Help, er zit een vlek in mijn badjas!

Op een gegeven moment heb je gewoon een nieuwe badjas nodig. Je badjas is op, rafelt of voelt niet meer zo zacht aan als eerst. Tijd om je ochtendjas te vervangen voor een nieuw exemplaar! Maar wat als er een vlek in je gloednieuwe badjas zit? Hoe krijg je deze er dan weer uit zonder de badjas te beschadigen? We vertellen je graag hoe je jouw badjas weer zo goed als nieuw en brandschoon krijgt!

Van welk materiaal is de badjas gemaakt?

Zit er een vlek in je badjas? Dan is het allereerst belangrijk om vast te stellen van welk materiaal de badjas gemaakt is. Doorgaans zijn badjassen gemaakt van katoen of fleece (polyester). Katoenen badjassen hebben een hoog absorberend vermogen. Dat houdt in dat ze veel vocht opnemen. Hoewel een badjas van katoen heerlijk aanvoelt op de huid en in elk seizoen kan worden gedragen, is een bijkomend nadeel wel dat er ook sneller vlekken in zullen trekken. Een wijnvlek of koffievlek heb je zo te pakken wanneer je een katoenen badjas draagt. Gelukkig zijn er ook manieren om dergelijke vlekken te verwijderen, dus geen nood!

Een badjas van fleece neemt nauwelijks tot geen vocht op. In een fleece badjas krijg je dus minder snel vlekken. Dat betekent echter niet dat vlekken niet voorkomen in kleding van fleece. Hoewel koffie, wijn en andere vloeistoffen minder gemakkelijk in dit materiaal kunnen trekken, kunnen er toch lelijke vlekken ontstaan. Het goede nieuws is dat ook uit fleece badjassen vlekken prima te verwijderen zijn. We vertellen je dan ook graag hoe je te werk gaat, zodat je jouw nieuwe badjas mooi en netjes kunt houden. Laat vlekken jouw ontspannen momentjes voor jezelf niet bederven!

Vlekken uit een katoenen badjas verwijderen

Vooral witte katoenen badjassen kunnen in de loop der tijd onsmakelijk ogende, gelige vlekken vertonen. Dit vergeelde uiterlijk is zeer ontsierend voor de badjas. Toch is er een manier om je badjas weer mooi schoon en helder wit te krijgen. Een effectieve manier om dit te doen is om een aantal aspirines op te lossen in water. Roer dit goed door, zodat er een dik maar smeerbaar papje ontstaat. Smeer dit papje vervolgens op de vlekken en laat dit goed intrekken. Na enkele uren kun je de badjas op dezelfde manier wassen zoals je normaal doet.

Houd je aan de temperatuur die op het wasvoorschrift staat en gebruik een wasmiddel dat geschikt is om witte kledingstukken mee te wassen. Zijn de gelige vlekken niet minder geworden of verdwenen? Dan kun je ervan uitgaan dat je badjas toch gewoon aan vervanging toe is. Toch is je badjas in veel gevallen nog wel te reden van dit soort verkleuringen. Zo niet, dan heb je een mooi excuus om te shoppen voor een nieuwe badjas! Maar wat doe je bij vlekken die niet geleidelijk, maar acuut zijn ontstaan? Bijvoorbeeld omdat je koffie of wijn hebt gemorst op je badjas? Dat vertellen we je graag!

Je kent het wel: je zit ’s avonds gezellig met een goed rood wijntje op de bank. Door een schrikreactie op een spannende film mors je wat wijn op je witte badjas. Zonde! En wijnvlekken zijn vaak nogal lastig te verwijderen. Toch is er een simpele en spotgoedkope truc om wijnvlekken te verwijderen uit je badjas. Strooi direct een fikse hoeveelheid tafelzout op de wijnvlek. Het zout absorbeert de wijn als het ware. Dit voorkomt dat de vlek zich uitbreidt en zwakt de vlek als af. Laat het zout enkele minuten inwerken en veeg het vervolgens weg met een schone doek.

Daarna kun je de badjas wassen zoals je gewend bent. Deze methode kun je overigens ook gebruiken bij koffievlekken, tomatenvlekken of andere etensvlekken. Dergelijke vlekken zijn echter ook te verwijderen met andere natuurlijke middeltjes zoals azijn en baking soda. Wrijf het goedje goed in op de plek, laat het een uurtje of 2 intrekken en wrijf de vlek er vervolgens uit met een schone, droge doek. De vlek is nu nog niet helemaal weg, maar wanneer je de badjas vervolgens wast in de wasmachine zal dit wel het geval zijn. Zo kun je snel weer genieten van een schone, hygiënische en vlekvrije badjas!

Hoe verwijder ik vlekken uit fleece?

Hoewel fleece badjassen niet bepaald bekend staan om hun absorberend vermogen, kunnen ook in deze exemplaren vlekken ontstaan. Net als in katoenen badjassen kunnen er na verloop van tijd gelige vlekken ontstaan in lichtkleurige fleece badjassen. Deze kun je op dezelfde manier verwijderen als bij katoenen badjassen, namelijk met opgeloste aspirines. Fleece heeft doorgaans een langere levensduur dan katoen, maar ook een badjas van fleece is op een gegeven moment gewoon aan vervanging toe. Krijg je de vlekken niet uit je badjas? Spaar je dan verdere moeite en schaf een nieuw exemplaar aan.

Bij andere vlekken is het zaak dat je de vlek eerst goed uit het fleece borstelt. Meestal is dit makkelijker dan bij katoen, omdat het fleece de vlek niet echt diep absorbeert. Daarna kun je de vlek inwrijven met een schone, vochtige doek en wat wasmiddel. Laat dit even inwerken en was de badjas vervolgens zoals je gewend bent. Deze methode werkt meestal bij fleece: een heel moeilijk materiaal om vlekken uit te verwijderen is dit immers niet. Krijg je de vlek toch niet uit de badjas? Dan is de tijd om eens rond te kijken voor een andere echt aangebroken.

Een nieuwe badjas kopen

Gelukkig ben je om een nieuwe badjas te kopen aan het goede adres bij Badjasparadijs.nl. Als het je niet lukt om je badjas van nare vlekken te ontdoen, kun je hier dus direct rondkijken voor een nieuw en fris exemplaar. In onze webshop vind je badjassen voor heren, dames, kinderen en baby’s. We staat bekend om ons royale assortiment: we verkopen immers badjassen in elk denkbaar design en in vele verschillende kleuren, maten, lengten en materialen. Er zit altijd een badjas bij die uitstekend bij jou en je persoonlijke voorkeuren past. We wensen je alvast veel plezier met het shoppen voor een mooie nieuwe badjas!