Een korte of een lange badjas kopen? Dit past het beste bij jou

Veel badjasfans vragen zich af wat nu eigenlijk het beste bij ze past: een korte of een lange badjas? Of je nieuwe badjas het beste een exemplaar op knielengte of kuitlengte kan worden hangt van verschillende factoren af. We leggen je graag uit in welke situatie je het beste voor een korte badjas kiest, en wanneer juist een langere badjas meer op zijn plaats is. Ben je eruit? Dan kun je direct na het lezen van dit artikel een mooie badjas uitkiezen in onze webshop.


Korte of een lange badjas kopen

Een korte of een lange badjas kopen

 1. rits badjas met naam
  Rits badjas met naam
  Normale prijs € 62,50 Speciale prijs € 57,50
 2. Pink / Dames Badjas
  Pink / Dames Badjas
  € 42,95
 3. badjas marineblauw badrock
  Meest verkocht
  Badjas marineblauw
  € 57,95

Welke badjaslengtes zijn er?

In principe zijn er badjassen op knielengte en op kuitlengte verkrijgbaar. Damesbadjassen zijn soms ook nog iets korter verkrijgbaar, tot halverwege het dijbeen. Herenbadjassen worden vaak uitgevoerd in kuitlengte. Een enkel exemplaar is wat korter. Daarnaast kun je kiezen voor badjassen in verschillende designs en kleuren. Ook hebben badjassen verschillende sluitingen. Kies bijvoorbeeld voor een badjas met rits of voor een badjas met knopen. Er is dus een ruime selectie van badjassen op zowel knielengte als kuitlengte verkrijgbaar. Maar hoe weet je nu precies wat de ideale badjaslengte voor jou is?

Allereerst hangt het natuurlijk af van je persoonlijke voorkeuren. Mensen die het snel koud krijgen zullen liever een badjas op kuitlengte aanschaffen. Hierin blijven hun benen lekker warm. ’s Winters wordt er ook vaker voor een lange badjas gekozen. Andere badjasliefhebbers vinden het juist fijn om een korte badjas te dragen. Deze geeft meer bewegingsvrijheid wanneer je bijvoorbeeld naar de sauna gaat. Ook krijgen sommige mensen niet zo snel koude benen. Deze mensen zullen dus sneller voor een kort exemplaar kiezen.

 1. witte badjas kopen
  Onze keuze
  Badjas wit
  € 57,95

Korte of lange badjas: het hangt af van de situatie

Of je voor een korte of lange badjas kiest hangt voor een groot deel af van de situatie waarin je de badjas draagt. Ga je naar de sauna, of draag je je badjas op het strand of aan de rand van het zwembad? Dan zul je sneller voor een korter exemplaar kiezen. In de spa krijg je het al snel warm. Een korte badjas is dan dus prima op zijn plaats. Daarnaast zul je in dergelijke situaties eerder voor een luchtige, katoenen badjas kiezen. Het is namelijk wenselijk dat een dergelijke badjas ook veel vocht kan opnemen. Een fleece badjas kan dit niet.

Daar staat tegenover dat een badjas van fleece wel heerlijk warm is. Tijdens warme zomers wordt dan ook meestal niet voor een fleece exemplaar gekozen. Als je rondkijkt in onze webshop zal je opvallen dat veel korte badjassen gemaakt zijn van katoen, terwijl veel badjassen op kuitlengte juist van fleece zijn vervaardigd. Dit geldt overigens niet altijd: er zijn ook veel saunaliefhebbers die de voorkeur geven aan een saunabadjas op kuitlengte. Doordat deze van luchtig, dun materiaal is gemaakt is deze dan nog steeds niet te warm.

Wat is nu hip: een korte of een lange badjas?

Vraag jij je af of een korte badjas hipper is dan een lange op dit moment? Dan hebben we goed nieuws voor je: badjassen in alle lengten zijn op dit moment populair. De lange badjas wordt niet meer verkocht dan de korte. Andersom geldt hetzelfde. Wat wel zo is, zoals we al eerder lieten vallen, is dat korte badjassen vaker worden verkocht in de zomer. Het hele jaar door dragen we badjassen in alle lengten, kleuren en designs. De trends op badjasgebied zijn wisselend. Zo zijn badjassen met polkadots altijd wel geliefd. Ook zijn de teddy badjassen al sinds lange tijd zeer populair.

De standaard witte badjas van hotelkwaliteit (dikwijls uitgevoerd in wafelkatoen) is overigens ook altijd wel populair. Of hij dan kort of lang is, maakt dan eigenlijk niet zo heel veel uit. Of een badjas wel of niet hip is hangt in geen enkel geval af van de lengte. Voel je dus vrij om een lange badjas te kopen of juist een korter exemplaar: laat je bovenal leiden door je eigen stijl en voorkeuren.

 1. funky badjas blauw CHAMP
  40% korting
  Blauwe badjas CHAMP
  Normale prijs € 79,95 Speciale prijs € 49,95

In welke badjas komt mijn lichaam beter uit?

Hoe je lichaam uitkomt in een badjas is niet alleen afhankelijk van de lengte van het exemplaar. Vind je zelf dat je mooie benen hebt en wil je deze showen? Dan kun je altijd kiezen voor een badjas in een korte lengte. Leg je de nadruk liever op andere lichaamsdelen? Dan volstaat een lange badjas ook. In een badjas met traditionele ceintuursluiting kun je bijvoorbeeld een taille creëren. Dit is al lastiger wanneer je een badjas met rits of knopen draagt. Ook zijn er badjassen met sjaalkraag, capuchon of zelfs zonder kraag (de zogeheten kimonobadjas) te krijgen.

In een kimonobadjas ogen de meeste mensen slanker. Dat is leuk, maar natuurlijk niet het allerbelangrijkste wat een badjas biedt. Belangrijk is dat jij je comfortabel voelt in de badjas. Kies dus altijd voor een badjas die de lengte heeft waarbij jij je fijn voelt. Ook moeten het design en het dessin kloppen bij je persoonlijke smaak.

Badjassen in diverse lengten kopen

In onze webshop kun je badjassen in diverse lengten kopen. Of je nu op zoek bent naar een lange badjas of toch liever shopt voor een korter exemplaar: het mag allemaal. Neem eens rustig een kijkje in onze webshop en laat je verleiden door de ruime keuze aan badjassen die je bij ons aantreft. Heb je nog vragen over onze badjassen? Neem dan gerust contact met ons op! We helpen je graag verder.

 1. Zwarte badjas met capuchon
  20% korting
  Zwarte badjas capuchon - antraciet accenten
  Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 69,95