Wat is het verschil tussen een fleece- of katoenen badjas?

Badjassen tref je hoofdzakelijk in twee verschillende materialen, namelijk fleece en katoen. Maar wat is nu eigenlijk het voornaamste verschil? Op welk stof valt de keuze, of hoef je eigenlijk niet te kiezen?

Kenmerken van de Fleece badjas

Een fleece badjas koop je als kamerjas. Het is een warme badjas met een sterk isolerende werking door het uitermate zachte, synthetische materiaal. De fleece badjas vervangt hiermee de peignoir; wat een klassieke ochtendjas is. Men gebruikt deze beslist niet na het douchen, want wordt de fleece badjas aangetrokken op een vochtig lichaam, dan zal de stof klam aanvoelen; vocht wordt niet geabsorbeerd door fleece materiaal.

Een groot voordeel van de fleece badjas ten opzichte van een katoenen badjas is dat fleece een licht materiaal is. Op vakantie een kamerjas meenemen? Dan kies je voor fleece. Deze lichtgewicht is hiermee een stuk praktischer te vervoeren en is gemakkelijker te plooien in je bagage.

Kenmerken katoenen badjas

De katoenen badjas is multifunctioneel. Hij biedt zowel warmte, als een vocht absorberend vermogen. Je trekt 'm dus rustig aan als je nat uit bad komt. Geen probleem, het water wordt opgenomen en zal ook snel weer opdrogen. En kan dus ideaal gebruikt worden als sauna badjas . Katoen is een natuurlijk materiaal en is dus ventilerend - enig 'nadeel' is dat een katoenen badjas net iets minder beschutting/warmte zal bieden dan een fleece badjas. Hij is dus wat koeler. En je hebt het al kunnen lezen; hij is ook een stuk zwaarder dan zijn fleece variant. In je koffer prop je niet zomaar even een katoenen badjas weg.

Kiezen? Waarom niet gewoon allebei!

Is de keuze lastig, want beiden hebben hun voor- en nadelen, dan neem je ze gewoon allebei. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want op Badjasparadijs.nl koop je namelijk heel goedkoop een badjas als je wilt. Het afwisselen van badjassen is heerlijk. Wie dagelijks een badjas gebruikt weet dat hij toch een keertje de wasmachine in moet. En dan zit je ineens een ochtend zonder. Dat is dus nergens voor nodig. Met twee badjassen is dit probleem verholpen; je hebt altijd een badjas ter beschikking (en je hoeft nooit meer te denken; 'dat wassen stellen we nog even uit..'). Daarnaast kun je altijd de meest geschikte badjas uitkiezen voor een bepaalde gelegenheid. Handig toch?

Wist je dat ...

Wij badjassen in alle kleuren, soorten en maten verkopen. Laat jij je naam op je badjas borduren ? Bij ons heb je alle keuze om een super originele badjas te maken! Bekijk snel onze collectie.