Badjassen met Oeko-tex 100 keurmerk

Oeko-tex is een gezondheidskeurmerk van o.a. textiel, opgericht in 1992. Als online aanbieder in badjassen willen wij graag het beste voor onze klanten. Dat uit zich niet enkel in het feit dat het overgrote deel aan  katoenen badjassen ook geproduceerd is volgens de Oeko-tex 100 standaard. Ook informeren wij onze klanten graag goed, vandaar deze Oeko-tex informatie pagina. Vrijwel alle katoenen badjassen zijn voorzien van Oeko-tex 100 keurmerk en een deel van onze badjassencollectie in fleece.

Wat houdt het Oeko-tox label in?

Oeko-tex standaard 100 is een gezondheidskeurmerk van textiel, beddengoed en kleding wat getest is op schadelijke stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je huid of gezondheid, bijv. allergische reacties. Het label garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat. Het keurmerk wordt door International Oeko-tex Association – samenwerking van 16 onderzoeksinstituten – beheerd en zij hebben ook een controlerende functie.

Welke eisen stelt Oeko-tex?

Alles fases van het productieproces worden gecontroleerd op schadelijke stoffen. De testcriteria gaat verder dan de gemiddelde internationale processen en alle productonderdelen (rits, knopen etc.) zijn onderdeel van het testproces.

Is Oeko-tex een milieulabel?

Oeko-tex is gedeeltelijk een milieulabel. Het eindproduct mag geen residuen van pesticiden of zware metalen bevatten. Tevens zijn er criteria als het gaat om kleurvastheid en wasbestendigheid. Het label houdt geen rekening met maximale emissienormen naar water en lucht bij productie van het textiel. Er is geen verbod op genetisch gemodificeerde organismen. Ook is er geen verbod op schadelijke productieprocessen. Oeko – tex houdt geen rekening met de herkomst van de producten en maakt hierom geen onderscheid tussen niet-biologische – en biologische stoffen.

Is Oeko-tex een sociaal label?

Nee, Oeko-tex is geen sociaal label. Er wordt geen rekening gehouden met de arbeidsomstandigheden tijdens het productieproces. Producten krijgen dan ook geen minimumprijs of fair trade premie van hun producten.

Oeko-tex & badjassen van badjasparadijs.nl

Als het goed is is er nu wat meer duidelijk rond dit gezondheidskeurmerk. En nu ben je natuurlijk benieuwd welke badjassen dan geproduceerd zijn volgende de Oeko-tex standaarden. Hier zetten we alvast een aantal badjasmerken voor je op een rij die o.a. vervaardigd zijn volgens deze standaard:

★  De katoenen badjassen van  Badrock

★ Alle Badrock Deluxe badjassen

★ Alle Badrock SPA badjassen

★ De katoenen badjassen van Badrock Kids

★ Alle  Cawo badjassen

★ Alle Van Dijck badjassen

★ Alle Playshoes kinderbadjassen

Mocht je je nu afvragen of jouw perfecte droombadjas ook vervaardigd is volgens de Oeko-tex standaard, bel of mail dan ons en wij voorzien je met veel plezier van advies.

Badjasparadijs: hét paradijs voor jóuw badjas. Shop in onze uitgebreide webwinkel prachtige dames, heren &

.