Hebben jullie ook hypoallergene badjassen?

Badjassen zijn bedoeld om lekker in te ontspannen en het meest irritante wat je dan kan overkomen, is natuurlijk dat je allergisch blijkt te zijn voor je eigen badjas. Het is dan ook zeker een relevante vraag, of wij ook hypoallergene badjassen verkopen. Wees gerust, het antwoord is natuurlijk ja! Die hebben we.

Wat is een hypoallergene badjas?

Hypoallergeen betekent dat de kans heel klein is dat iets een allergische reactie opwekt. Het is voor mensen die snel last hebben van allergieën dan ook handig om een hypoallergene badjas te dragen. Waarom zijn mensen dan allergisch voor bepaalde badjassen? Dat kan verschillende redenen hebben. Meestal zijn allergieën voor kleding huidallergieën. Ze kunnen veroorzaakt worden door een overgevoeligheid voor een bepaalde kleurstof of bijvoorbeeld voor een synthetische stof. Daarnaast worden veel huidirritaties ook veroorzaakt door wrijving. Het is dan ook niet zo vreemd dat de meeste allergieplekken voorkomen in de oksels en op andere plaatsen met veel wrijving.

Verder worden stoffen vaak op verschillende momenten van het verwerkingsproces behandeld met chemische stoffen. Bij sommige soorten stof is dit harder nodig dan bij andere. Een stof die van nature al schimmels en bacteriën afstoot, heeft bijvoorbeeld minder chemische hulpmiddelen nodig, waardoor de kans op een allergische reactie ook kan afnemen. Daarnaast hangt een allergie voor kleding vaak ook samen met een stofallergie in het algemeen. Een soort stof die minder huisstof vasthoudt is daardoor ook een goede optie als hypoallergene kleding. Al deze dingen komen samen in hypoallergene badjassen.

Badjas van bamboekatoen

Wie een hypoallergene badjas zoekt, kan op onze website het beste kiezen voor een badjas van bamboekatoen. Dit is een soort katoen die – je raadt het al – gemaakt wordt van bamboe. Bamboe is een vezel die van nature antibacterieel is en schimmels afweert. Daarnaast worden bij de productie van bamboe ook maar weinig pesticiden gebruikt. Dit betekent dat er in bamboekatoen veel minder chemische stoffen verwerkt zitten dan in andere soorten katoen. Daardoor is de kans op een allergie bij bamboekatoen veel kleiner dan bij andere materialen waar badjassen van gemaakt worden.

Bamboe heeft hiernaast nog een aantal andere voordelen. We zeiden als dat bij de productie van bamboe veel minder pesticiden nodig zijn dan bij normaal katoen. Dit maakt het niet alleen fijner om te dragen, maar ook veel beter voor het milieu. Daar komt nog bij dat bamboe een soort gras is, dat dus gewoon doorgroeit als je het afsnijdt. Deze snelgroeiende plant is dus nauwelijks belastend voor de bodem waar hij op staat. Normale katoenplantages kosten meer energie om draaiende te houden. Toegegeven, de productie van bamboe is ook niet altijd helemaal ‘schoon’, maar ten opzichte van normaal katoen wel een verbetering.

Voor de gebruiker heeft bamboe katoen ook nog een groot voordeel: het is heel lekker zacht. Bamboekatoen is over het algemeen zachter dan normaal katoen en toch even sterk. Dit helpt ook bij de hypoallergene werking: bamboekatoen zal veel minder snel dan andere stoffen een irritatie door wrijving veroorzaken. Een laatste voordeel dat nog genoemd kan worden, is dat bamboekatoen zich goed aanpast aan temperatuur. Als het koud is, voelt het katoen lekker warm aan, maar op warme dagen ventileert het juist heel goed. Zo heeft bamboekatoen dus een heleboel voordelen, niet alleen voor mensen met een allergie.

Zijn hypoallergene badjassen ook mooi?

Natuurlijk is er bij kleding altijd één belangrijke vraag: ziet het er mooi uit? Zelfs bij kleding die je vooral binnenshuis draagt, zoals een badjas, is dat iets waar mensen vaak belang aan hechten. Wij kunnen je gerust stellen. Een ‘hypoallergene badjas’ klinkt misschien een beetje medisch, maar badjassen van bamboekatoen zien er juist heel mooi en luxueus uit. Mensen kiezen niet alleen voor bamboekatoen vanwege de praktische voordelen, maar zeker ook voor het mooie uiterlijk en natuurlijk het feit dat het zo lekker zacht aanvoelt. Zeker geen praktische noodoplossing dus.

Veel badjassen van bamboekatoen in onze catalogus hebben een sjaalkraag. Dit geeft de badjas een mooi, luxueus uiterlijk en voelt ook lekker zacht en warm aan. Een sjaalkraag versterkt alle eigenschappen die bamboekatoen van zichzelf dus al heeft. Liever een kimono-badjas? Dat kan ook. We hebben een mooie herenbadjas met kimonokraag van bamboekatoen met een lekkere sportieve look. Een kimonobadjas is lekker eenvoudig, zit altijd goed en is niet zo warm. Zeer geschikt voor mensen die het van nature al snel warm hebben, dus. Onze bamboekatoenen badjassen zijn van hoge kwaliteit en goed afgewerkt.

Op zoek naar een goede sauna-badjas? Ook dan is een badjas van bamboekatoen heel geschikt. Net als normaal katoen neemt bamboe goed water op en droogt het ook relatief snel weer op. De ventilerende werking van bamboekatoen is ook heel handig in de sauna. Daardoor zul je het niet snel te warm krijgen. Met de bijzondere ontwerpen van Badjasparadijs, zul je je badjas nooit kwijtraken in de sauna. Door de subtiele toevoeging van kleuren, patroontjes en lijnen herken je jouw badjas direct tussen alle witte badjassen van wafelstof. Goed en mooi dus!

Hypoallergene badjas online bestellen

Een hypoallergene badjas kun je gemakkelijk online bestellen. Bij Badjasparadijs hebben we een assortiment van verschillende, aantrekkelijke badjassen van bamboekatoen. Het grootste deel ervan is te vinden tussen de uniseks badjassen. Mocht je in één keer alle badjassen van bamboe willen zien, dan kun je natuurlijk ook gewoon ‘bamboe’ in de zoekbalk intypen. We verkopen onze badjassen in verschillende maten, van een damesmaat S tot herenmaat 2XL. Zo zal er altijd een geschikte, hypoallergene badjas voor jou bij zitten. Ook zijn ze te koop in verschillende kleuren, zoals wit, grijs en blauw.

Online shoppen heeft een heleboel voordelen. Zo scheelt het jou bijvoorbeeld een heleboel tijd als je niet zelf naar een winkel toe hoeft. Je kunt de winkel gewoon bij je in huis halen. Producten met elkaar vergelijken is veel gemakkelijker en alle vragen die je normaal aan een medewerker zou stellen, kun je nu gemakkelijk opzoeken in onze Q&A. Heb je toch nog vragen? Dan kun je natuurlijk altijd terecht bij onze klantenservice. We helpen je daar graag verder.