Badjassen van synthetisch materiaal: goed of slecht?

Het vooroordeel bestaat dat badjassen van synthetisch materiaal slecht zouden zijn. Je leest het goed: het is een vooroordeel. Een badjas van niet-natuurlijk materiaal is namelijk niet per definitie slecht. Het hangt er natuurlijk wel van af welke kwaliteit materiaal er gebruikt is bij het vervaardigen van de badjas. We vertellen je graag alles over onze badjassen van synthetisch materiaal, en waarom deze niet per se minder goed zijn dan exemplaren van natuurlijk materiaal.


Badjas synthetisch materiaal kopen

Badjassen van synthetisch materiaal

 1. Lichtgrijze fleece badjas met capuchon
  sale
  Lichtgrijze fleece badjas met capuchon
  Normale prijs € 39,95 Speciale prijs € 32,95

Wat is synthetisch materiaal eigenlijk?

Synthetisch materiaal is het tegenovergestelde van natuurlijk materiaal. Dat houdt in dat de grondstoffen van het materiaal van niet-natuurlijke oorsprong zijn. Dat klinkt misschien niet goed, maar betekent eigenlijk niet iets verkeerds. Een  fleece badjas is een uitstekend voorbeeld van een badjas van synthetisch materiaal. Toch is fleece een zeer geliefde stof voor badjassen: het materiaal houdt je lichaam heerlijk warm en voelt lekker zacht aan op je huid. Daarnaast is fleece hypoallergeen en duurzaam: badjassen van fleece gaan doorgaans langer mee dan exemplaren van natuurlijk materiaal.

Tegenwoordig wordt het woord “natuurlijk” marketingtechnisch gezien heel handig ingezet. Presenteer een product als natuurlijk, en mensen zijn massaal geïnteresseerd. In een tijd dat duurzaamheid, het klimaat en gezond leven hot items zijn, is dit ook niet zo gek. In veel gevallen zijn natuurlijke producten namelijk ook beter dan hun niet-natuurlijke tegenhanger. Dit gaat echter niet altijd op: bij sommige producten maakt het weinig uit. Bij enkele producten is het zelfs beter om synthetisch boven natuurlijk materiaal te verkiezen. In het geval van badjassen hebben zowel natuurlijke als synthetische materialen hun eigen voor- en nadelen.

Een groot voordeel van fleece badjassen is dat fleece wordt gemaakt van gerecycled plastic. Dat draagt positief bij aan thema’s als duurzaamheid en het klimaat. Een  badjas van fleece is dus niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu.

Badjassen van synthetisch materiaal: een slechte optie?

Het dragen van een badjas van synthetisch materiaal is dus niet per se een slechte optie. Wel hangt het ervan af of de kwaliteit van het materiaal fatsoenlijk is of niet. Bij Badjasparadijs.nl hoef je je daarover geen zorgen te maken. Onze fleece badjassen zijn gemaakt van hoogwaardig polyester van de allerbeste kwaliteit. Dat maakt onze badjassen van fleece duurzaam en zorgt daarnaast voor een optimaal draagcomfort. Dat zijn beide zaken waar we ons volop voor inzetten. Je hoeft namelijk geen genoegen te nemen met minder: waarom zou je?

Een ander voordeel van een fleece badjas is dat deze vaak goedkoper is in aanschaf dan bijvoorbeeld een badjas van katoen. Dat komt voor een deel omdat fleece badjassen eenvoudiger te maken zijn. Polyester wordt immers gewoon gemaakt van synthetische grondstoffen, terwijl katoen moet worden geoogst, vervoerd en tot badjas moet worden verwerkt. Dit is een tijdrovend proces. Daarnaast is hiervoor veel meer arbeid nodig. Dat maakt kleding van katoen vaak wat duurder dan synthetische kleding. Wat betreft de kwaliteit doet een fleece badjas echter niet onder voor een katoenen exemplaar.

 1. Zwarte badjas met capuchon
  20% korting
  Zwarte badjas capuchon - antraciet accenten
  Normale prijs € 89,95 Speciale prijs € 69,95

Wanneer kies ik voor een badjas van fleece?

Het is wel zo dat een fleece badjas niet altijd en overal gedragen kan worden. In tegenstelling tot een  katoenen badjas van een exemplaar van fleece geen vocht opnemen. Daarnaast is een badjas van fleece niet luchtdoorlatend. Een synthetische badjas is dus niet heel geschikt om in de sauna of tijdens heel warme dagen te dragen. De kans bestaat dan dat je je lichaamswarmte niet goed kwijt kunt en overmatig begint te transpireren. Op warme dagen, in de sauna, op het strand of in het zwembad is een badjas van 100% katoen de beste optie.

Een synthetische badjas kan dus niet overal worden gedragen. Maar waar draag je deze dan wel? Een badjas van fleece is vooral geschikt voor gebruik binnenshuis. Een avondje op de bank een goed boek lezen of je favoriete film kijken is heerlijk ontspannend in een badjas van fleece. Daarnaast zijn fleece badjassen heel geliefd onder kinderen, omdat het materiaal zo zacht is. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, bevat synthetische kleding geen schadelijke stoffen. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je kindje via zijn of haar huid iets verkeerds binnenkrijgt. Dit zijn vooroordelen die gelukkig niet kloppen.

Dus ik kan veilig een badjas van synthetisch materiaal kopen?

Ja, het is in Nederland volkomen veilig om kleding van synthetisch materiaal te kopen. Wel kun je erop letten dat het kledingstuk niet is gemaakt onder erbarmelijke omstandigheden in een derdewereldland, maar dat geldt eigenlijk net zo goed voor kleding van natuurlijk materiaal. Ook een katoenen badjas kan zijn gemaakt onder slechte omstandigheden. Hecht je waarde aan waar je kleding vandaan komt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij delen je zorgen namelijk. Precies om deze reden verkopen wij in onze webwinkel alleen eerlijke badjassen, vervaardigd van goed en hoogwaardig materiaal. We dragen graag uit wat we belangrijk vinden.

Wil je een badjas van polyester kopen? Dan kun je dat op snelle, veilige en eenvoudige wijze doen in onze online winkel. Bij Badjasparadijs.nl weet je zeker dat je een goed product aanschaft. We hebben een grote selectie fleece badjassen in alle soorten, designs, maten en kleuren. Ga je toch liever voor een badjas van katoen? Of heb je liever een exemplaar van een materialenmix? Ook dat kan! In onze webshop vink je eenvoudig de eigenschappen aan die jij in een badjas zoekt. Op deze manier filter je de badjassen waar je niet naar op zoek bent eruit en krijg je alleen badjassen die aan jouw eisen doen gepresenteerd.

Heb je nog vragen over onze badjassen of over de materialen waarvan deze gemaakt zijn? Schroom je niet en neem gerust contact met ons op. We delen onze badjaskennis graag met jou! Voor nu wensen we je alvast veel plezier met het uitkiezen van een nieuwe badjas. Of deze nu van natuurlijk of synthetisch materiaal gemaakt is.

 1. witte badjas kopen
  Onze keuze
  Badjas wit
  € 57,95