Welke badjas draag ik als er een virus rondwaart?

Momenteel waart het Coronavirus rond in Nederland. Dat zorgt niet alleen voor een unieke situatie, maar ook voor aangescherpte regels op het gebied van (onder meer) hygiëne. Veel mensen werken thuis en vragen zich af of het veilig is om hun badjas te dragen. We vertellen je dan ook graag welke badjas je het beste draagt als er een virus heerst in Nederland.


Badjas kopen

Badjas katoen

 1. sauna badjassen
  Unisex badjas - sauna badjassen capuchon
  € 54,95
 2. capuchon badjas dames roze badrock
  Favoriet
  Fuchsia badjas met capuchon
  € 54,95
 3. Badrock badjassen unisex rood
  Favoriet
  Badjas rood
  € 57,95
 4. badjas marineblauw badrock
  Meest verkocht
  Badjas marineblauw
  € 57,95
 5. witte badjas kopen
  Onze keuze
  Badjas wit
  € 57,95

Een virus in ons land: waar moeten we rekening mee houden?

Alle virologen zijn het erover eens: het regelmatig wassen van je handen voorkomt dat een virus zich razendsnel verspreidt. Ook helpt het om minder vaak je gezicht aan te raken. Door je neus en mond aan te raken kan je sneller met een virus besmet raken. Is het virus erg besmettelijk, zoals bijvoorbeeld COVID-19 (het Coronavirus)? Dan wordt ook aangeraden om minimaal 1,5 meter afstand te houden van je medemens. Ook is het raadzaam om sociale contacten tot het absolute minimum te beperken. Om deze reden werken veel Nederlanders thuis tijdens de Coronacrisis.

Het Coronavirus is natuurlijk niet het enige virus waarmee we ooit te maken hebben gehad of zullen krijgen. Regelmatig komt er een griepvirus overwaaien waarbij veel mensen ziek worden. Ouderen en mensen met een zwakke gezondheid kunnen door een “gewone” griep ernstig ziek worden. In 1919 kreeg de wereld overigens al eens te maken met de Spaanse Griep pandemie. Als er een virus heerst in Nederland is het verstandig om zoveel mogelijk binnen te blijven. Ga hooguit eens per dag naar de winkel voor een boodschap en houd afstand van andere mensen.

Werk bovendien vanuit huis als dit mogelijk is. Zo verkleinen we met z’n allen de kans dat grote groepen ouderen en andere zieken of kwetsbaren straks ernstig ziek worden.

Welke badjas is de beste keuze als er een virus heerst?

Als er een virus heerst draait alles om hygiëne. Het is verstandig je handen vaak en uitgebreid te wassen met handzeep. En het klinkt gek, maar een badjas kan je zeker helpen hygiënisch en fris te blijven. Als er een virus heerst kun je het beste kiezen voor een badjas van katoen. Deze ventileren goed en hebben een hoog absorberend vermogen. Katoen is een hygiënische stof. Kies je voor bamboe katoen? Dit is naast hygiënisch ook nog eens antibacterieel. Als er een virus heerst is het slim om je katoenen badjas zeer regelmatig te wassen op 40 graden of meer.

Zo maak je de kans op een besmetting nóg kleiner. Maar zijn fleece badjassen niet geschikt om ten tijde van een virus te dragen? Meestal niet. Fleece is een heerlijke zachte en warme stof waarin je helemaal tot jezelf komt. Maar de stof ventileert niet en is bovendien niet absorberend, waardoor je lichaamswarmte langer wordt vastgehouden. Dat is geen pretje als je koorts of verhoging hebt. Een katoenen badjas kun je direct dragen als je uit de douche komt. Je natte lichaam droogt binnen no-time op. Kies je voor een badjas met capuchon? Dan is ook je haar sneller droog na het baden of douchen.

Is een badjas nodig als er een virus heerst?

Een badjas geeft extra comfort. Niet alleen wanneer er een virus heerst in een land, maar ook in “normale” situaties. Nu veel mensen vanuit huis werken door de Coronacrisis worden badjassen ook veel meer gedragen. Ook als je wel buitenshuis moet werken is het lekker om ’s avonds een hete douche of een warm bad te nemen en je te wikkelen in een heerlijke katoenen badjas. Ben je zelf ziek? Dan is een katoenen badjas ook precies waar je naar op zoek bent. Op momenten dat je niet in bed ligt kun je jezelf toch bedekken.

Het fijne van een badjas is dat het een gemakkelijk kledingstuk is. Binnen no-time trek je hem aan en weer uit. Badjassen van katoen zijn luchtdoorlatend en absorberen veel vocht – ideaal als je koorts hebt. Het is dus zeker geen overbodige luxe om in tijden van ziekte een fijne badjas binnen handbereik te hebben.

 1. marineblauwe badjas pique
  Marineblauwe badjas pique
  € 49,95

Hoe voorkom ik dat ik ziek word?

Voorkomen dat je ziek wordt kan helaas niet. Wel kun je de risico’s beperken door je aan de strengere voorschriften te houden die we eerder al noemden. Was je handen dus regelmatig, houd afstand van anderen en beperk sociale contacten die niet nodig zijn. Verder is er voor heel veel virussen op het moment van schrijven nog geen vaccin gevonden. Helemaal uitsluiten dat je ziek wordt wanneer er een virus heerst kan dus niet. Dat kan beangstigend zijn, maar probeer je te realiseren dat je zelf geen invloed op de situatie hebt. Je doet wat je kunt, en dat is genoeg.

Wel kun je voldoende rust nemen en zorgen voor genoeg ontspanning en zo min mogelijk stress. Dat heeft een gunstig effect op je weerstand, evenals gezonde voeding en voldoende beweging. Voor de momenten waarop je wilt ontspannen is een badjas een essentieel item. Kijk snel in onze webshop voor de mooiste katoenen badjassen voor heren en dames.

 1. badstof badjas grote maat marinablauw
  Capuchon badjas blauw 2Xl tot 6XL
  € 89,95

Online een badjas kopen

Ook wanneer een land volledig “op slot” gaat en er veel winkels dichtgaan omdat er een virus heerst, kun je vaak nog wel online boodschappen doen. Ook voor andere aankopen zoals een badjas, schoenen of kleding kun je heel goed online terecht. In onze webshop vind je badjassen in verschillende designs, kleuren en maten. Er zit altijd wel een mooie badjas voor je tussen. Heb je nog vragen over onze producten of over onze service? Neem dan gerust contact op met de klantenservice.

 1. badjassen in grote maten
  Wafel badjas wit - Grote maten badjas tot 10XL
  € 89,95