Velvet en velours

Velvet velours

Ons assortiment blijft groeien en het blijft me ook inspireren om nieuwe blogs te schrijven. Zo hebben we sinds kort een prachtige nieuwe velvet badjas! Wil je daar meer over weten? Lees dan deze blog over velvet en velours.

Velours katoenen badjas heren - lichtgrijs
  1. Velours katoenen badjas unisex - lichtgrijs
    Velours katoenen badjas unisex - lichtgrijs
    € 59,95

Is er een verschil tussen velvet en velours?

Velvet en velours zijn eigenlijk twee vertalingen van het woord fluweel. Velvet is Engels en velours is Frans. Soms wordt velours gezien als een dikkere versie van fluweel, die vaak voor meubels gebruikt wordt. Als wij het op onze webshop hebben over velours, bedoelen we natuurlijk geen meubelstof, haha. We hebben het dan over velourskatoen.

De nieuwe velvet  badjas is niet gemaakt van 100% katoen, maar van een mix van fleece en velours. Hoewel katoen vaak het meest geschikt is om te dragen als saunabadjas , heeft fleece hele grote voordelen voor ochtendjassen . Het is een hele lichte en superzachte stof die veel warmte vasthoudt. Daarom zit fleece heel lekker, zeker als je moe bent, of juist net uit bed komt en nog wakker moet worden.

Rits damesbadjas velvet marine

  1. Rits damesbadjas velvet marine
    Rits damesbadjas velvet marine
    Normale prijs € 59,99 Speciale prijs € 50,00

Deze nieuwe badjas is zo zacht!

Goed, voordat ik verderga over velourskatoen wil ik nog even onze nieuwe badjas hypen. Hij is namelijk heel erg mooi en zit superlekker. Deze badjas is van het merk Pastunette , dus dan weet je al direct dat het een stijlvolle, elegante badjas is met een bijzonder design. Deze marineblauwe badjas komt ongeveer tot op je knieën.

Het is een hele fijne badjas om direct op je huid te dragen, doordat hij zo zacht is. De ritssluiting en mouwen met elastische manchetten geven hem ook het uiterlijk van een groot vest. Deze badjas is ook heel geschikt om over een pyjama of andere comfortabele kleding heen te dragen als groot vest. Zeker in de winter is dat heel lekker warm. Trouwens, waarschuwing: door de zachte stof wil je jezelf de hele tijd aaien, haha.

Sauna badjas velours katoen – unisex – 5 kleuren

  1. Sauna badjas velours katoen – unisex – 5 kleuren
    Sauna badjas velours katoen – unisex – 5 kleuren
    Normale prijs € 45,00 Speciale prijs € 39,00

Velourskatoen voor badjassen

Zoals ik al zei, zijn de meeste ‘fluweel-achtige’ badjassen in onze catalogus gemaakt van velourskatoen. Eigenlijk is velourskatoen hetzelfde als badstof, maar de buitenkant van de stof is kort geschoren, waardoor het oppervlak heel zacht is geworden. De binnenkant van de badjas is daardoor nog steeds heel goed in het opnemen van water, terwijl de buitenkant een prachtige, luxueuze glans heeft.

Velourskatoen is een goede stof om te dragen naar de sauna, maar ook naar het strand of om als  sportbadjas mee te nemen naar het zwembad. Natuurlijk kun je een badjas van deze stof ook thuis dragen, bijvoorbeeld als je net gedoucht hebt. Het is een stof die tegelijkertijd praktisch is en er heel mooi uitziet. Patroontjes en prints komen ook mooi uit op velourskatoen.

Luxe Cawo damesbadjas strepen

  1. Luxe Cawo damesbadjas strepen
    Cadeau TIP!
    Luxe Cawo damesbadjas strepen
    Normale prijs € 149,99 Speciale prijs € 99,90

Mooie saunabadjassen van velourskatoen

Onze saunabadjassen zijn voor een groot deel uniseks en ze zijn vaak gemaakt van velourskatoen. Ik vind velours ook heel goed bij de sauna passen, omdat je daar toch heengaat voor een luxe verwendag. Waarom zou je dan geen luxe verwen-badjas mogen dragen? Een saunabadjas heeft vaak een rustige, effen kleur of een simpel patroontje.

Veel saunabadjassen van ons huismerk  Badrock worden gemaakt van velourskatoen. Deze zijn te krijgen in allerlei verschillende kleuren, zodat je zelf kunt kiezen of je gaat voor klassiek wit, een onopvallende kleur blauw, of juist wel de show wilt stelen in een felle kleur. Ook het merk  Cawö maakt prachtige saunabadjassen van velourskatoen – vaak met hele mooie streeppatroontjes erop!

Kinderbadjas borduren GLOW in the dark

  1. kinderbadjas met naam borduren
    TIP!
    Kinderbadjas borduren GLOW in the dark
    € 27,50

Velourskatoen voor kinderbadjassen

Velourskatoen is niet alleen voor volwassenen. Ook tussen de  kinderbadjassen zitten prachtige badjassen van velourskatoen. Badrock heeft bijvoorbeeld een paar hele leuke  badjassen met capuchon voor kinderen. Deze zijn te krijgen in verschillende mooie kleuren: wit, felroze en twee kleuren blauw.

Als je echt iets leuks wilt doen voor je kinderen, dan zou ik aanraden om de  badjassen te laten borduren. Als je de naam van je kind op de badjas laat borduren, dan voelt de badjas nog specialer aan. Je hoeft natuurlijk niet hun voornaam te nemen. Een koosnaampje kan ook heel schattig zijn. Kinderen die van sport houden, vinden het vast ook heel gaaf om een badjas met hun achternaam te hebben, net als de shirts van hun sporthelden.

Legerprint badjas petrol - unisex

Herenbadjassen van velours

Velours is een zachte, luxueuze, glanzende stof. Juist daarom vind ik het grappig als ik door ons assortiment  herenbadjassen scrol en zie welke badjassen gemaakt zijn van velours. Naast de effen badjassen van Badrock zijn dit namelijk de badjassen met camouflageprint. Ja, bij Badjasparadijs is zelfs het leger comfortabel en zacht, haha.

De legerbadjassen zijn te koop in drie verschillende kleuren – daar blijf ik me steeds over verbazen. Je hebt de standaard groene camouflageprint, maar ook een grijze (voor op de maan) en een blauwe (voor als je camouflage nodig hebt onder water). Alle gekheid op een stokje: kies vooral een badjas in een kleur die jij leuk vind en laat je niet tegenhouden door mijn stomme grapjes.

Carmen badjas / Dames badjas

  1. Dames badjas Nonnasol
    55% korting
    Carmen badjas / Dames badjas
    Normale prijs € 169,95 Speciale prijs € 75,00

En natuurlijk voor de dames!

Ik dacht, in doe de  damesbadjassen voor de verandering eens als laatste, maar eerlijk gezegd zijn er zoveel verschillende modellen dat ik ze toch niet allemaal kan bespreken. Een leuk merk dat badjassen van velourskatoen maakt, is Nonnasol.

Over Nonnasol heb ik het al een tijdje niet gehad! We hebben twee badjassen in huis van dit leuke merk: één met polkadots en één met een patroon van krantenpapier. Allebei hebben ze een superleuke retrolook, waarvan ik zeker weet dat veel dames er gek op zijn!

Groetjes!

SAS