De meest vrouwelijke badjassen

vrouwelijke badjassen

Ons assortiment voor volwassenen is opgedeeld in damesbadjassen herenbadjassen en uniseks badjassen. Toch valt er ook binnen de damesbadjassen nog best een indeling te maken tussen badjassen die meer neutraal zijn, en  badjassen die echt super vrouwelijk zijn. Vandaag wil ik het hebben over de vrouwelijkste badjassen in ons assortiment.

Satijnen kimono pantermotief - dames

  1. Satijnen kimono pantermotief
    Satijnen kimono pantermotief - dames
    € 32,95

Wat is ‘vrouwelijk’

Ik merk nu al dat ik het woord te vaak heb geschreven, want het begint er raar uit te zien in mijn ogen, haha. Dames kunnen natuurlijk alles dragen wat ze zelf willen. Sommige vrouwen houden van elegante zomerjurkjes, terwijl andere liever in praktische werkbroeken of stoere hoodies lopen. Toch denk ik dat iedereen wel een bepaald beeld heeft bij kleding die ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ is.

Als ik denk aan damesachtige kleding, dan denk ik vooral aan kleding die het vrouwelijke figuur op een elegante manier accentueert, bijvoorbeeld bij de taille. Roze en zachte pastelkleuren horen ook wel bij mijn beeld van vrouwelijk, wat meer meisjesachtig. Aan de andere kant denk ik dat vrouwelijk ook verleidelijk en sexy kan zijn, met kleding die precies genoeg aan de verbeelding overlaat.

Roze badjas dames ruitpatroon

  1. Roze badjas dames ruitpatroon
    Lekker warm
    Roze badjas dames ruitpatroon
    Normale prijs € 59,99 Speciale prijs € 49,99

De nieuwe badjas van vandaag

Wie mijn blog vaker leest, weet dat ik vaak mijn inspiratie krijg uit nieuwe badjassen in het assortiment. Dat is deze week ook weer het geval! Als het gaat over vrouwelijke badjassen, dan is het niet zo’n verrassing dat deze  badjas van het merk  Pastunette is. Ik denk dat ik dit mooie merk in deze blog nog wel vaker ga noemen, want Pastunette maakt super stijlvolle en damesachtige badjassen.

De badjas waar ik het over heb is de  roze badjas met ruitpatroon. Deze badjas heeft mooie, slanke mouwen, waardoor hij wat eleganter valt dan veel andere badjassen. Hij – wacht, als ik schrijf over vrouwelijke badjassen is ‘zij’ veel logischer, haha. Zij is gemaakt van hoge kwaliteit fleece en heeft een sjaalkraag. Die zit lekker warm en zacht tegen je nek aan. Een super  ochtendjas om in te ontspannen.

Vandyck badjas velours katoen - grijs

Elegante badjassen voor echte dames

Wat me vaak opvalt aan van die superdure merkkleding, is dat het vaak best wel basic kleding is, maar dan heel mooi gemaakt. Volgens mij hoeft een superelegante damesbadjas dan ook niet heel opvallend te zijn, maar moet ze vooral prachtig om je lichaam vallen. Ik denk dat de badjassen van velourskatoen van  VanDyck daar een mooi voorbeeld van zijn.

Natuurlijk kán het wel dat een elegante badjas ook een opvallend patroon heeft. Dat bedacht ik me terwijl ik door de catalogus scrolde en onze lange satijnen kimono’s van het merk  Satin Luxury tegenkwam. We hebben drie kimono’s met verschillende patroontjes (blauw met kraanvogels, bordeauxrood met witte tijgers en zwart met vlinders). Alle drie zijn ze van prachtige stof gemaakt en vallen ze perfect om je lichaam.

Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model

  1. Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
    Gele damesbadjas fleece fluffy – kort model
    € 49,99

Meisjesachtigheid kent geen tijd

Elegant is leuk, maar schattig en meisjesachtig vind ik ook bij vrouwelijk horen. Als ik denk aan schattige badjassen, zijn er drie merken die direct in me opkomen. Als eerste Aegean Apparel. Dit merk maakt korte  katoenen badjassen in pastelkleuren met leuke plaatjes erop. Het is ook het merk dat Elle Woods draagt in Legally Blonde, dus dan kun je je de vibe wel voorstellen, haha.

Ook Rebelle is heel sterk in het maken van leuke, schattige badjassen. We hebben sinds kort bijvoorbeeld een nieuwe super fluffy badjas in huis in het lichtgeel. We hadden deze al in het lichtroze. Bij schattige damesbadjassen kan ik natuurlijk de eenhoorn-badjassen van  Badrock niet vergeten. Zijn die heel vrouwelijk? Hm, misschien is jeugdig hier een beter woord.

Satijnen kimono dames ruffle borduren – 4 kleuren

  1. Satijnen kimono dames ruffle borduren – 4 kleuren
    Satijnen kimono dames ruffle borduren – 4 kleuren
    € 46,50

Sexy in je badjas

Vrouwelijk kan dus elegant en degelijk zijn, of schattig en jeugdig, maar veel dames voelen zich ook super vrouwelijk als ze zichzelf sexy vinden. Dat mag ik dus ook zeker niet overslaan in deze blog. Nu kan katoen of fleece vast in sommige omstandigheden best verleidelijk zijn, maar als ik denk aan sexy ochtendjassen, dan denk ik natuurlijk vooral aan satijn.

Ik noemde eerder al onze lange satijnen ochtendjassen, maar we hebben ook korte dameskimono’s van Satin Luxury. Deze kimono’s vallen tot halverwege je dijen. Satijn is een dunne stof met een prachtige glans, die je lichaam perfect accentueert. We hebben verschillende kleuren, zoals zwart, felroze en zelfs een panterprint.

Mocht je de kimono’s op zichzelf een beetje basic vinden, dan kun je er ook op laten borduren! Je voornaam of initialen kunnen heel charmant zijn, maar je kunt ook een woord kiezen waar jij je sexy en zelfverzekerd bij voelt. “Lady”, “Queen”, of een koosnaampje dat je partner regelmatig gebruikt? U vraagt, wij borduren, haha.

Damesbadjas fleece koper met capuchon - Charlie Choe

  1. Damesbadjas fleece koper met capuchon - Charlie Choe
    Damesbadjas fleece koper met capuchon - Charlie Choe
    € 59,99

Zoveel opties!

Ik heb nu een paar voorbeelden van badjassen en merken opgenoemd die ik zelf typisch vrouwelijk vind, maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties. Zo hebben we een enorm aanbod aan roze badjassen, van felroze tot zachtroze, die wat mij betreft allemaal behoorlijk vrouwelijk zijn.

Als we het hebben over badjassen die je figuur accentueren, dan mogen de badjassen van Charlie Choe ook niet vergeten worden. Deze hebben elastiek aan de achterkant, waardoor de badjas mooi strak om je taille valt. Let er bij dit merk trouwens op dat je een maatje groter moet bestellen dan je gewend bent, want de badjassen vallen best klein.

Een voordeel aan badjassen is dat ze tegelijkertijd heel vrouwelijk, maar ook heel comfortabel kunnen zijn. Dat is weer eens wat anders dan hoge hakken, beha’s met beugels of skinny jeans die rimpelen in je knieholtes, haha.

Groetjes!

SAS