Hoe verzorg ik mijn satijnen kimono?

Gefeliciteerd met de aankoop van uw nieuwe kimono! Deze satijnen kimono heeft de looks & de elegantie die u van ons mag verwachten. Om de kwaliteit van de badjas zo lang mogelijk te behouden is het belangrijk dat u de badjas zo goed mogelijk verzorgt. Hieronder adviseren wij u hoe u de badjas het beste kunt wassen, drogen & strijken.

kimono satijn wasadvies

Het materiaal | 95% polyester – 5 % Elastaan

Deze luxe satijnen kimono is geproduceerd uit hoogwaardig polyester & elastaan. Daarvan is 95 % polyester en 5 % elastaan. Er berust een misverstand op ‘satijn’! Satijn is namelijk geen materiaalsoort, maar een speciale weeftechniek. Met deze techniek kunnen garens heel dicht op elkaar worden geweven wat de luxueuze glans aan de stof geeft. Deze kimono is dun en valt heerlijk soepel om uw lichaam.

Wasadvies

Het advies is om de badjas te wassen op maximaal 40 graden. Zo voorkomt u dat het materiaal gaat smelten. Voeg de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel toe en start de wasmachine.  Het materiaal is vrij dun &  glanzend, u kunt er uiteraard ook voor kiezen om de badjas op de hand te wassen. Het is niet noodzakelijk, maar dit is wel voor een nóg langer behoud van uw badjas!

personaliseren kimono zwartpersonaliseren kimono hardrozepersonaliseren kimono chamgpagne

Droogadvies

Als u uw badjas heeft gewassen kunt u deze het beste op een kleerhanger laten drogen. Tevens zorgt u er dan voor dat er geen kreukels in uw zachte kimono ontstaan. Mocht u er voor kiezen om uw kimono toch in de droger te doen, droog deze dan op lage temperatuur.

Strijkadvies

Als u uw satijnen kimono op een kleerhanger laat uithangen, verdwijnen de kreukels vrijwel vanzelf. Mocht u er voor kiezen om uw kimono toch te strijken voor een zeer glad effect, doe dit dan zorgvuldig. Strijk uw kimono aan de binnenzijde en doe dit op een heel lage strijkstand, bijvoorbeeld de zijde stand. Het is niet aan te bevelen om bij een gepersonaliseerde badjas de borduring/bedrukking te strijken.

Onze nachtmode eenmaal geprobeerd, altijd gewaardeerd!