te hebben, om zo af te kunnen wisselen. En dat juichen wij natuurlijk alleen maar toe! Voor gewone badjassen voor thuisgebruik geldt hetzelfde, maar als je puur voor praktisch wilt gaan is het aanschaffen van twee badjassen het handigst.

 1. rits badjas met naam
  Rits badjas met naam
  Normale prijs € 62,50 Speciale prijs € 57,50

Welke badjas kies ik ’s winters?

Een badjas voor thuisgebruik ziet er in de winter dus heel anders uit dan tijdens de meer aangename lente- of zomerdagen. Een badjas voor in de winter kan het beste langer zijn dan knielengte: je wilt immers geen koude benen. Met een goede, warme badjas kun je in de winter best wat op de stookkosten besparen. Een degelijke, comfortabele lange badjas houdt je lichaam immers heerlijk warm, waardoor de kachel niet al te hoog hoeft worden opgestookt. Het is dus handig om het hele gezin van zo’n lekkere, warme winterbadjas te voorzien. In onze webshop vind je badjassen voor dames, heren, kinderen en baby’s.

Daarnaast valt of staat een goede badjas voor in de winter met het materiaal waarvan hij gemaakt is. Een dunne badjas van wafelkatoen gaat je tijdens de wintermaanden niet warm houden. Je kunt dan beter kiezen voor een exemplaar van fleece. De fleece badjassen die wij aanbieden zijn allemaal gemaakt van hoogwaardig fleece: een duurzaam materiaal dat lang mooi blijft en het optimale draagcomfort biedt. Een fleece badjas heeft geen absorberend vermogen, dus is niet geschikt om direct na het douchen aan te trekken. Een badjas met capuchon of sjaalkraag biedt daarnaast wat extra warmte en comfort in de winter.

Benieuwd welke fleece badjassen wij aanbieden in onze webshop? Neem gerust een kijkje en laat je verrassen door ons royale assortiment. Je hebt de keuze uit badjassen in verschillende soorten, maten, kleuren en designs. Voor zowel dames, heren als kinderen kun je bij ons prima slagen voor een badjas van fleece. Zo zit je er zelfs tijdens de koudste dagen warmpjes bij! Een badjas van fleece kun je overigens niet alleen ’s winters dragen: ook op frissere herfstdagen is een dergelijke badjas een ware traktatie voor je welbevinden.

 1. Kimono katoen wafelstructuur sauna
  Sauna badjas wafelstof
  € 49,95

Welke badjas is geschikt voor de zomer?

De zomer vraagt weer om een hele andere badjas. Ook in de lente zijn er voldoende warme dagen waarop je jouw zomerbadjas alvast uit de kast kunt trekken! Een badjas is vooral geschikt voor de zomer wanneer deze van een luchtig materiaal gemaakt is. Ook de techniek waarmee de badjas geweven is bepaalt voor een deel de luchtigheid. Zo kan een badjas van polyester heel warm zijn, maar ook lekker luchtig. Vooral wanneer polyester met katoen is gemixt, levert dit een hele fijne badjas voor tijdens de zomermaanden op. Badjassen van 100% katoen zijn ook altijd zeer geschikt om in de zomer te dragen.

Verder is ook de lengte van de badjas van belang. Een kortere badjas kun je bijvoorbeeld prima dragen tijdens warmere dagen. In de winter is een korte lengte minder geschikt, maar in het voorjaar en de zomer kun je best wat lengte missen! Badjassen tot boven de knie of op knielengte zijn ideaal voor tijdens de zomer. Toch liever een badjas op kuitlengte op de warmere dagen? Ook dat is geen probleem, mits de badjas van het juiste materiaal gemaakt is. Korte badjassen zijn overigens voor zowel dames als heren verkrijgbaar.

Veel katoenen badjassen zijn uitgerust met capuchon. Dat maakt badjassen van 100% katoen dan ook heel geschikt om na het douchen te dragen. Door de capuchon te dragen, droogt je haar sneller op. De capuchon biedt dus geen extra warmte: erg veel last zul je er niet van hebben tijdens de warmere dagen. Ook badjassen met zijde zijn heel geschikt om in de zomer te dragen: deze zijn meestal wat dunner en hebben daarnaast ook vaak fleurige, zomerse prints. Kijk vooral even in onze webshop voor de nodige badjasinspiratie!

 1. Korte badjas met rits
  Korte badjas met rits
  Normale prijs € 54,95 Speciale prijs € 49,95

Badjas voor de zomer of winter online kopen

Online een badjas voor ’s zomers of ’s winters kopen? Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres! Wij onderscheiden ons van andere online winkels door ons verrassend grote assortiment. We verkopen badjassen voor iedereen van jong tot oud. Voor iedere badjasliefhebber zit er wel wat moois bij. Een badjas is heel geschikt om in te ontspannen, maar het is ook belangrijk dat je je erin thuis kunt voelen. Daarom vind je in onze webshop badjassen in allerlei designs, kleuren en dessins. Zo kan iedereen snel en eenvoudig de ideale badjas voor zichzelf aanschaffen.

We wensen je veel succes bij het vinden van de juiste badjas, of het nu een exemplaar voor de zomer of voor in de winter wordt!

 1. Lichtroze badjas - dames badjas
  Lichtroze badjas - dames badjas
  € 42,95