Badjassen met Oeko-tex 100 keurmerk

Oeko-tex is een gezondheidskeurmerk van o.a. textiel, opgericht in 1992. Als online aanbieder in badjassen willen wij graag het beste voor onze klanten. Dat uit zich niet enkel in het feit dat het overgrote deel aan  katoenen badjassen ook geproduceerd is volgens de Oeko-tex 100 standaard. Ook informeren wij onze klanten graag goed, vandaar deze Oeko-tex informatie pagina. Vrijwel alle katoenen badjassen zijn voorzien van Oeko-tex 100 keurmerk en een deel van onze badjassencollectie in fleece.

Wat houdt het Oeko-tox label in?

Oeko-tex standaard 100 is een gezondheidskeurmerk van textiel, beddengoed en kleding wat getest is op schadelijke stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je huid of gezondheid, bijv. allergische reacties. Het label garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. Het keurmerk wordt door International Oeko-tex Association – samenwerking van 16 onderzoeksinstituten – beheerd en zij hebben ook een controlerende functie.

Oeko-tex & badjassen van badjasparadijs.nl

Als het goed is is er nu wat meer duidelijk rond dit gezondheidskeurmerk. En nu ben je natuurlijk benieuwd welke badjassen dan geproduceerd zijn volgende de Oeko-tex standaarden. Hier zetten we alvast een aantal badjasmerken voor je op een rij die o.a. vervaardigd zijn volgens deze standaard:

★  De katoenen badjassen van  Badrock

★ Alle Badrock Deluxe badjassen

★ Alle Badrock SPA badjassen

★ De katoenen badjassen van Badrock Kids

★ Alle  Cawo badjassen

★ Alle Van Dijck badjassen

★ Alle Playshoes kinderbadjassen

Grote maten badjassen > Deze zijn overigens van een uitbreiding van het keurmerk: Oekotex 100 made in green

Welke eisen stelt Oeko-tex?

Alles fases van het productieproces worden gecontroleerd op schadelijke stoffen. De testcriteria gaat verder dan de gemiddelde internationale processen en alle productonderdelen (rits, knopen etc.) zijn onderdeel van het testproces.

Is Oeko-tex een milieulabel?

Oeko-tex is gedeeltelijk een milieulabel. Het eindproduct mag geen residuen van pesticiden of zware metalen bevatten. Tevens zijn er criteria als het gaat om kleurvastheid en wasbestendigheid. Het label houdt geen rekening met maximale emissienormen naar water en lucht bij productie van het textiel. Er is geen verbod op genetisch gemodificeerde organismen. Ook is er geen verbod op schadelijke productieprocessen. Oeko – tex houdt geen rekening met de herkomst van de producten en maakt hierom geen onderscheid tussen niet-biologische – en biologische stoffen.

Is Oeko-tex een sociaal label?

Nee, Oeko-tex is geen sociaal label. Er wordt geen rekening gehouden met de arbeidsomstandigheden tijdens het productieproces. Producten krijgen dan ook geen minimumprijs of fair trade premie van hun producten.

Mocht je je nu afvragen of jouw perfecte droombadjas ook vervaardigd is volgens de Oeko-tex standaard, bel of mail dan ons en wij voorzien je met veel plezier van advies. Als je op zoek bent naar kwalitatieve badjassen die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van gezondheid en veiligheid, kijk dan naar producten met het Oeko-Tex 100 gezondheidskeurmerk. Zo kun je comfortabel ontspannen in de wetenschap dat je badjas niet alleen luxueus is, maar ook veilig en milieuvriendelijk.

Oeko-tex 100 keurmerk breidt uit met Oeko-tex made in green

Het Oeko-Tex 100-keurmerk staat al lang bekend als een toonaangevende standaard voor textielproducten die vrij zijn van schadelijke stoffen en veilig zijn voor mens en milieu. Nu zet Oeko-Tex een nieuwe stap voorwaarts met de introductie van het Oeko-Tex Made in Green-label. Dit label gaat verder dan alleen het controleren van schadelijke stoffen; het omvat ook duurzaamheidsaspecten zoals sociale verantwoordelijkheid en milieuvriendelijke productieprocessen. Met deze uitbreiding kunnen consumenten nog meer vertrouwen op textielproducten die niet alleen veilig zijn, maar ook geproduceerd worden met respect voor mens en planeet. Zie onder voorbeelden van onze grote maten badjassen, voorzien van Oeko-tex 100 made in green keurkmerk.

Badjasparadijs: hét paradijs voor jóuw badjas. Shop in onze uitgebreide webwinkel prachtige dames, heren &

Badjassen Oeko-tex made in green
 1. sauna badjas in grote maat
  Sauna badjas van wafelstof - grote maten grijs
  € 89,95
 2. grjze badjas badstof
  Grijze badjas 2Xl tot 8XL
  € 89,95
 3. Grote maat badjas
  Wafel pique badjas marineblauw
  € 89,95
 4. blauwe badjas in grote maat
  Badjas tot 10XL - Blauwe badjas
  € 89,95
 5. Grote maten badjas - zwarte badjas
  Grote maten badjas - zwarte badjas
  € 89,95
 6. badjassen in grote maten
  Wafel badjas wit - Grote maten badjas tot 10XL
  € 89,95