Wat zijn de voordelen van bamboekatoen?

Er zijn een aantal verschillende soorten katoen die wij aanbieden in onze webwinkel. De meeste ervan zijn gemaakt van de katoenplant en op verschillende manieren verwerkt om tot verschillende soorten stoffen te komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan badstof, velours katoen en wafelstof. Een uitzondering hierop is bamboekatoen. Dit wordt namelijk gemaakt van bamboe.


Badjas bamboekatoen kopen

Badjas bamboekatoen

 1. Bamboe badjas wit
  sale
  Bamboe badjas wit
  Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 69,95
 2. Bamboe badjas sport
  op = op
  Bamboe badjas Sport
  € 59,95
 3. luxe kamerjas gemaakt van Bamboe
  sale
  Luxe kamerjas heren grijs
  Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 64,95

Bamboe in de sauna

Bamboekatoen is dus katoen dat gemaakt wordt van bamboe. Dat lijkt misschien gek, want bamboe is toch een vrij stevige plant, die ook gebruikt wordt om mee te bouwen. We kunnen je echter verzekeren dat een badjas van bamboekatoen heerlijk zacht zit. Sterker nog: bamboekatoen is vaak nog zachter dan normaal katoen! Een badjas van bamboe is daarom heerlijk om in te relaxen en voelt heel prettig aan op je huid. Lekker om te dragen in de sauna, waar je behalve je badjas meestal geen kleding draagt. Omhul jezelf met deze zachte stof.

Bamboekatoen heeft nog meer voordelen in de sauna. Zo neemt bamboe bijvoorbeeld meer water op dan een normale katoenen badjas. Het is dus niet alleen een lekkere saunabadjas, omdat hij zo zacht is, maar ook door zijn absorberende kwaliteit. Na een frisse duik in het zwembad of dompelbad, is een bamboekatoenen badjas ideaal om aan te trekken. Het feit dat deze stof zo goed water absorbeert, betekent dat hij ook vrij snel weer opdroogt. Dezelfde open structuur van de vezels die het water opneemt, kan het water namelijk ook makkelijk weer kwijt.

Een laatste punt dat belangrijk is wanneer je een badjas van bamboe mee neemt naar de sauna, is het feit dat deze stof goed temperatuur reguleert. Wanneer je het koud hebt, zal de badjas lekker warm aanvoelen. Heb je het warm? Dan is een badjas van bamboekatoen juist luchtig. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je in een spa bent en de warme sauna’s afwisselt met koude douches en baden. Ongeacht of je staat te zweten of te klappertanden, een badjas van bamboekatoen zit altijd lekker. Dus, een lekker zachte badjas, die veel water opneemt en altijd warm of luchtig genoeg is: ideaal!

 1. Taupe badjas wafel
  Taupe badjas pique
  € 49,95

Goed voor jou, goed voor de wereld

Badjassen van bamboekatoen zijn van hele hoge kwaliteit. Zeker de badjassen die wij in onze webwinkel aanbieden (want we verkopen alleen badjassen van goede merken) gaan jaren mee. Heb je snel last van allergieën of eczeem? Dan is bamboekatoen ook heerlijk om te dragen. Het is namelijk van nature schimmelwerend en antibacterieel. Het houdt daarnaast weinig warmte vast, dus ook irritatie door warmte en schuurplekken zullen minder snel voorkomen. Er is nog een andere reden dat bamboe minder snel allergieën aanwakkert: er worden bij de productie van bamboe meestal minder pesticiden gebruikt.

Bamboe is een snelgroeiende grassoort die niet voor veel ziektes vatbaar is. Het is daarom bij de productie niet nodig om een heleboel bestrijdingsmiddelen uit te storten over bamboeplantages. Dat is fijn voor de mensen die het bamboekatoen dragen, maar al helemaal prettig voor de insecten, vogels en andere dieren die wonen in gebieden waar bamboe wordt verbouwd. Bestrijdingsmiddelen zijn namelijk behoorlijk giftig – daar zijn ze immers voor gemaakt! Bamboekatoen is dus niet alleen een stof van hoge kwaliteit, maar ook goed voor het milieu. Dat is zeker een reden om voor dit materiaal te kiezen.

Overigens heeft het feit dat bamboe een gras is nog een groot voordeel. Gras groeit namelijk van onderaf en kan daardoor heel gemakkelijk doorgroeien als het gekapt wordt. Dit is ook waarom gras zo gemakkelijk gemaaid kan worden. Bamboeplantages kunnen op diezelfde manier gemaaid worden en hoeven daardoor niet opnieuw geplant te worden. Zo wordt de bodem waar ze op staan minder uitgeput en vaak zelfs verrijkt. Normaal katoen is een stuk intensiever om te verbouwen en voor deze plantages worden soms stukken bos platgebrand om de grond vruchtbaar genoeg te krijgen.

 1. Badrock badjassen unisex rood
  Favoriet
  Badjas rood
  € 57,95

Heeft bamboe ook nadelen?

Als bamboekatoen alleen maar voordelen had, zouden wij waarschijnlijk niets anders verkopen in onze webwinkel. Bamboekatoen is nog niet zo bekend als materiaal en wordt op dit moment nog minder geproduceerd dan normaal katoen. Hierdoor is normaal katoen over het algemeen goedkoper en gemakkelijker te krijgen dan bamboekatoen. Hier kan uiteraard in de toekomst verandering in komen, als meer producenten erachter komen dat bamboe duurzamer is dan normaal katoen. Tot die tijd moeten we helaas leven met een kleiner aanbod van meer exclusieve badjassen van bamboekatoen. Dat maakt ze echter ook wel weer speciaal.

Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat je gewoon op zoek bent naar iets anders. Wie een lichte, maar warme ochtendjas zoekt, kan beter een badjas van fleece nemen dan een badjas van bamboekatoen. Voor een dunne, luchtige saunabadjas blijft wafelstof over het algemeen de beste optie. Bamboekatoen is met name een goede vervanging voor badjassen van badstof. Het is een geschikte badjas voor na het sporten, in de sauna, het zwembad, of om aan te trekken na een bad of douche. Evenals badstof is het vrij zwaar en dus niet ideaal om mee op vakantie te nemen.

Badjas van bamboekatoen online kopen

Bij Badjasparadijs hebben we op dit moment een klein aanbod badjassen van bamboekatoen. De meeste hiervan zijn te vinden tussen de herenbadjassen en uniseksbadjassen. Onze badjassen van bamboekatoen zijn van hoge kwaliteit en kunnen dus lekker lang mee. Het mooiste: je kunt ze gewoon online bestellen! Kies een model dat je mooi vindt, zoek de goede maat en druk op bestellen. Betalen gaat bij ons via betrouwbare wegen en in de meeste gevallen wordt je badjas de volgende dag al bij je thuis bezorgd. Zelfs in de week van je saunatripje kun je dus nog gemakkelijk een mooie badjas regelen.

Heb je na het lezen van deze pagina nog meer vragen? Dan kun je natuurlijk kijken of deze al beantwoord zijn in onze Q&A. Als dat niet zo is, is onze klantenservice natuurlijk altijd bereid om vragen over onze producten of diensten te beantwoorden. Heb je genoeg van het lezen? Ga dan vooral lekker shoppen in onze webshop!

 1. luxe kamerjas gemaakt van Bamboe
  sale
  Luxe kamerjas heren grijs
  Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 64,95